ADVENT BEČ 2023

Cena 45€ / 3 dana

Beč advent

Cena iz Beograda i Novog Sada 45€ / po osobi

 • 3 dana / autobusom
 • Ograničena mesta!

POLASCI: 08, 15, i 22. decembar

Otkrij čaroliju praznika: Advent u Beču 2023

 

Kako zima obavija carski grad Beč, ona označava dolazak jednog od najočaravajućih perioda godine – period Adventa. U 2023. godini, Beč je ponovno uređen tako da zapanji posetioce svojim vanvremenskim šarmom, klasičnom elegancijom i prazničnim duhom koji besprekorno spaja tradiciju sa modernim slavljem.

Veliki božićni vašari

Beč, sa svojim grandioznim palatama i istorijskim trgovima, pretvara se u zimsku čaroliju dolaskom Božićnih vašara tokom Adventa. Božićni vašar na Rathausplatzu, postavljen uz zadivljujuću pozadinu gradske većnice Beča, je istaknuti događaj koji se ne sme propustiti.

Advent u becu bozicni market

Ovde posetioci mogu uživati u mirisu pečenih kestena, probati tradicionalne austrijske poslastice i pijuckati čuveni Glühwein (kuvano vino) dok šetaju kroz tezge ukrašene prazničnim dekoracijama.

Arhitektonski sjaj i osvetljenje

Ikonična arhitektura grada, uključujući grandioznost dvorca Schönbrunn i kraljevsku Stephanski katedralu, služi kao zadivljujuća pozadina za Bečke adventske proslave.

Advent u Beču 2023 oslikava novogodišnju čaroliju

Kako padne noć, grad se kupa u toplom sjaju hiljada treperećih svetala, stvarajući magičnu atmosferu koja poziva kako domaće stanovnike tako i turiste da se urone u praznični duh. Osvetljene ulice, praznično ukrašeni izlozi i veličanstvene jelke doprinose reputaciji Beča kao grada elegancije i šarma.

Klasični koncerti i kulturne predstave

Beč, grad Mocarta i Betovena, uživa u svojoj muzičkoj baštini tokom adventskog perioda. Koncertne dvorane i istorijski prostori oživljavaju zvukom klasične muzike, uz nastupe renomiranih orkestara i horova. Melodije prazničnih kompozicija ispunjavaju vazduh, stvarajući očaravajuću atmosferu koja odjekuje bogatom kulturnom istorijom grada. Spajanje tradicionalnih i savremenih izvođenja dodaje dinamičnu dimenziju bečkim adventskim svečanostima.

Zanatski dragulji i ručno rađeni pokloni

Božićni vašari u Beču nisu samo gozba za čula već i riznica zanatskih delikatesa. Lokalni zanatlije prikazuju svoje veštine u izradi intricatnih ručno rađenih dobara, od delikatnih ukrasa i ručno pravljenih čokolada do jedinstvenih tekstila i keramike. Ovaj naglasak na zanatstvu odražava Bečku posvećenost očuvanju svoje kulturne baštine uz istovremeno prihvatanje kreativnosti svojih umetnika.

Klizanje na ledu u središtu Beča

Za one koji traže aktivnije proslave, Beč nudi divno iskustvo klizanja na ledu u srcu grada. Ice Dream (Wiener Eistraum) na Rathausplatzu pretvara trg u ogromno klizalište, okruženo prelepom arhitekturom gradske većnice.

klizanje u centru beca za vreme adventa

Klizači svih uzrasta mogu kliziti pod otvorenim nebom, stvarajući radostan i slikovit prizor koji oličava praznični duh Adventa.

 

Zaključak

U 2023. godini, Advent u Beču obećava čarobno putovanje kroz srce austrijske tradicije i sofisticiranosti. Bilo da uživate u veličanstvu božićnih vašara, uranjate u harmonije klasične muzike ili uživate u toplini bečkog gostoprimstva, grad poziva sve posetioce da zagrle prazničnu magiju koja čini Advent u Beču nezaboravnim iskustvom. Dok svetla trepere i melodije ispunjavaju vazduh, Beč stoji kao dokaz neprolazne privlačnosti ove sezone radosti i slavlja.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 45€.

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

NAREDNI POLASCI:
22. decembar –
POPUNJENO

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograda-Beč-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 10€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 2000rsd prilikom rezervacije,
  • rok za celokupnu uplatu 10 dana pred putovanje.
  • Svi koji se prijave 10 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate iznos u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: 01/08/15/22. decembar 2023. (petak) Beograd – Mađarska:

Sastanak grupe u Beogradu oko 20:00h na Beogradskoj autobuskoj stanici. Polazak oko 20:30h. Polazak iz Novog Sada oko 21:30h na novoj autobuskoj stanici Vojvodina. Noćna vožnja sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti

2.

2. dan: 02/09/16/23. decembar 2023. (subota) / Austrija – Beč:

Dolazak u Beč u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: Urania, Stad park. Kursalon, trg Marije Terezie, Hofburg, Parlament, Opera, Univerzitet, Burg teatar, Albertina, katedrala Sv. Stefana.. Slobodno vreme za ručak i uživanje u čarima „Christmas marketa“ (kuvano vino, tradicionalna kuhinja, poslastice, kao i raznovrstan kulturno-zabavni program su samo mali deo ove prelepe manifestacije). Polazak za Srbiju u večernjim časovima.

3.

3. dan: 03/10/17/24. decembar 2023. (nedelja) / Austrija – Mađarska – Beograd:

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit