EUROTRIP AMSTERDAM

PRAG - AMSTERDAM - BERLIN

Cena 239€ / 8 Dana

EUROTRIP – Proleće 2024.

PRAG – AMSTERDAM – BERLIN

Cena 239€ / po osobi

 • 8 dana
 • +18 Godina

27. APRIL – 04. MAJ 2024. / 8 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

PRAG – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

BERLIN – ponovo otkrivena i ujedinjena prestonica Nemačke i Evrope, fascinira svojom veličinom i mnogim izuzetnim istorijskim spomenicima. Smešten na rekama Spree i Havel na severoistoku Nemačke i sa 3,5 miliona stanovnika spada u najveće gradove Evrope. Duga istorija nemačkog naroda, nekad ponosna i slavna, a nekad tragična i tužna, najbolje se oseća u Berlinu. Brojni posetioci su oduševljeni znamenitostima iz vremena carskog Berlina, “ožiljcima” iz vremena nacizma i simbolima podeljenog grada i naroda između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka.

AMSTERDAM – jedan od najlepših i najkontroverznijih gradova Evrope, grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave i kulture! Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom ali i moderna užurbana prestonica. Bilo da se opredelite za vožnju bicklom pored predivnih kanala, obilaženje čuvenih muzeja, šetnju kroz čuveni Red light district ili uživanje u nekom od velikih noćnih klubova, Amsterdam je grad koji definitivno obećava nezaboravan provod.

1.

1. dan: BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u večernjim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: Češka – PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča ili mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča: (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv.Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Karlov univerzitet, Vaclavski trg). U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja ovog veličanstvenog grada sa reke – krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Holandiju u večernjim časovima.

3.

3. dan: Holandija: Amsterdam:

Dolazak u Amsterdam u jutarnjim časovima nakon čega sledi info tura ili mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča: prvo upoznavanje sa gradom: Trg Dam, Kraljevska palata, kuća Ane Frank, Leidseplein, Rembrantsplein. Prošetaćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat i poznatom četvrti crvenih fenjera. Check in u hostel do 15h. Nakon smeštanja u hostel sledi slobodno vreme ili mogućnost u večernjim satima fakultativni odlazak na žurku dobrodošlice. Noćenje.

4.

4. dan: Holandija: Amsterdam:

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u očaravajućem Amsterdamu ili fakultativni odlazak na veliku holandsku turu: Dean Haag – sedište holandske vlade i kraljevske porodice. Razgledanje: Palata Mira – Parlament – Mauritshuis. Nastavak vožnje do najlepšeg holandskog grada Delft: poseta tipičnoj radionici čuvene plave keramike – glavni trg i nova crkva (u kojoj su smeštene grobnice holandskih vladara) – stara crkva (grob slikara Ver – Meera). Odlazak do Roterdama – najveće evropske luke i panoramsko razgledanje grada. Povratak u Amsterdam. Uveče izlazak u grad i mogućnost fakultativnog odlazak na žurku. Noćenje.

5.

5. dan: Holandija: Amsterdam:

Doručak. Nakon doručka sledi fakultativni odlazak na izlet „Mala holandska tura“ (vetrenjače, klompe i sirevi). Posetićemo tipično holandsko selo – Zaanse Schans – poznato po vetrenjačama, kanalima, klompama i siru. Obilazak najpoznatije radionice klompi koje su zaštitni znak Holandije. Nakon obilaska živopisnog sela Zaanse Shans, odlazak do gradića Volendam – poznatog po radionicama klompi, morskim specijalitetima i najlepšoj promenadi Holandije. Povratak u Amsterdam. Uveče izlazak u grad i mogućnost fakultativnog odlazak na žurku. Noćenje.

6.

6. dan: Holandija – Nemačka:

Doručak. Napuštanje hostela. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u jedinstvenom gradu. Preporučujemo da vreme iskoristite za neku od zaboravljenih amsterdamskih aktivnosti poput: individualne posete pijacama Albert Kajp ili čuvenom Vaterlu, obilazak amsterdamskog Zoološkog vrta Artis, kafa na Spui-u, ili vožnja bicikla. U poslepodnevnim časovima ćemo imati jedinstvenu priliku da doživimo Amsterdam sa reke! Sledi fakultativni izlet krstarenje kanalima Amsterdama. U kasnim večernjim satima polazak za Berlin.

7.

7. dan: Nemačka: Berlin:

Dolazak u Berlin u jutarnjim satima. U prestonici Nemačke pravimo devetočasovnu pauzu i upoznajemo se sa glavnim turističkim znamenitostima centra grada na našoj pešačkoj info turi ili mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča: (centralnim trgovima i ulicama upoznajemo Berlin: Alexanderplatz, Muzejsko ostrvo, bulevar Unter Den Linden, Brandenburška kapija.). Po završetku ture sledi slobodno vreme do polaska za Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

8.

8. dan: Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.

JEDNO SLOBODNO MESTO!

LAST MINUTE CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 239€.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša ili Kragujevca (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih) je 10€, umanjenje za prevoz iz Novog Sada 5€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu.
 • 3 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6 i 1/8) u hostelu u Amsterdamu,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.) – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Gradsku boravišnu taksu u Amsterdamu koja je uvedena 01.01.2020. i iznosi 3€ – 5€ po osobi po noći.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije,
  • 50% od cene aranžmana do 20.02.2024.
  • Ostatak mesec dana pre početka aranžmana (27. mart 2024.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
• 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

Hans Brinker Hostel Amsterdam

Nalazi se u centru Amsterdama, na samo 2 minuta hoda od trga Leidseplein. Tramvajska stanica Prinsengraht nalazi se na 450 metara od hostela i nudi veze do Glavne železničke stanice i Muzejske četvrti. Park Vondel je udaljen 8 minuta hoda. U našoj ponudi se nalaze višekrevetne spavaone (od 4 do 8 kreveta) koje sadrže sopstvene toalete i ormariće na zaključavanje za lične stvari. Posteljina i  peškiri za telo se dobijaju u hostelu bez doplate.  Besplatan bežični internet dostupan je u svim prostorijama.  Hostel sadrži bar i underground klub koji radi svake večeri do kasno u noć. DETALJNIJE

Generator Amsterdam Hostel

Generator Amsterdam je potpuno novi dizajnerski hostel koji se nalazi na istoku Amsterdama u blizini De Pijpa. To je bila bivša zoološka zgrada i nalazi se u Oosterparku. Rembrandtplein je 1,6 km od Generator Amsterdam, dok je Heineken Ekperience udaljen 1,8 km. Najbliži aerodrom je aerodrom Schiphol, udaljen 12 km od Generator Amsterdam. Nekadašnja predavaonica je pretvorena u salon i bar. U bivšoj kotlarnici se nalazi i trpezarija i tajni šank. Besplatan ViFi je dostupan u celom objektu. Takođe postoji 24-satna recepcija, kao i terasa. U našoj ponudi se nalaze četvorokrevetne i šetokrevetne sobe. Svaka soba ima klimu, posteljinu i sopstveno kupatilo sa tušem. Doručak je dostupan svakog jutra u kafiću na licu mesta. DETALJNIJE

 

PANORAMA PRAG

Po dolasku u Prag, krećemo panoramsko i pešačko razgledanje grada: Praškog dvorca na Hradčanima, panorama Stare kraljevske palate i zgrade predsedničke rezidencije. Poseta katedrali Svetog Vita. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta – Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga.

KRSTARENJE VLTAVOM

Nakon istraživanja grada ovo je jedinstvena prilika da svu lepotu zlatnog Praga i njegovih mostova doživite sa reke. U ugodnom ambijentu dok veliki broj istorijskih spomenika lagano promiču i zvukove Smetanine muzike, možete da se opustite i uživate.

PANORAMA AMSTERDAM

Panoramsko razgledanje Amsterdama je najbolji način da u jednoj turi vidite najbitnije znamenitosti i delove ovog fascinantnog grada. Prolazimo kroz Muzejsku četvrt, gde se nalaze tri najznačajnija amsterdamska muzeja – Rijks, Stedelijk i Van Gogov muzej, zatim i Južnu osu koja je jedan od najdinamičnijih i najbrže rastućih poslovnih distrikata u Evropi, poznat po modernim neboderima i nizu finansijskih, pravnih i drugih velikih firmi, kao i Olimpijsku i Jevrejsku četvrt. Dve bitne, a potpuno drugačije četvrti u kojima se nalaze i poznati muzej Ane Frank, Olimpijski stadion, Portugalska sinagoga. Turu završavamo panoramom Zapadnih ostrva iza Centralne stanice koja su nekada bila glavni centar trgovačkih aktivnosti Amsterdama, a danas se tu nalazi mnoštvo starih skladišnih zgrada, brodogradilišta i kranova, koji podsećaju na bogatu pomorsku istoriju Amsterdama, a takođe ovo područje je poznato po svojim slatkim restoranima, kafićima i umetničkim galerijama

VELIKA HOLANDSKA TURA

Prilika da upoznate malu, a opet veliku Holandiju – jednu od najmanjih, ali najgušće naseljenih zemalja Evrope! Moderni Roterdam – grad futurističke vizure, dom najveće evropske luke. Otmeni Hag – grad bogate istorije, kulture, umetnosti i diplomatije, sa mnogo zanimljivih mesta za posetu i otkrivanje, pun parkova i klasičnih fasada, oduzeće Vam dah i razbiti predrasudu o gradu. Posetićemo i Ševeningen, primorsko letovalište u blizini Haga, semšteno na obali Severnog mora. Velika Holandska tura ne bi bila potpuna bez posete Delfta, gradu poznatom po plavo-belom porcelanu, jedinstvenoj istorijskoj arhitekturi i Vermerovom muzeju.

MALA HOLANDSKA TURA

Jedinstvena prilika da posetite živopisno seoce Zaanse Schans koje se nalazi nedaleko od grada Zaandam – poznatog po vetrenjačama, radionicama za izradu tradicionalnih holandskih klompi, koje su zaštitni znak Holandije, sirevima i tipičnim holandskim drvenim kućicama. Nakon obilaska odlazak do ribarskog gradića Volendam. Gradić se nalazi na obali jezera Markermeer, severno od Amsterdama, poznat po ribljim speciljalitetima i najlepšoj promenadi Holandije.

KRSTARENJE AMSTELOM

Krstarenje rekom Amstel je jedno od najlepših iskustava koje možete doživeti u Amsterdamu, glavnom gradu Holandije. Amstel je reka koja protiče kroz grad i ima važnu istorijsku ulogu i dosta je uticala na njegov razvoj. Ovo iskustvo vam pruža nezaboravne poglede na grad i omogućava vam da se opustite i uživate u prelepom okruženju. Krstarenje rekom Amstel pruža vam priliku da vidite Amsterdam iz potpuno drugačije perspektive.Uzimajući u obzir njegove živopisne vodene kanale i arhitektonsku baštinu, krstarenje rekom Amstel je jedan od najlepših načina da doživite Amsterdam. Na ovom krstarenju možete uživati u prelepim panoramskim pogledima na znamenitosti grada koje su još od XVII veka holadnski vladari voleli da pokazuju svojim gostima na isti način.

PANORAMA BERLINA

Doživite Berlin, grad istorije, kulture i slobode. Otkrijte najzanimljivije priče na obalama reke Špreje, uz panoramsko i pešačko razgledanje glavnih znamenitosti grada poput spomenika boginje pobede -Zlatna Elza, nove železničke stanice, Nemački parlament koji je smešten u zgradi Rajhstaga, Brandenburške kapije, ulice “Unter den Linden”, istočne galerije sa ostacima Berlinskog zida, TV-kule, Katedrale, Trg Aleksandar, Gradske većnice, “Checkpoint Charlie”, Trg Potsdam i mnoge druge znamenitosti.

ŽURKE AMSTERDAM

Posle celodnevnog uživanja u čarima Amsterdama, slažete li se da treba da se malo opustimo i da upoznamo noćni život Amsterdama, đuskajući do sitnih sati, naoružamo dobrim raspoloženjem i uspomenama koje ćemo poneti sa sobom?

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit