BERLIN Prvi maj 2024

6 dana / 3 noćenja

od 229€ / 6 dana

Berlin sa posetom Pragu – Prvi maj 2024.

Cena od 229€ / po osobi

 • 6 dana
 • Mesta su ograničena!

30. APRIL – 05. MAJ 2024.

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

BERLIN je glavni grad Savezne Republike Nemačke i istovremeno jedna od njenih 16 saveznih pokrajina.Grad koji je do 1989. godine bio podeljen Zidom i to ne bilo kakvim nego zidom koji je razdvajaodve kulture-istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem Amerike, Britanije i Francuske.Grad koji je posle Drugog Svetskog rata pretrpeo teško razaranje i zbog toga nazvan „Vremenskom nulom“,danas je drugi najveći grad u EU i jedan od turistički najposećenijih gradova Evrope. Ono što mnoge fascinira je podatak da Berlin jedan od najmađih gradova Evrope, ima više kanala od Amsterdama .S obzirom na spori tok reke Špreje, močvarno tlo Berlina je zahtevalo da se naprave čvrsti nasipi. Više od 180 kanala preseca Berlin, a sa 1700 mostova grad je prevazišao čak i Veneciju. Krstarenje Šprejom jedan je od najboljih načina istraživanja Berlina, a neki od najlepših kafića i restorana smešteni su na samim kanalima. Takođe jedan je od najzelenijih gradova Evrope. Čak 30 odsto ukupne površine grada je pod parkovima,šumama i jezerima. Među najvećim evropskim parkovima Tirgarten-zauzima veliki deo centralnog Berlina i važi za najomiljenije izletište građana. Poznat je i po tome što je jedini grad u svetu sa tri opere. I ne samo to – sve tri opere su aktivne, kulturna ponuda Berlina se širi na više od 250 galerija,150 pozorišta i 175 muzeja od kojih je najveći čuveni kompleks „Ostrvo muzeja“. Ovo ostrvo je dom čak pet fantastičnih muzeja koji pokrivaju bukvalno svaki aspekt istorije i umetnosti – od kamenog doba do futurističkih postavki.

PRAG – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

1.

1. dan: 30. april 2024. (utorak) / BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u poslepodnevnim časovima (okvirno oko 16h). Noćna vožnja preko Srbije, Mađarske, Slovačke i Češke, uz usputna zadržavanja radi graničnih fromalnosti i pauza za osveženje.

2.

2. dan: 01. maj 2024. (sreda) / BERLIN:

Stizanje u Berlin u jutarnjim časovima. Krećemo u laganu pešačku info turu centralnim trgovima i ulicama u pratnji vodiča upoznajemo Berlin. Alexanderplatz, Muzejsko ostrvo, bulevar Unter Den Linden, Brandenburška kapija… Smeštanje u hostel. Nakon toga sledi slobodno vreme. Uveče odlazak na žurku u neki od najboljih berlinskih klubova. Povratak u hostel. Noćenje.

3.

3. dan: 02. maj 2024. (četvrtak) / BERLIN:

Doručak. Mogućnost fakultativnog izletapanoramsko razgledanje Berlina: Kroz bulevare Zapadnog Berlina, prolazimo pored Ku dama i Tir gartena, da bismo lagano preko Aleksandar placa krenuli u istraživanje Istočnog Berlina. Centralni deo i pauzu posvećujemo Berlinskom zidu. East side galery pruža mogućnost da se naprave najbolje fotografije u gradu i čuje najlepša priča o nekada podeljenom Berlinu. Po povratku sa izleta, predviđeno je slobodno vreme za individualno istraživanje ovog fascinantnog grada. Povratak u hostel. Žurka u nekom od klubova. Noćenje.

4.

4. dan: 03. maj 2024. (petak) / BERLIN – POTSDAM (fakultativno):

Doručak. Mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta u Potsdam, prestonicu Savezne države Brandenburg. Obilazak u pratnji vodiča: Crkva Svetog Nikole, holandska četvrt, ruska četvrt Aleksandrovka, palata Sesilenhof, palata Sansusi – letnja rezidencija Fridriha II, most Glienika (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata). Povratak u Berlin. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hostel. Noćenje.

5.

5. dan: 04. maj 2024. (subota) / BERLIN – PRAG – MAĐARSKA:

Doručak. Napuštanje hostela i polazak za Prag. Sledi info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča ili mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča: (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Karlov univerzitet, Vaclavski trg). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja ovog veličanstvenog grada sa reke – krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja.

6.

6. dan: 05. maj 2024. (nedelja) / BEOGRAD – Srbija:

Dolazak u Srbiju u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 229€

BB – noćenje sa doručkom,  mlt – višekrevetna soba.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša 10€ iz Kragujevca 10€. Umanjenje iz Novog Sada je 5€.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
 • 3 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama u hostelu a&o Berlin Hauptbahnhof u Berlinu,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Boravišnu taksu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naznačen u programu putovanja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD na dan prijave,
  • 5000 RSD – 15 dana od dana prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Hostel A&O Berlin Hauptbahnhof

Ovaj hostel se nalazi na samo 10 minuta hoda od Glavne železničke stanice u Berlinu. U ponudi ima moderne sobe i parking u okviru objekta. Recepcija radi non-stop, dok se doručak na bazi švedskog stola služi svakog dana. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo. U igraonici hostela a&o Berlin Hauptbahnhof možete igrati bilijar i stoni fudbal. Na raspolaganju su vam takođe suvenirnica, usluga iznajmljivanja bicikla i besplatna ostava za prtljag. U foajeu i baru možete se takođe opustiti uz TV sa satelitskim kanalima i prenose raznih sportskih događaja. DETALJNIJE

PANORAMA PRAG

Po dolasku u Prag, krećemo panoramsko i pešačko razgledanje grada: Praškog dvorca na Hradčanima, panorama Stare kraljevske palate i zgrade predsedničke rezidencije. Poseta katedrali Svetog Vita. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta – Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga.

KRSTARENJE VLTAVOM

Nakon istraživanja grada ovo je jedinstvena prilika da svu lepotu zlatnog Praga i njegovih mostova doživite sa reke. U ugodnom ambijentu dok veliki broj istorijskih spomenika lagano promiču i zvukove Smetanine muzike, možete da se opustite i uživate.

PANORAMA BERLINA

Doživite Berlin, grad istorije, kulture i slobode. Otkrijte najzanimljivije priče na obalama reke Špreje, uz panoramsko i pešačko razgledanje glavnih znamenitosti grada poput spomenika boginje pobede -Zlatna Elza, nove železničke stanice, Nemački parlament koji je smešten u zgradi Rajhstaga, Brandenburške kapije, ulice “Unter den Linden”, istočne galerije sa ostacima Berlinskog zida, TV-kule, Katedrale, Trg Aleksandar, Gradske većnice, “Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam i mnoge druge znamenitosti.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit