BUDIMPEŠTA Sretenje 2024

4 dana / 2 noćenja

Cena 79€ / 4 dana

Budimpešta – Sretenje 2024.

Cena od 79€ / po osobi

 • 5 dana
 • +16 Godina

4 DANA – 2 NOĆENJA / AUTOBUSOM

14 – 17. FEBRUAR 2024.

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Budimpešta se najjednostavnije može podeliti na dva grada: Budim – brdoviti deo grada zapadno od Dunava (distrikti I-III, XI-XII), i Peštu – ravan deo istočno od Dunava u kojem se nalazi savremeni trgovinski centar (distrikti IV-IX). Mnogi je smatraju jednim od najlepših gradova na svetu, a pored Beča i Praga, Budimpešta je najpopularnija destinacija u istočnoj Evropi. Milioni turista svake godine obiđu ovaj prelepi grad.

 

1.

1. dan: 14. februar 2024. (sreda) / Beograd – Budimpešta:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u kasnim večernjim časovima (okvirno 23:30). Noćna vožnja preko Srbije i Mađarske, uz usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i pauza za osveženje.

2.

2. dan: 15. februar 2024. (četvrtak) / Beograd – Budimpešta:

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Šetnja Vaci ulicom u pratnji vodiča, glavnom pešačkom i šoping ulicom u gradu. Po završetku mogućnost fakultativnog panoramskog obilaska grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Zamak Vajdahunjad, Opera, zgrada Mađarskog parlamenta, Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula, crkva Matije Korvina, Citadela…. U popodnevnim satima smeštanje u hotel. U večernjim satima odlazimo do Sedmog kvarta, najinteresantnije četvrti grada, prepune takozvanih ruin pabova koji su postali svojevrstan brend ili zaštitni znak Budimpešte. Žurka u nekom od barova. Noćenje.

3.

3. dan: 16. februar 2024. (petak) / Budimpešta – Sentandreja (fakultativno):

Doručak. Mogućnost fakultativne posete Sentandreji, bajkovitom gradiću na svega 20 km od Budimpešte i nekadašnjem centru Srba u Ugarskoj, koji su bežeći od turske opasnosti došli na ovaj prostor. Po dolasku obilazak Sentandreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska crkva. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Dunavom ispod prelepih budimpeštanskih mostova. Nakon toga žurka. Noćenje.

4.

4. dan: 17. februar 2024. (subota) / Budimpešta – Mađarska – Srbija:

Doručak. Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do poslepodnevnih sati kada je predviđen povratak za Srbiju, ili mogućnost fakultativnog odlaska u tržni centar Campona i posetu Tropikarijumu. Dolazak u Beograd oko ponoći.

ULTRA LAST MINUTE cene aranžmana po osobi:

Smeštaj Usluga 1/2 1/3
Hotel Park Inn by Radisson 4* BB 89€ 79€
Hotel Danubius Hungaria 4* BB x x
Hotel Ibis Budapest Citysouth 3* BB x x

BB– noćenje sa doručkom.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša ili Kragujevca je 10€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska. Umanjenje za polazak iz Novog Sada je 5€.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz (umanjenje 10€) – upit u agenciji.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima turističke kategorije na navedenim relacijama prema programu (ac,tv,dvd),
 • 2 noćenja (sa doručkom) u 1/2 sobama u hotelu Park Inn by Radisson,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika – 100 RSD.
 • Fakultativne troškove.
 • Individualne troškove putnika,
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3.000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
  • narednih 3.000 RSD (po osobi) u roku od 15 dana od dana dobijanja ugovora,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 14.01.2024.).
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Budimpešta smeštaj

Hotel Park Inn by Radisson 4*

Smešten u uglednom poslovnom kvartu Budimpešte. Hotel Park Inn by Radisson Budapest pruža savršenu osnovu za putovanja i gradski odmor u mađarskoj prestolnici. Elegantan hotel ističe se minimalističkim dizajnom, prostranim prostorima i suvremenim detaljima. U ponudi hotel ima 1⁄2 i 1/3 sobe. U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se mnogo toga zanimljivog za videti i raditi, uključujući fascinantne lokalne znamenitosti. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit