BUDIMPEŠTA

JESEN U BUDIMPEŠTI

Cena od 99€ / 4 Dana

Budimpešta – Jesen 2023.

Cena od 99€ / po osobi

 • 4 Dana
 • +16 Godina

JESEN U BUDIMPEŠTI

09 – 12. novembar 2023. – POPUNJENO

4 DANA – 2 NOĆI / AUTOBUSOM

Budimpešta je glavni grad Mađarske. Budimpešta se najjednostavnije može podeliti na dva grada: Budim – brdoviti deo grada zapadno od Dunava (distrikti I-III, XI-XII), i Peštu – ravan deo istočno od Dunava u kojem se nalazi savremeni trgovinski Centar (distrikti IV-IX). Mnogi je smatraju jednim od najlepših gradova na svetu, a pored Beča i Praga, Budimpešta je najpopularnija destinacija u istočnoj Evropi. Milioni turista svake godine obiđu ovaj prelepi grad. Mnogima je zanimljiva i zato što ovde mogu da dožive auru u bečkom stilu, i to u pola cene.

1

1. dan: Beograd – Srbija – Mađarska – Budimpešta:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2

2. dan: Budimpešta:

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Šetnja Vaci ulicom u pratnji vodiča, glavnom pešačkom i šoping ulicom u gradu. Po završetku mogućnost fakultativnog panoramskog obilaska grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Zamak Vajdahunjad, Opera, zgrada Mađarskog parlamenta, Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarska kula, crkva Matije Korvina, Citadela. U popodnevnim satima smeštanje u hotelu/hostelu. U večernjim satima odlazimo do Sedmog kvarta, najinteresantnije četvrti grada, prepune takozvanih ruin pabova koji su postali svojevrstan brend ili zaštitni znak Budimpešte. Fakultativno organizovana žurka dobrodošlice u nekom od barova. Noćenje.

3

3. dan: Budimpešta:

Doručak. Mogućnost fakultativne posete Sentandreji, bajkovitom gradiću na svega 20 km od Budimpešte i nekadašnjem centru Srba u Ugarskoj, koji su bežeći od turske opasnosti došli na ovaj prostor. Po dolasku obilazak Sentandreje: Trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, rodna kuća Jaše Ignjatovića, Blagoveštanska crkva, Beogradska  crkva. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – vožnja brodom Dunavom ispod prelepih budimpeštanskih mostova. Nakon toga fakultativno organizovana žurka u nekom od barova. Noćenje.

4

4. dan: Budimpešta – Mađarska – Srbija – Beograd:

Doručak. Napuštanje hotela/hostela. Slobodno vreme do poslepodnevnih sati kada je predviđen povratak za Srbiju, ili mogućnost fakultativnog odlaska u tržni centar Campona i posetu Tropikarijumu. Polazak iz Budimpešte u poslepodnevnim satima ka Srbiji. Vožnja kroz Mađarsku uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi:  SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ

Smeštaj Usluga Polazak: 09.11.2023.
Povratak: 12.11.2023.
Hostel ND 1/2 109€
mlt 99€
Hotel 3* ND 1/2 129€
1/3 119€

ND – noćenje sa doručkom. MLT – višekrevetni smeštaj. 1/2 – dvokrevetni smeštaj. 1/3 – trokrevetni smeštaj.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša ili Kragujevca (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih) je 10€, umanjenje za prevoz iz Novog Sada 5€.
 • MLT – višekrevetni smeštaj podrazumeva smeštaj u 1/4 (četvorokrevetnim) i 1/6 (šestokrevetnim) sobama.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Odaberite svoje omiljeno sedište unapred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 15€ po sedištu. Sedišta iznad vozača “izlog” doplata 20€.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz – 20€.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na navedenim relacijama prema programu (visokopodni ili dabldeker, ac, tv, dvd, prosečne udobnosti).
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (1/2 i 1/3) ili u hostelu u višekrevetnim sobama (1/2, 1/4 i 1/6) u Budimpešti,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Doplatu za 1/2 sobu: 10€ po osobi uz upit agenciji.
 • Gradsku boravišnu taksu u Budimpešti 1.5€ po osobi po noćenju – plaćanje na licu mesta.
 • Fakultativne izlete na destinaciji.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 RSD po promeni.
 • Obavezan depozit u slučaju štete: iznosi 10€ – 20€, plaća se na licu mesta gotovinom i vraća se na licu mesta prilikom razduživanja ključeva, ukoliko je soba neoštećena
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 1000 RSD prilikom rezervacije,
  • 2000 RSD do 25.08.2023.
  • 3000 RSD do 05.09.2023.
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

BUDIMPEŠTA NA DLANU

Da biste najbolje iskoristili vreme u nekom gradu trebalo bi da ga znate kao na dlanu, a drugog dana boravka imaćete priliku da ‘’uhvatite’’ Budimpeštu u jednom dahu – panoramskim razgledanjem! Videćemo Trg heroja, Zamak Vajdahunjad, Operu, zgradu Mađarskog parlamenta, Srpsku ulicu, Crkvu Sv. Đorđa, Budimski dvorac (Kraljevska palata), Ribarsku kulu, Citadelu, crkvu Matije Korvina.

KRSTARENJE DUNAVOM

Nikako ne propustite vožnju ispod šest mostova i jedinstvenu priliku da vidite grad iz ove perspektive, jer najznačajnije zgrade i spomenici po kojima je grad prepoznatljiv se najlepše vide upravo sa Dunava! U večernjim satima krstarenje je posebno magično jer su građevine pod svetlima i sve dobija drugačije ruho. Brod se kreće izuzetno sporo dok plovite uz obalu koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. A zvuci klasične muzike u pozadini čine doživljaj kompletnim.

TROPIKARIJUM & CAMPONA

Na periferiji Budima, u tržnom centru Campona smešten je najveći srednjoevropski akvarijum sa slanom vodom, Tropicarium i jedna od najboljih zatvorenih atrakcija Budimpešte. Stotine životinja drže se u obnovljenom prirodnom staništu na površini od više od 3.000 kvadratnih metara. Ako se odlučite da ga posetite, videćete lenje aligatore, egzotične ptice, zanimljive gmizavce i male majmune, čudne insekte, stotine šarenih svežih i morskih riba i glavnu atrakciju a to su ajkule. Tunel dugačak 12 metara kroz koji plivaju ajkule, prizor je koji oduzima dah. Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu ili jednostavno iskoristite priliku za šoping.

SENTANDREJA – GRAD SRPSKE ISTORIJE

Poslednjeg dana imaćete mogućnost da malo usporite tempo i posetite Sentandreju, ušuškano, živopisno mestašce nekada naseljeno pretežno Srbima, a danas prepuno uspomena. Sve je ovde usporeno, natenane, na miru. Udaljeno je svega 20-ak kilometara od Budimpešte, a kada kročite na njegovu kaldrmu imaćete osećaj da ste zašli kilometrima daleko i još bar dva veka unazad. Videćete Trg Vuka Karadžića, Požarevačku crkvu, rodnu kuću Jaše Ignjatovića, Blagoveštansku crkvu, Beogradsku crkvu i čuti zanimljive priče o biseru srpske duhovnosti.

BUDAPEST NIGHT OUT

Noćni život Budimpešte jedan je od glavnih razloga zbog kojeg se posećuje ovaj grad. Ono po čemu je Budimpešta vrlo poznata su ruin pubovi. To su pubovi uređeni unutar starih zgrada ili fabrika koje su bile predviđene za rušenje, a na kraju su pretvorene u pubove. Kada uđete tamo imate osećaj da ste upali na neki tajni party koji se odvija među ruševinama. Osetićemo originalnu atmosferu i uživati u odličnoj muzici i sjajnom provodu.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit