Skijanje JAHORINA 2024

8 dana / 7 noćenja

od 249€ / 8 dana

Skijanje Jahorina

Cena od 249€ / po osobi

 •  8 dana
 • +16 Godina

8 DANA – 7 NOĆENJA

11 – 18. FEBRUAR 2024.

Stigla je zima i pravo je vreme da odaberete savršenu destinaciju za ovogodišnje putovanje. Za sve one koji traže lokaciju za skijanje, provod, druženje i uživanje tokom praznika i zimskih godišnjih odmora Jahorina je savršen izbor. Ova snežna lepotica još 1984. godine dobila je epitet Olimpijske planine, jer su baš tada na Jahorini održane 14. zimske Olimpijske igre. Tokom proteklih godina turistički centar je obnovljen i unapređen pa se za Jahorinu sa
pravom može reći da je jedna od najvećih i najboljih zimskih turističkih centara na Balkanu sa tendencijom da još raste i napreduje.

 

Opšte informacije 

Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja pripada Dinarskom planinskom sistemu. Jahorinski planinski masiv dužine je 30 kilometara, a širine 15 kilometara. Jahorina ima nekoliko vrhova, od kojih je najviši i najbitniji vrh Ogorjelica sa 1916 metara nadmorske visine.

Postoje dva tumačenja kako je planina dobila ime. Obe priče zapravo imaju isti koren, a to je da je planina dobila ime po planinskom drvetu javoru. Prva priča govori da je češki botaničar i
lingvista prilikom posete ovoj planini pogrešno zapisao ime i umesto Javorina u svojoj knjizi zapisao Jahorina pa je tako ostalo do danas. Druga verzija priče govori da se planina originalno zvala Javorina, ali da su u vreme turske okupacije sami okupatori često menjali slovo v u h. Zbog toga je dalji naziv planine postao Jahorina i održao se sve do danas.

Skijanje na Jahorini 2024

Tokom proteklih godina infrastruktura na Jahorini je obnovljena, pa Olimpijski ski centar Jahorina poseduje 24 staza (od kojih je 11 homologovano) sa ukupno 47 kilometara ski staza povezanih u jednu celinu.

Jahorina je od Sarajeva udaljena svega 28 km što je čini veoma zgodnom ukoliko tokoms vog odmora želite da posetite prestonicu Bosne i Hercegovine. Jahorina je od Beograda udaljena 320 kilometara, pa tako putovanje nije dugačko i neće vas umoriti.

Kada ste na odmoru ukusi su različiti, neko želi dobar smeštaj, neko voli pustolovine na snegu, a Jahorina kao prelepi zimski centar obiluje svim tim i još drugim raznim mogućnostima kroz koje ćemo vas sprovesti u narednom tekstu.

 

Jahorina 2024

Jahorina sezonu skijanja za svoje posetioce otvara već početkom decembra. Zahvaljući sistemu za veštačko osnežavanje, na Jahorini je sneg prisutan čak i kada je napolju 15 stepeni iznad nule. Glavni organizator ski centra kao i svih događaja vezanih za ski centar jeste Olimpijski centar Jahorina. Ski centar u Jahorini se može pohvaliti da poseduje 47 kilometara staza za skijanje.

Staze za skijanje su uređene po najboljim standardima, pa tako na Jahorini možete pronaći čak 11 staza koje je međunarodna skijaška federacija uvrstila na spisak homologovanih ski staza. To znači da su ove staze spremne za organizaciju i održavanje takmičenja u sve četiri discipline (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust) pa su one idealne za sve profesionalce koje se pripremaju, kao i za rekrativce koji vole uzbuđenje i adrenalin prilikom skijanja.

Mnogi ljubitelji skijanja ne vole gužvu, dok pojedini kupci našeg aranžmana žele odmah da isprobavaju stazu, u poslepodnevnim i kasnim večernjim časovima. Od sezone 2022/23 nakon instalacije nove rasvete Olimpijski centar Jahorina može se pohvaliti da nudi 8.5 kilometara staza za noćno skijanje.

 

Staze za skijanje na Jahorini

Staza Poljice je najvažnija skijaška staza Jahorine i glavna je atrakcija za sve skijaše. Počinje od platoa Poljice na kojem se obično nalaze sva centralna dešavanja. Na mapi je glavna staza Poljice označena brojem 1 i po prirodi je lake ili srednje težine, dok su sporedne staze označene sa 1a, 1 c i 1b.

Staze za skijanje na Jahorini

Stazu Poljice po važnosti prate i staze Ogorjelica. Na Jahorini postoje dve staze koje nose ovaj naziv, a to su staze Ogorjelica 1 i Ogorjelica 2. Ove staze su srednje težine i podrazumevaju da imate veće znanje ukoliko se upuštate na skijanje po njima. Obeležene su crvenom bojom i brojem 2 (Ogorjelica 1) i brojem 3 (Ogorjelica 2).

Staza Novak Đoković u ponudi je od kraja 2019. godine svim skijašima. Ova staza dobila je ime po našem proslavljenom teniseru, a po prirodi je ova staza lakša pa je namenjena za početnike i rekreativce. Staza je na mapi označena brojem 8, dok su poprečne i sporedne staze označene pod brojevima 8a i 8b.

Ski staza Prača preporučuje se iskusnim skijašima. Obeležena je brojem 6, dok su sporedne staze, 6a i 6b.

Staza Željo je srednje težine, obeležena je brojem 4, dok su njene sporedne staze 4a i 4b.

Staza Olimpik je najteža staza na Jahorini. Označena je crnom bojom što znači da se preporučuje samo iskusnim skijašima i onima koji poseduju veliko znanje i hrabrost, a na mapi je obeležena brojem 5, kao i brojem 6b.

Pre nego što stanete na skije, dobro istražite da li je baš ta staza idealna za vas. Preporučujemo da dan na Jahorini započnete spuštanjem nekom lakšom stazom i prema svom iskustvu birate staze koje su vam pogodne.

Detaljnu mapu, sa legendom i većim brojem informacija možete pronaći ovde.

 

Ski pass

Kako biste uživali u svim lepotama planine, morate nabaviti ski pass. Ski karta je jedinstvena za svakog korisnika i izdaje se sa unetim imenom i prezimenom korisnika, dok karte koje važe minimum 4 dana sadrže i sliku korisnika. Možete kupiti poludnevnu, dnevnu ili kartu za više dana. Takođe, možete nabaviti kartu i za panoramsko razgledanje Jahorine žičarom ili  gondolom.

Potrebno je napomenuti da postoji tri vrste karata, za decu (od 6 do 11 godina), za odrasle (od 12 do 64 godina), kao i za seniore ( od 64 do 75 godina). Cena ski passa je različita u toku pika sezone, srednje sezone i pred kao i postsezone, pa se pre odlaska na put detaljno informišite o cenama kako biste imali u vidu troškove koje možete imati u danima aranžmana. Trenutni cenovnik ski passa koji obrazuje Olimpijski centar Jahorina možete pronaći ukoliko kliknete ovde.

 

Vertikalni transport na Jahorini

Svim skijašima provod je zagarantovan zahvaljujući dobro opremljenim stazama koje sada imaju 4 šestoseda, 2 gondole, 1 dvoseda, 4 ski liftova i drugih vertikalnih metoda transporta. Trenutan broj instalacija vertikalnog transporta je 18, što omogućava ukupan kapacitet skijaša od 31 hiljade skijaša na sat koji se mogu transportovati sa jednog mesta na drugo. Transportne jedinice korisne su i za ljude koji ne obožavaju skijanje, već samo žele da uživaju u prelepom pogledu.

Osim šestoseda Prača, sav ostali vertikalni transport vas vodi ka vrhu planine – ka Ogorjelici. Naravno, ne vode baš svi vertikalni transporti na istu polaznu tačku, ali u suštini kada dođete do vrha Ogorjelice lako ćete se snaći, jer postoji mapa i možete pronaći tačno onu stazu sa koje želite da se spustite skijama ili bordovima.

 

Gondola

Sistem gondole Poljice dužine je 1600 metara i može se pohvaliti sa čak 68 kabina, kao i VIP kabinom. Vožnja ovom gondolom pričiniće vam nezaboravno iskustvo i što je najbitnije prevesti sa početne na krajnju tačku. Brzina prevoženja je otrpilike 6 metara po sekundi, što znači da putovanje gondolom staje u 4 minuta. Tokom 4 minuta videćete prelepe krajolike iz ptičije perspektive, uživaćete u panoramskom razgledanju prirode, bićete dovoljno daleko, ali
opet dovoljno blizu tako da će vam se činiti da vam je cela planina na dohvat ruke.

Penjanje gondolom na Jahorini

Na kraju vožnje stižete nadomak vrha, jer gondola prevozi do nadmorske visine od 1879 metara. Odmah po silasku iz gondole možete se vratiti na ski stazu i uživati u spustu, slalomu ili bilo kojoj disciplini koju volite kada se nalazite na skijama. Na ovoj visini možete uživati u šetnji i razgledanju Jahorine, popiti piće u Olimpijskom baru ili posetiti jezero koje je u blizini. Ne zaboravite i da se sam vrh planine nalazi tek na 37 metara od vas, pa se možete usuditi da posetite i samu Ogorjelicu i uverite se u njenu lepotu.

 

Staza za sankanje i ski vrtić

Za najmlađe tu je ski vrtić, kao i staza za sankanje. Sigurno se sećate detinjstva, bezbrižnih dana kada su nas roditelji ili bake i deke vukli dok smo mi sedeli na sankama ili kada smo sami tražili najveći vrh ili brdo sa kog možemo da se spustimo. Novoizgrađena staza za sankanje koja je dugačka 700 metara može vas podsetiti na dane detinjstva i navesti čak i one starije da provedu barem malo vremena na sankama.

Ski vrtići su savršeni za mališane koji tek počinju da stoje na skijama. Ovi vrtići raspolažu pokretnim trakama, tjubing stazom i još mnogim zabavnim rekvizitima na kojima deca mogu da se zabave i uživaju na snegu. Ski vrtići su još jedan dokaz da je Jahorina pogodna za sve uzraste, kako za one najmlađe tako i za odrasle i starije.

Snowboard park

Ljubitelji ovog sporta na daskama mogu uživati i na snowboard stazama na Jahorini. Novoizgrađeni snowboard park nudi nove prepreke i skakaonice na kojima će ljubitelji moći da izvode akrobacije i zabavljaju sebe i sve prisutne. Snowboard park dostupan je iskusnim borderima, ali i novajlijama pa će ovo mesto okupiti mnogo ljudi koji tek treba da nauče nove trikove, kao i one koji će svoje trikove podeliti sa drugima.

 

Vremenska prognoza i klimatski uslovi 

Jahorina je zaista impozantna planina, ne samo zbog njene lepote i raskoši već i zbog klimatskih uslova. Jahorina se razlikuje u odnosu na ostale planine u regionu jer se baš na njenom području razmimoilaze tople klime mediterana i hladne kontinentalne klime. Zbog svega navedenog može se reći da Jahorina ima izrazito povoljnu klimu koju naposletku možemo svrstati u vrlo blagu planinsku.

Ukoliko se pitate zašto je klima na Jahorini toliko dobra, potrebno je izneti podatak da na Jahorini tokom cele godine postoji u proseku čak 175 snežnih dana, koji ne moraju biti striktno u zimskom periodu, ali su tada najprisutniji. Kvalitet snega je odličan, a prosečna visina snega koja se zadržava od oktobra do maja iznosi 106 centimetara. Budući da je Olimpijski centar Jahorina opremljen najmodernijim mašinama za proizvodnju veštačkog snega posetioci mogu biti sigurni da će u toku sezone (kao i u zvaničnoj pred i post sezoni) biti snega.

Prema uzorku koji je rađen na bazi temperatura u periodu od 1979. pa sve do danas temperatura prosečna temperatura u decembru mesecu na Jahorini iznosi između -4.7 i +3.5 stepeni Celzijusa. Nešto hladniji je januar, kada je u proseku temperatura između -5.8 i +3.5 stepena. Zanimljivo je i to da je prosečna temperatura od -5.8 stepeni Celzijusa izmerena relativno skoro, tokom januara 2017. godine. Prosečne temperature u mesecu februaru varirale su između -5.6 do čak +5.8 stepeni Celziusa kroz prethodne godine. Zaniljivo je i to da je mart ponekad bio i hladniji od februara, mada su prosečne temperature tada varirale između -5.2 i +4.2 stepena. Konačni zaključak je da je svakako potrebno poneti punu zimsku opremu pre nego što odete na Jahorinu. Ova prekrasna planina puna je šumaraka, livada i proplanaka pa se može desiti da je na jednom delu planine hladnije nego na drugom, a zabava prilikom skijanja uz lagani vetar sigurno neće izostati.

 

Olimpijske igre na Jahorini

U okviru zimskih olimpijskih igara 1984. godine koje su bile održane na prostoru Sarajeva, svoje mesto pronašla je i planina Jahorina. Jahorina je imala čast da organizuje takmičenja u slalomu, veleslalomu i spustu za žene. Kako bi ovi događaji bili održani uspešno uloženo je preko 36 miliona tadašnjih nemačkih maraka u infrastrukturu i objekte na Jahorini.

Olimpijske igre na Jahorini 1984. godine

Na Jahorini Olimpijske igre bile su odigravane tokom 3 dana u periodu između 13. i 17. februara 1984. godine. Prvog dana bila je organizovana trka u veleslalomu, tri dana kasnije organizovan je spust, dok je sledećeg dana održan i slalom.

Iako su Olimpijske igre u Sarajevu odavno iza nas, na Jahorini je i dalje prisutan njihov duh. Jedna od glavnih ulica na Jahorini nosi naziv Olimpijska, najteža staza na Jahorini nosi naziv Olimpik jer su baš na njoj bile održane i trke tokom Olimpijskih igara. Neretko na Jahorini možete sresti i Vučka – maskotu Olimpijskijih igara 1984. Ovaj predivan vuk bio je simbol prijateljstva ljudi i životinja, a prava je atrakcija kako za najmlađe tako i za one starije koji žele fotografiju sa njim.

 

Smeštaj na Jahorini 2024

Ukoliko prvi put dolazite na Jahorinu sigurno vas zanima kakav se to smeštaj nudi posetiocima, kakva je udobnost, komfor i koji su to smeštajni kapaciteti dostupni u zimskom periodu.

Hotelske sobe i apartmani su dostupune na Jahorini u velikom broju. Jahorina kao veoma atraktivna lokacija nudi hotele koji su označeni često sa 3 ili čak 4 zvezdice. Hoteli obično nude polupansionske aranžmane, na bazi doručka i večere, a cene su raznolike u zavisnosti od same lokacije, atraktivnosti hotela i perioda u kojem želite da se odmarate u Jahorini. Najpopularniji hoteli nude veliki luksuz, ali cena za najam apartmana po osobi za jedan dan može ići i preko 100 evra. Budući da se za ovakve hotele odlučuju samo najimućnije osobe, možete se odlučiti na najam pansiona ili privatnog smeštaja.

Smeštaj preko naše agencije nudi se u dve smeštajne jedinice koje su obeležene pod kategorijom od 2 zvezdice. Na raspolaganju su vam apartmani Max-Well, kao i pansion Ognjište. Preko naše agencije možete rezervisati najam smeštaja sa noćenjem ili najam smeštaja uz doručak.

Apartmani Max-Well nalaze se na 300 metara od ski staza, a nešto je dalji od centra. Mogu se pohvaliti vrlo ljubaznim osobljem, kao i dobrom hranom i uslugom. Nameštaj je nov, lepog izgleda i kreveti su udobni. U ponudi su dvokrevetni, trokrevetni, četvorokrevetni, petokrevetni i šestokrevetni apartmani. O cenama sa autobuskim prevozom možete se informisati u odeljku cene/prijave.

Pansion Ognjište se nalazi na 80 metara od jedne od najpopularnijih ski staza na Jahorini, od ski staze Poljice. Gosti koji su posetili Pansion pohvalili su hranu i izvanredan odnos osoblja prema gostima. Pansion se posebno može pohvaliti kamin salom i prelepim pogledom sa terase ili sa prozora. U ponudi imaju dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Takođe, kao i za apartmane Max-Well o cenama za Pansion Ognjište sa autobuskim prevozom možete se informisati u odeljku cene/prijave.

Takođe ukoliko želite možete se odlučiti i za neki od prvatnih smeštaja, vikendica ili vila koje su u ponudi na Jahorini. Domaćini su obično vrlo ljubazni, a kuće su izrađene sa spuštenim krovom u planinskom stilu.

 

Restorani, hrana i piće

S obzirom da se Jahorina nalazi na Balkanu, na prostoru bivše Jugoslavije, sasvim je logično da obiluje tradicionalnom domaćom, kako srpskom tako i kuhinjom iz Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja sa naših prostora.

U većini restorana možete pronaći ćevape, pljeskavice, ražnjići, butkice sa kiselim kupusom kao specijalitet, a restorani takođe reklamiraju i planinski pasulj.

Cene u restoranima su raznolike i variraju od mesta na kome se nalazite, ali i imena restorana i samog luksuza kojim je opremljen. Verovatno najpoznatiji restoran na Jahorini nosi ime „Rajska vrata“, jer obiluje domaćim jelima, ali i dobrim čajevima koji će vam možda biti potrebni nakon napornog skijaškog dana. Odmah za ovim restoranom je potrebno pomenuti i restoran „Koliba” koji obiluje raznovrsnom hranom i poseduje veoma udoban prostor za odmaranje.

Naravno ne treba zapostaviti ni kuhinju samog hotelskog smeštaja u kojem se nalazite. Mnogi će se usuditi da unapred kritikuju hotelsku hranu iz raznih predrasuda, ali na Jahorini možete biti spokojni kada je reč o hrani. Smeštajne jedinice koje možete rezervisati preko naše agencije takođe nude hranu veoma prijatnog ukusa, u jutarnjim časovima obično je na meniju švedski sto, dok su za ručak i večeru obično specijalna jela. Napominjemo da preko agencije možete rezervisati samo najam sa doručkom, dok je doplata za polupansion na upit u agenciji ili u samom objektu na Jahorini.

 

Zabavni program na Jahorini

Iako su većini ljudi primarni razlozi odlaska na planinu zimske čarolije, sneg i skijanje, uvek će postojati barem jedna osoba u vašem društvu koja će vas voditi na žurke i na sva zabavna mesta. Na samoj planini postoji dosta restorana, ali i kafića i barova, a mnogi kažu da noćni provod ponekad traje i do četiri sata posle ponoći.

Olimpijski bar nalazi se na samom vrhu Jahorine i mesto je okupljanja, smeha, radosti i zabave u svakom trenutku. Olimpijski centar ponosan je što se Olimpijski bar nalazi baš na visini od 1879 metara i da se sa terase ovog bara pruža prelep pogled na planinu. Olimpijski bar organizuje koncerte kako bi svim gostima pružio dodatan užitak u zimovanju. Na ovom mestu nastupaju najbolje zvezde muzike iz Srbije i regiona.

U čuvenom Hotelu Vučko često se održavaju koncerti i svirke, a interesovanje je toliko veliko da su vam uvek potrebne prethodne rezervacije kako biste bili sigurni da niko neće zauzeti vaše mesto. Tokom novogodišnjih dana veliki broj hotela organizuje sopstveni doček Nove godine, a ukoliko vas baš ne drži mesto Novu godinu možete dočekati u nekom od gore pomenutih barova, restoranima. Ukoliko ste ljubitelj prirode, Novu godinu na Jahorini možete dočekati i na skijama, ispred vašeg hotela ili na centralnom trgu odakle možete videti i spektakularan Novogodišnji vatromet!

 

Jahorina jezero

Još jedan zanimljiv podatak je da se na Jahorini nalazi i veštačko akumulaciono jezero. Jezero je izgrađeno za potrebe veštačkog osnežavanja, kako bi se osiguralo što više snežnih dana na planini. Jezero je duboko 14 metara, a prečnik jezera je približno 600 metara.

U blizini jezera nalaze se predivne staze za šetanje, a jedna od njih vodi pravo do najvšieg vrha Jahorine, do Ogorjelice. Tokom letnje sezone na jezeru se organizuju razne atrakcije, pa se tako gosti mogu provozati pedalinom ili kajakom, a mogu se naći i u lopti na vodi. Ipak, tokom zimskog perioda ove aktivnosti staju, ali vam svakako ostaje predivan pogled na jezero i šetnja uz vodeni ambijent. Mesto sa kog se pruža najlepši pogled na jezero je svakako terasa Olimpijskog bara, sa koje jezero dolazi do izražaja. Na ovom mestu možete napraviti najlepše fotografije i obradovati sve vaše prijatelje koji željno iščekuju „razglednicu“ sa odmora.

 

Sportovi osim skijanja

Još jedan dokaz da duh Olimpijskih igara i dalje živi na Jahorini jeste da se na planini u zimskom periodu organizuje takmičenje u skijanju „FIS kup Jahorina“ koje okuplja takmičare iz regiona i sveta. Osim ovog takmičenja na Jahorini se održavaju i druga takmičenja u skijanju.

Tokom leta na fudbalskom terenu organizuju se turniri, a najpoznatiji je „Piksi kup Jahorina“ koji nosi ime po našem proslavljenom fudbaleru Draganu Stojkoviću Piksiju, a osim fudbala u letnjem periodu pristuni su i košarkaški kampovi i turniri.

U nekim hotelima možete pronaći i stolove za bilijar ili stoni tenis i stoni fudbal, pa zabavu sa društvom možete upotpuniti i na ovaj način.

Vožnja quad vozilom takođe je popularna u letnjem periodu, dok vam tokom zime Jahorina
može ponuditi vožnju ratrakom od podnožja pa sve do vrha. Vožnja ratrakom naravno dosta je sporija od vožnje quad vozila, ali donosi vam nezaboravno iskustvo i izuzetan pogled na raskoš koja se nalazi oko vas dok se polako penjete ka vrhu. Osim vožnje ratrakom postoji mogućnost i iznajmljivanja motornih sanki uspomoć kojih se možete probijati i kroz šumovite delove Jahorine, preko utabanih staza. Ukoliko niste iskusni u vožnji motornih sanki, sa vama mogu biti i vodiči koji će vam pomoći da se bolje snađete u vožnji.

 

Zabava u okolini

Ukoliko duže ostajete na Jahorini ili jednostavno volite da obilazite i lokacije i znamenitosti u blizini mesta na kom odsedate daćemo vam nekoliko preporuka. Ne zaboravite da su ovo samo preporuke i da vi možete otići i na još mesta ukoliko želite ili pak provesti ceo odmor na Jahorini ukoliko niste preterani putoholičar.

Sarajevo

Na samo 28 kilometara od Jahorine nalazi se najveći grad Bosne i Hercegovine, koji je ujedno i njen glavni grad. Sarajevo je kulturološki, istorijski i politički veoma bitan grad kako za našu zemlju tako i za ceo region. Na ovom mestu desio se Sarajevski atentat koji je promenio sudbinu čitave planete 28. juna 1914. godine.

Kroz Sarajevo teče reka Miljacka i možete je videti sa nekoliko mostova među kojima je i latinski most (Most Gavrila Principa) ili prilikom šetnje trotoarom. Od bitnijih znamenitosti preporučujemo obilazak prelepog zdanja Akademije umetnosti, obilazak Starog grada i Baščaršije. Predivna kaldrma neće vas ostaviti ravnodušnim, a duh srednjeg veka nateraće vas da uđete u neku od obližnjih kafana i popijete kafu direktno iz fildžana. Kada se već nalazite u Baščaršiji, preporuka je i da posetite Sahat kulu koja je izgrađena još u 17. veku.

Zaključak je da ne možete pogrešiti ukoliko se odlučite na jednodnevni izlet u Sarajevo, a na
vama je izbor koje ćete znamenitosti i zdanja posetiti i obići.

Pale

Samo 18 kilometara daleko od Jahorine nalaze se Pale. Na Palama živi preko 20 hiljada stanovnika, a poznate su jer se baš u njima nalazi turistička atrakcija Cekovića kuća. Cekovića kuća važi za jednu od najlepših i najočuvanijih kuća na ovim prostorima, a izgrađena je početkom 20. veka.

Na Palama se takođe tokom leta održava i filmski festival koji nosi naziv „Jahorina film fest“. Takođe za sve ljubitelje skijanja na Palama se nalazi i Ski centar Ravna planina.

Ski centar Ravna planina

Ako ste se navikli na staze Jahorine i ukoliko želite da posetite još staza možda vam zanimljiva bude i Ravna planina. Ovaj ski centar nalazi se na 3 kilometara od Pala, a na 20ak kilometara od Jahorine. Ski centar nudi 3 staze za skijaše, ukupne dužine 12.5 kilometara. Glavna staza duga je 1400 metara i prošla je homologaciju, što znači da staza zadovoljava sve standarde i da se na njoj mogu održavati trke. Ski centar je opremljen liftom i gondolom koji ukupno mogu da prevezu 3000 skijaša po satu.

Via Ferrata „Sokolov put“

Za one koji poseduju avanturistički duh i hrabrost tu je Via Ferrata koja nosi naziv „Sokolov put“. Na samo tridesetak kilometara udaljenosti od Jahorine, nalazi se lokalitet Crvene stijene gde se nalazi alpinistička staza Sokolov put. Uz stručno vođenje i lepo vreme vodiči su uvereni da su svi ljudi u mogućnosti da prođu ovaj poligon, dok se veruje da iskusnim alpinistima neće biti teško da se do vrha popnu samostalno. Od opreme potrebni su vam kaciga, pojas i apsorber i obavezno je da ih koristite kako ne bi došlo do povreda prilikom savladavanja terena. Visinska razlika od početka penjanja do vrha je 160 metara, dok je dužina trase 350 metara. Da biste pristupili ferati potrebno je prepešačiti teren, za šta vam je potrebno oko 20 minuta, a vreme za prelazak ferate je oko 90 minuta.

Svi ljubitelji alpinizma biće oduševljeni pogledom nakon uspešnog poduhvata, a uzbuđenje uz maksimalnu sigurnost pomoći će i početnicima da zavole aplinizam.

1.

1. dan / Beograd – Jahorina:

Sastanak grupe u Beogradu sa glavne beogradske autobuske stanice BAS, planirani polazak u prepodnevnim satima. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauza za odmor, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih  formalnosti. Dolazak na Jahorinu u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u sobe. Noćenje.

2-7.

2 – 7. dan / Jahorina:

Vreme previđeno za skijanje (radno vreme žičara je od 9:00 do 16:00), školu skijanja, fakultativni izlet obilazak Sarajeva, igre bez granica, vožnja motornim sankama, takmičenja u skijanju, bordanju, sankanju, grudvanju, ispijanju. Noćenje.

8.

8. dan / Jahorina – Beograd:

Napuštanje soba u jutarnjim časovima. Slobodno vreme predviđeno za skijanje ili druge aktivnosti. Okupljanje za povratak u u poslepodnevnim satima. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi pauza za odmor, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd na parking u kasnim večernjim časovima.

Promo cene aranžmana su izražene u evrima po osobi:  SMEŠTAJ + BUS PREVOZ

11 – 18. FEBRUAR 2024.

Smeštaj Usluga 1/2 1/3 1/4 1/7
Ognjište 2* HB 399€ 389€ 379€ x
Snježna Dolina 3* NA x x 269€ 249€

NA – najam smeštaja bez ishrane. HB – polupansion (doručak i večera).

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Beograda i Kragujevca
  (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€, iz Niša 15€, iz Kragujevca 10€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 10€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na navedenim relacijama prema programu (visokopodni ili dabldeker, ac, tv,dvd, prosečne udobnosti).
 • Smeštaj u apartmanima i sobama u smeštaju Ognjište 2* na bazi polupansiona i na bazi najma u smeštaju Snježna dolina.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Jedan kofer po putniku i ski opremu.
 • Iznajmljivanje ski opreme sa 15% popusta.
 • Usluge pratioca grupe.
 • Organizaciju i tehničko vođenje puta.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19 sa ski rizikom, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 22€ za celokupan period boravka (od 18 do 70 god.) – do osiguranje sume 15.000€ plaćanje u agenciji.
 • Obaveznu boravišnu taksu (1,5€ po noćenju za hotele sa 2* i 3*, plaćanje u ageniciji)
 • Ski pass.
 • Individualne troškove putnika.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD na dan prijave,
  • 50% 30 dana nakon rezervacije,
  • Ostatak mesec dana pre početka aranžmana (10. januara 2024.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Jahorina smeštaj 2024.

Pansion Ognjište 2*

Nalazi se na 100 metara udaljenosti od druge najduže staze na planini Jahorina, staze Poljice na kojoj su instalirani ski lift, gondola i šestosed. U sklopu pansiona gostima su na raspolaganju restoran Ognjište, kamin sala, zimska bašta sa pogledom na ski stazu, skijašnica, mini sauna (korišćenje uz doplatu na licu mesta). Sobe su dvokrevetne strukture francuski ležaj ili dva odvojena kreveta ili dvokrevetne sa jednim ili dva pomoćna ležaja, bazičnog kvaliteta, opremljene TWC-om i TV-om. Višekrevetne sobe su sobe strukture francuski ležaj ili dva odvojena kreveta i kreveti na sprat. Sobe poseduju bežični intrernet (Wi-Fi). Usluga: Polupansion (doručak i večera – švedski sto, samoposluživanje.) DETALJNIJE

Resort Snježna dolina 3*

Snježna dolina se nalazi u samom centru planine Jahorine okružena netaknutom prirodom uz stazu, skijaški povezana sa kompletnom Jahorinom Ski IN i Ski OUT apartmanima i nalazi se uz samu stazu i šestosed Trnovo. U sklopu resorta planirano je više mesta za relaksaciju koji obuhvataju restoran, bar, velnes, fitnes, teretana, bazen, dečije igraonice i slično (uz dopaltu). Resort poseduje apartmane površine od 45-130m2, kapaciteta  za 4-7 osoba. U zakupu naše agencije se nalaze dvosobni sedmokrevetni apartman i četvorokrevetni apartman u prizemlju. Svaki apartman, ima besplatan internet (wi-fi), kablovsku televiziju. Gostima je na usluzi i skijašnica. U sklopu Resorta, nalazi se ski rental i ski škola. Usluga je na bazi najma. DETALJNIJE


 

 

 

 

 

 

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit