ADVENT BUDIMPEŠTA 2023

Cena 29€ / 3 dana

Budimpešta advent

Cena iz Beograda i Novog Sada 29€ / po osobi

 • 3 dana / autobusom
 • Ograničena mesta!

POLASCI: 01, 08, 15, i 22. decembar

Advent u Budimpešti 2023: Nezaboravno iskustvo u glavnom gradu Mađarske

 

Dok hladnoća u vazduhu najavljuje dolazak zime, Budimpešta se pretvara u očaravajući raj tokom perioda adventa. Bogata istorija grada, zadivljujuća arhitektura i živa kultura stvaraju očaravajuću atmosferu koja privlači posetioce iz celog sveta. U 2023. godini, adventske svečanosti u Budimpešti obećavaju proslavu tradicije, inovacije i radosti prazničnog duha.

Ikonografski Božićni vašari u Budimpešti

Središte adventa u Budimpešti čine čuveni Božićni vašari koji krase trgove i ulice grada. Trg Vörösmarty, u samom srcu grada, domaćin je jednog od najpoznatijih vašara, pružajući slikoviti prizor nasuprot istorijskih zgrada i grandiozne fasade kafića Gerbeaud.

budimpesta advent dekoracija grada

Šetajući kroz vašar, posetioci se susreću s primamljivim mirisima tradicionalnih mađarskih jela poput kürtőskalács (šećerni valjak), lángos (duboko prženi hleb) i kuvanog vina, stvarajući neodoljivo senzorno iskustvo.

Ručno rađeni zanati i jedinstveni pokloni

Božićni vašari u Budimpešti nisu samo o hrani i piću; oni su takođe riznica ručno rađenih zanata i jedinstvenih poklona.

Advent u Budimpesti praznične tezge

Lokalne zanatlije prikazuju svoj talenat u izradi ručnog nakita, tekstila, keramike i drvenih radova, pružajući priliku posetiocima da pronađu jedinstvene suvenire i poklone. Naglasak na tradicionalnim zanatima dodaje poseban dodir prazničnom iskustvu, čineći ga radosti kako za lokalce tako i za turiste.

Zimska čarolija na Budimskom zamku

Za bajkovitu atmosferu, posetite Budimski dvorac, koji se tokom Adventa pretvara u zimsku bajku. Dvoranski prostori postaju magično carstvo sa treperećim svetlima, prazničnim dekoracijama i svečanom atmosferom koja posetioce prenosi u prošla vremena. Očaravajući panoramski pogledi na reku Dunav i grad ispod doprinose očaravanju, stvarajući pozadinu koja je istovremeno istorijska i savremena.

Kulturne radosti i zabava Budimpešte

Izvan vašara i dvorca, advent u Budimpešti obiluje kulturnim radostima i zabavom. Koncerti klasične muzike, plesne predstave i pozorišne produkcije krase gradska pozorišta i koncerte dvorane, pružajući raznolik spektar zabave za posetioce koji traže sofisticiranije i kulturno iskustvo. Spajanje tradicionalnih mađarskih elemenata s modernim umetničkim izrazima dodaje jedinstvenu notu prazničnim veseljima.

Klizanje na ledu i aktivnosti na otvorenom

Za one koji traže avanture na otvorenom, Budimpešta pruža priliku da vezuju klizaljke i klize preko otvorenih klizališta postavljenih nasuprot ikoničnih znamenitosti.

Klizanje u Budimpešti tokom adventa

Klizalište u Gradskom parku, smešteno blizu Trga Heroja, popularan je izbor, okruženo slikovitim pejzažem i prazničnim ukrasima. Klizanje na otvorenom pod vedrim nebom uz pozadinu istorijske arhitekture Budimpešte je iskustvo koje oslikava suštinu zime u gradu.

 

Zaključak

Advent u Budimpešti nije samo proslava; to je putovanje kroz vreme, tradiciju i duh zajedništva. U 2023. godini, grad obećava da će stvoriti očaravajuću tapiseriju prazničnih radosti, okupljajući lokalce i posetioce da uživaju u čaroliji praznične sezone. Bilo da uživate u tradicionalnim poslasticama na Božićnim vašarima, istražujete istorijsku lepotu Budimskog zamka ili uživate u kulturnim predstavama, adventske svečanosti u Budimpešti sigurno će stvoriti sećanja koja će potrajati dugo nakon što se zimska idila istopi.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 29€.

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

NAREDNI POLASCI:
22. decembar – POSLEDNJA 2 MESTA

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograda-Budimpešta-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 10€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativno Krstarenje Dunavom (20€).
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 2000rsd prilikom rezervacije,
  • rok za celokupnu uplatu 10 dana pred putovanje.
  • Svi koji se prijave 10 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate iznos u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: 01/08/15/22. decembar 2023. (petak) Beograd – Mađarska:

Sastanak grupe u Beogradu oko 23:00h na Beogradskoj autobuskoj stanici. Polazak oko 23:30h. Polazak iz Novog Sada oko 00:30h na novoj autobuskoj stanici Vojvodina. Noćna vožnja sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2.

2. dan: 10/17/24. decembar 2023. (subota) / Mađarska – Budimpešta:

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Svetog Ištvana, Ribarske tvrđave, Budimskog dvorca, Brda Svetog Gelerta… Slobodno vreme za ručak i uživanje u čarima Budimpešte. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja  fakultativnog izleta – krstarenje Dunavomtokom kog možete sagledati Budimpeštu iz jednog sasvim drugačijeg ugla. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.

3.

3. dan: 03/10/17/24. decembar 2023. (nedelja) / Mađarska – Beograd:

Dolazak u Beograd u kasnim noćnim satima. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit