BALI

16 dana / 13 noćenja

Cena od 2390€ / 16 dana

BALI – Bali Challenge

Cena od 2390€ / po osobi

 • 16 dana
 • 18+ Godina

Polasci:

19.09, 04.10.2023 (16 dana / 13 noćenja)

„Ostvo Bogova“, kako u Indoneziji zovu Bali, jedno je od 17,000 ostrva i ostrvaca koje sačinjavaju Indonezijski Arhipelag. Iako Bali ima 16,999 braće i sestara, ovo ostvo potpuno je jedinstveno. Od različitih običaja i religije, do potpuno unikatne kulture, Bali je iskustvo koje se ne propušta.

Čim pristignete na obale Ostrva Bogova, pejzaž će vas ostaviti bez daha. Planine se slivaju sve do neverovatnih peščanih plaža, dok idilična polja pirinča predstavljaju drastičan kontrast brdima koja su vulkanske erupcije opustošile kroz vekove. Ovaj raj na zemlji samo po sebi je vredan posete, ali kada se doda i nerealna, gotova vanzemaljska kulturna baština Balija povrh prirodne lepote, doživećete nešto sasvim posebno.

Bali krije svakakve tajne, ali da je ova ostvo jedno od najpopularnijih letnjih destinacija na svetu uopšte nije tajna. Široka ponuda smeštaja, aktivnosti, zanimljivosti i atrakcija privlače milione turista na Bali svake godine. Od „skakutanja po ostvima“, kako se obilaženje Indonezijskog Arhipelaga naziva u Indoneziji, preko surfovanja, do neverovatne hrane i provoda, Bali treba doživeti u punom sjaju barem jednom u životu.

Bali nije samo ostrvo, već je i provincija u zapadnoj Indoneziji. Ova provincija pored Balija sadrži još nekoliko manjih ostvrvaca poput Nusa Lembogan i Nusa Ceningan. Obilazak ovih malih delića raja neizostavan je deo boravka na Baliju. Glavni grad je Denpasar, koji je takođe i grad sa drugom najvećom populacijom u čitavoj Istočnoj Indoneziji (900,000 stanovnika). Provincija Bali važi za glavnu turističku atrakciju koju Indonezija ima da ponudi. Gledajući da je turizam odgovoran za čak 80% ekonomije ove države, postaje jasno da je Bali istinski dragulj u kruni Indonezije.

Bali je deo Koralnog Trougla, koji važi za deo Pacifika sa najraznovrsnijim morskim životom koji možete da zamislite. Koralni grebeni vrve od života, pa se ovde može pronaći više od 500 vrsta kojih nema nigde drugde na planeti Zemlji. Grebeni su atrakcija sami po sebi, pa će oni koji vole da rone pamtiti ovo iskustvo do kraja života.

Bilo da volite da surfujete, obilazite prirodne atrakcije, posećujete muzeje i arheološka nalazišta, jedete i pijete, ili pak samo da ležite i sunčate se na idiličnim plažama, Bali ima ponešto za svakoga. Ubud, deo šireg Denpasara, važi za epicentar kulture na Baliju. Tanah Lot, drevni hram Hindu religije, Brodvej pijaca, hram Lempujang (gde se nalazi čuvena „Kapija do Raja“), Bažra Sandi (Bajra Sandhi) i mnoga druga gotovo vanzemaljska zdanja krije se po Ubudu, Denpasaru i okolini.

Imajući u vidu da je Bali jedina provincija sa većinskom populacijom Hindu veroispovesti (ostatak države pretežno je muslimanske veroispovesti), ne čudi da kultura Balija deluje kao da nije sa ovog sveta. Hramovi poput Tanah Lota pravo su otelotvorenje veoma specifičnog stila gradnje i dekoracije na Baliju. Vajarstvo igra veliku ulogu u lokalnoj kulturi, a podjednako je bitan i ples. Atmosfera na Baliju uvek opuštena i uzbudljiva, pa nimalo ne čudi što je TripAdvisor Bali već dva puta, 2017. I 2021. godine, proglasio za najpopularniju destinaciju po izboru putnika. Šta čekate? Nezaboravne avanture na Baliju zovu!

Bali zanimljivosti

Avanture na Baliju vas čekaju na gotovo svakom ćošku. Uz pravi plan i pravo društvo, doživećete jedno zaista jedinstveno iskustvo na Ostrvu Bogova. Evo samo nekih od zanimljivosti koje Bali krije:

 • Hramovi, hramovi i još hramova  – Religija igra veoma veliku ulogu u lokalnom životu i kulturi, a najupečatljiviji od svih Pura (hramova) na Baliju je bez sumnje Tanah Lot. Nalazi se na minijaturnom kamenom ostrvcetu oko koga se obrušavaju ogromni talasi. I sekund proveden na ovoj lokaciji ostaće vam urezan u sećanju zauvek. Tanah Lot nalazi se svega 20 kilometara od najbližeg grada, Kuta. Ovaj hram natvestiji se od svih morskih hramova na Baliju. Horde turista hrle ka Tanah Lotu svaki dan kako bi posetili zdanje inspirisano od strane velikog mudraca, sveštenika Nirata. Zanimljivo je da stranicma nije dozvoljen pristup samim hramovima unutar kompleksa, ali to nimalo ne umanje iskustvo koje će te doživeti prilikom posete ovom velelepnom zdanju. Nedaleko od Tanah Lota nalazi se i Batu Bolong, još jedan od hiljada hramova koji se nalaze širom Balija i okoljnih ostvraca. Morskih hramovi poput Batu Bolonga jedinstveni su svaki za sebe, pa vredi posetiti što više lokacija kako bi ste u potpunosti osetili šta Hindu religija znači žiteljima Balija. Pored ova dva hrama, po jedinstvenosti se ističu još i Pura Besakih, Pura Ulun Danu Bratan (poseta u jutarnjim satima, kada je hram obavijen maglom, gotovo je mistično iskustvo), kao i hram Uluvatu koji se nalazi na vrhu dramatične litice odakle puca božanstven pogled. Veoma je bitno da zapamtite da prilikom poseta hramovima morate da se obučete prikladno, u lokalnu odoru zvanu sarong.
 • Planina Batur – Izlazak sunca iznad Planine Batur jedno je od najromantičnijih iskustva koje čovek može da doživi. Ovaj aktivni, sveti vulkan nalazi se na svega sat vremena od Ubuda. Organizovani piknici provešće vas kroz slikoviti Kintamani region, gde možete da se popne na sam vrh planine Batur. Ispod se pruža veličanstveno jezero i pogled na okoljnja brda i planine, koji zaista ostavlja bez daha. U okolini se nalaze i termalni izvori za one koji zaista žele da iskuse sve što Bali ima da pruži.
 • Lokalna umetnost i kultura – Kao što smo već pomenuli, Ubud važi za srce kulture na Baliju. Od galerija sa tradicionalnom i modernom umetnošću, do muzeja gde se kriju delovi bogate istorije regiona, u Ubudu možete videti zaista sve. Doživljaj neverovatnih umetničih kolekcija upotpunjen je amibjentom u kojem se većina njih nalazi. Tradicionalne, raskošne kuće u Balijskom stilu upotpuniće vaše utiske, dok ćete u okolnim vrtovima moći da pronađete mir od turističke halabuke. Muzej Agung Rai (ARMA) i Neka Muzej Umetnosti važe za dva muzeja za najimpresivnijim umetničkim kolekcijama, dok na Ubudskoj umetničkoj pijaci možete i da postanete vlasnik nekih od ovih zaista unikatnih komada. Sve od saronga (tradicionalne nošnje), rezbarije, nakita, slika i skulptura ovde možete pronaći. Uvek nasmejani prodavci biće i više nego voljni da se cenkaju sa vama, što je i deo doživljaja. Prekoputa ove pijace nalazi se Kraljevska palata. Obilazak Puri Saren Palate trebao bi da vam bude prvi na listi čim stignete u Ubud. Kada padne noć, u gradu nastaje slavljenička atmosfera, pa se neretko dešava da šetajući ulicama naletite na plesne performanse u kojima može da uživa cela porodica. Takvo iskustvo prepričavaćete svojim prijteljima godinama!

Bali atrakcije

Šta čini Bali toliko jedinstvenim iskustvom? Božanstvena priroda, fenomenalna klima, sjajni domaćini i bogata kulturna baština. Na Baliju vam ni sekundu neće biti dosadno, a evo nekih od glavnih atrakcija koje Bali ima da ponudi:

 • Unikatna i pikantna lokalna kuhinja – Hrana na Baliju veoma je raznovrsna, upravo onakva kakva je i njihova kultura. Vaša nepca osetiće arome kakve nikada nisu, a ovo su samo neki od specijaliteta koje ne smete da propustite pri poseti Baliju:
  1. Sate – Sate bi se mogao klasifikovati kao vrsta ražnjića. Marinirano i veoma začinjeno meso, bilo pileće, svinjsko, goveđe ili jagnjeće, umotava se u lišće bambusa ili šećerne trske i peče se na uglju, što mu daje neverovatan i specifičan ukus.
  2. Morska hrana iz Džimbaran Zaliva – Džimbaran Zaliv nudi neverovatnu selekciju morske hrane. Od kraba, škampa i jastoga, do stotina egzotičnih riba spremanih na standardno ljut i pikantan lokalni način, kafići uz i niz plažu Moaja idealni su za degustaciiju tih specijaliteta. Prelepi pogledi, dobra atmosfera i fenomenalna hrana savršena su kombinacija za idealan gurmanski izlet.
  3. Babi Guling – Omiljeno jelo lokalaca, Babi Guling je suštinski prase pečeno na ražnju i punjeno tradicionalnom kombinacijom začina i povrća, poput lišća Kasave i sličnih egzotičnih plodova. Lokalci vam neće dozvoliti da napustite Bali a da niste probali barem zalogaj Babi Gulinga.
  4. Jedinstveni slatkiši i kolači – Kolači od pirinča, šećera, kokosa i tropskog voća najpopularniji su slatkiši na Baliju. Ovi kolači zovu se Džadžanan pasar, dok su drugi popularni slatkiši Džadža Batun Bedil (slatke loptice pirinča u supi od sećerne palme), Pisang Rai (Banana na pari) i Bubu Indžin (crni puding od slatkog pirinča).
 • Šoping na Balijski način – Seminjak važi za glavnu lokaciju gde možete da šopingujete. Šarene i jarke boje neizostavni su deo Balijskog stila, a na krcatim ulicama i bazarima Seminjaka moćitete da nađete sve i svašta. Od ultra-modernih butika renomiranih svetskih dizajnera do tradicionalnih saronga i drugih ručno pravljenih predmeta, može se pronaći ponešto za svakoga. Seminjak je dom i nekim od najboljih hotela, restorana i galerija na Baliju, pa je izlet do ovog mesta neizostavni deo boravka na Baliju.
 • Nezaboravne peščane plaže i skakutanje po ostvrima – Ukoliko želite da pobegnete od ubrzanog života u urbanim delovima Balija, beg na neko od manjih ostrvaca ili savršenih pešćanih plaža u okolini pravi je izbor. Nusa Ostva pravi su izbor za bekstvo. Ovaj trio malih ostrva pružiće vam privatnost, mir i tišinu kakvu retko gde možete da nađete na Baliju. Svakakve aktivnosti očekuju vas na Nusa Lembonganu, Nusa Ceninganu i Nusa Penidi. Ronjenje, surfovanje, kajakašenje, i mnoge druge morske avanture deo su svakodnevnice na idiličnim plažama ovih ostrva. Ukoliko vas zanimaju plaže, Nusa Dua i Kuta važe za dve najleše. Bekstvo od civilizacije nikada nije bilo bliže i lakše nego na ostvrcima oko Balija, verujte nam.

1.

1. dan:

Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu kod terminala za međunarodne letove u unapred dogovoreno vreme. Let iz Beograda sa presedanjem u Dubaiju u 23:55h (EK 2295).

2.

2. dan:

Dolazak u Dubai u 07:05h po lokalnom vremenu. Presedanje na let za Bali u 09:10h (EK 0398). Dolazak na Bali u 22:10h. Posle aerodromskih procedura čeka nas transfer do smeštaja u Uluvatuu (Uluwatu). Ovaj dan posvećujemo aklimatizaciji i odmoru od puta. Noćenje.

3.

3. dan:

Doručak. Poseta Sunday beach-u. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – obilazak Uluwatu hrama. Pored obilaska hrama, tu je i gledanje tradicionalnog balinežanskog plesa, Kecak dance. Dan završavamo na korak od talasa, u čuvenom ribljem selu na samoj plaži, Jimbaran. Noćenje.

4.

4. dan:

Doručak. Ovaj dan posvećujemo fakultativnim izletima kroz aktivnosti poput ronjenja sa gigantskim mantama ili surfovanja na Balangan surf plaži. Noćenje.

5.

5. dan:

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – Cepung vodopad, hram Tirta Gangga i poseta Virgin beach-u. Noćenje.

6.

6. dan:

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.

7. dan:

Doručak. Odlazak u Ćangu (Canggu), epicentar dobrog provoda, najboljih lokala i šopinga. Prijavljivanje u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8.

8. dan:

Doručak. Fakultativni izlet – hram Tanah lot, drevni hinduistički hodočasnički hram, potom drugi deo dana provodimo na plaži Batu Bolong, a za kraj dana nas čeka spektatkularan zalazak sunca u čuvenom beach baru La Brisa. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9-10.

9 – 10. dan:

Doručak. Slobodan dan. Mogućnost odlaska do popularne Melasti plaže. 2 noćenja.

11-14.

11 – 14. dan:

Nakon doručka i odjavljivanja, krećemo ka našoj sledećoj stanici – srcu ostva, mestu Ubud koje se nalazi u samoj džungli. Oblast Ubuda i okoline je veoma sadržajan, poznat po brojnim galerijama, joga i retreat centrima, hramovima ali i sjajnim restoranima. U ovih nekoliko dana obići ćemo kroz fakultativne izlete – pirinčana polja Tegallalang, uputiti se u avanturu – penjanje na vulkan Batur kako bismo dočekali spektakularan izlazak sunca, osetiti slobodu na Bali swing-u i družiti se sa majmunčićima u Monkey forest. 4 noćenja.

15.

15. dan:

Doručak i odjavljivanje iz smeštaja. Poslednji dan je slobodan za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Ukrcavanje na let za Dubai u 19:40h (EK 0369).

16.

16. dan:

Dolazak u Dubai u 00:50h po lokalnom vremenu i presedanje na let za Beograd u 09:05h (EK 2220). Dolazak u Beograd u 13h. Kraj programa.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

Cena aranžmana po osobi:

Termin polazak: 19.09. 04.10.
povratak: 04.10. 19.10.
First minute cena: 2390€ 2390€

*BB – noćenje sa doručkom.

 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplata preko računa:
  • Obavezna uplata po rezervaciji: 50000 RSD.
  • Ostatak u 3 mesečne rate do mesec dana pred početka aranžmana.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE.

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Denpasar – Beograd u ekonomskoj klasi sa presedanjem, sa 23kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga;
 • Transfere od aerodroma do smeštaja i od smeštaja do aerodroma,
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u Onaya resortu ili sl. u Uluvatu-u,
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Amar Boutique hotelu ili hotelu Sages ili sl. u Ćanguu,
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u Weda Cita resortu ili sl. u Ubudu,
 • Usluge pratioca grupe tokom celokupnog trajanja aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji.
 • Fakultativne izlete – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA: Organizator zadržava pravo da promeni datum,
  raspored i sadržaj održavanja izleta u odnosu na navedeno u programu.
 • Doplatu za smeštaj više katergorizacije – na upit.
 • Vizu za Indoneziju – 35 USD (Visa on arrival).
 • Transfere po ostrvu.
 • PCR test ukoliko je neophodan za putovanje.
 • Doplata za 1/1 sobu – cena na upit.
 • Individualne troškove putnika.

Hotel Amar

Hotel Amar je beach boutique hotel u porodičnom vlasništvu u kome su svi detalji napravljeni sa strašću. Inspirisan okolnim pejzažima koliko i lokalnom balijskom kulturom, Amar odražava lepotu prirodnih indonežanskih materijala, uglavnom ručno izrađenih od strane lokalnih balijskih majstora. Hotel Amar se nalazi u naselju Pererenan, 2km od plaže Eho, najpopularnijeg mesta za surfovanje u Ćanguu. Poseduje otvoreni bazen, baštu i terasu. Sve sobe u hotelu imaju balkon, sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom, klimom i sefom a gostima je na usluzi i besplatan WiFi.
DETALJNIJE

Hotel Sages

Hotel Sages je butik hotel samo za odrasle u Ćanguu koji se fokusira na privatnost, lepotu i enterijere koji oduzimaju dah. Hotel je kolekcija dizajnerskih soba uređenih sa velikom pažnjom posvećenom detaljima. Svaka spavaća soba ima sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim WiFi-jem. Hotel ima nekoliko zajedničkih prostorija: bazen, salon, restoran, umetničku galeriju.
DETALJNIJE

Onaya resort

Onaya resort je okružen prirodom i dizajn mu je inspirisan tradicionalnom balijskom arhitekturom i kulturom. Nudi smeštaj sa otvorenim bazenom, baštom, terasom i restoranom. Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom, svaka sa sopstvenim kupatilom, mini barom i sefom. Smeštaj ima poslugu u sobi i recepciju koja radi 24 sata.
DETALJNIJE

Weda Cita resort

Weda Cita resort je jedno od najelegantnijih potpuno novih smeštajnih odmarališta zaklonjenih duž doline u Ubudu. Skrivena lokacija sa bujnom prirodnom, tropskom baštom zajedno sa nezaboravnim pogledom na hram izvorske vode donose vam dublje razumevanje magije ostrva i neponovljive kulture. Weda Cita resort ima otvoreni bazen, vrt, terasu i restoran. Smeštaj nudi recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi u celom objektu. Sobe u Weda Cita resortu imaju sopstveno kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu i toaletnim priborom. DETALJNIJEŽelite nešto drugo?
Pošaljite nam upit