FPU – ITALIJA 2023.

PADOVA–VENECIJA - RAVENA - RIM – FIRENCA

Cena 379€ / 9 Dana

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 379€.

*BB – noćenje sa doručkom.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 2 noćenja sa doručkom u 1/3 ili 1/4 sobi u hotelu 3* u Padovi ili okolini.
 • 3 noćenja sa doručkom u 1/3 ili 1/4 sobi u hotelu 3* u Rimu ili okolini.
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/3 ili 1/4 sobi u hotelu 3* u Montekatiniju ili okolini.
 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
 • Usluge panoramskih obilazaka gradova prema programu putovanja.
 • Usluge lokalnih turističkih vodiča tokom obilazaka navedenih u programu putovanja.
 • Usluge pratioca grupe.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,30€ dnevno (ispod 18 god.) – do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplatu za 1/2 sobu, cena doplate za 1/2 sobu je na upit.
 • Obaveznu boravišnu taksu u Rimu: 4€ za smeštaj u hotelu sa 3* ili 6€ za smeštaj u hotelu sa 4* osobi po noći.
 • Obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju 1€ za smeštaj u hotelu sa 3* (cene podložne promeni, plaćanje na licu mesta),
 • Usluge koje nisu predviđene programomkoji nisu sastavni deo programa.
 • Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 12.000 RSD do 22.04.2023.
  • 12.000 RSD do 16.05.2023.
  • ostatak do 10.06.2023.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
– 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
– 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
– 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

FPU – ITALIJA 2023.

PADOVA–VENECIJA – RAVENA – RIM – FIRENCA

Cena 379€ / po osobi

 • 9 Dana
 • +18 Godina

16. JUN 2023 – 24. JUN 2023. / 9 DANA – 6 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Grad sa puno lica i još više priča i istorije…preko 2.500 godina istorije može se otkriti u ovom „večnom gradu – od antičkog Rimskog foruma do Koloseuma i Panteona, kao i veličanstvene bazilike Svetog Petra, skulptura i slika.

RIMGrad sa puno lica i još više priča i istorije, glavni grad Italije i regiona Lacio. Nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću reke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka.Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj ‘’večni grad’’ je jedinstven  u svetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelepih fontana.

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika (zajedno sa Mestreom). Venecija je upravno središte pokrajine Veneto i istoimenog okruga Venecija. U središnjem dobu srednjeg veka bila je najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka. Grad je poznat i kao dugogodišnja prestonica čuvene Mletačke republike. Venecija je jedinstven grad. Izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću neke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO – a.

1.

1. dan: 16. jun 2023. (petak) BEOGRAD – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastank grupe ispred dogovorenog mesta. Polazak autobusa u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2.

2. dan: 17. jun 2023. (subota) PADOVA:

Dolazak u Padovu u jutarnjim časovima. Obilazak grada u kome je 1222. osnovan jedan od najstarijih univerziteta u Evropi, gde je Đoto oslikavajući Kapelu Skrovenji 1306 ostvario svoj najznačajniji umetnički doprinos i započeo preokret u umetnosti, Prato della Vale – Najveći trg u Italiji i biser baroknog urbanizma, Pijaca u Padovi i stara gradska kuća u kojoj se nalazi Fukoovo klatno i drveni model konja Donatelove skulpture Gatamelate kojoj ćemo se diviti pred crkvom San Antionio. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.

3. dan: 18. jun 2023. (nedelja) VENECIJA:

Doručak, celodnevni obilazak Venecije: Trg Svetog Marka, crkva svetog Marka, Duždeva palata, Ponte Rialto, Santa Maria Glorioza dei Frari, Akademija, Zbirka Pegi Gugenhajm, Santa Maria Salute… Slobodno vreme i povratak u hotel. Noćenje.

4.

4. dan: 19. jun 2023. (ponedeljak) RAVENA:

Doručak, pakovanje stvari u autobus, polazak za Ravenu sa usputnom pauzom u Ferari. Obilazak grada sa posetama Mauzolej Gale Placidije, crkva San Vitale, San Apolineare Nuovo, Teodorihova palata, Krstionica katedrale, Muzej katedrale, Teodorihov mauzolej… Nastavljamo put ka Rimu. Dolazak u Rim u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.

5. dan: 20. jun 2023. (utorak) RIM:

Dolazak u Rim u ranim jutarnjim časovima. Obilazak grada, Koloseum, Forum, Kapitolski trg, Panteon, Trg navona, Španske stepenice, Fontana di Trevi. Tokom trodnevnog boravka u Rimu možemo posetiti Koloseum, Vatikan, Crkvu Svetog Petra, Kapitolski muzej, Galeriju Borgeze, Oltar Mira (Ara Pacis), Borominijevu crkvu San Karlo alle Quatro Fontane, Santa Maria Victoria gde se nalazi Berninijeva Ekstaza Svete Tereze, Mikelanđelvog Mojsija u crkvi San Pietro in Vincoli, Baziliku Santa Maria Maggiore, Katakombe Svetog Sebastijana, Muzej Etrurske umetnosti Vila Giulia… Smeštaj u hotel. Noćenje. Raspored obilaska navedenih umezaja i lokaliteta biće naknadno saopšten u skladu sa mogućnostima posete. Za sve navedene muzeje i lokalitete biće poslato pismo sa molbom da studenti i profesori budu oslobođeni plaćanja ulaza. Svi ulazi moraju biti što pre rezervisani kako bi se dobili povoljni termini obilaska te je izjašnjavanje o navedenim posetama neophodno.

6.

6. dan: 21. jun 2023. (sreda) RIM:

Doručak…Slobodno vreme u Rimu. Noćenje.

7.

7. dan: 22. jun 2023. (četvrtak) RIM – MONTEKATINI:

Doručak, napuštanje hotela. Slobodno vreme provodimo u Rimu. Popodne nastavak vožnje za Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8.

8. dan: 23. jun 2023. (petak) FIRENCA:

Doručak, napuštanje hotela, odlazak u Firencu, Kapela Brankači, Krstionica katedrale, Katedrala Santa Maria dei Fiori Muzej Barđelo i Donatelova izložba u palati Stroci, Ufići, crkva Santa Kroče u kojoj je sahranjen Mikelanđelo i obližnja kapela Paci, Grobnice Medičija u Novoj Sakristiji crkve San Lorenco, Arheološki muzej u kome se čuva Himera iz Areca, samo su neki od mesta koje možemo posetiti. Nakon obilaska Firence, polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz teritoriju Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

9.

9. dan: 24. jun 2023. (subota) Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd oko podneva. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit