KRAKOV

NOVEMBAR U POLJSKOJ

od 89€ / 5 dana

Krakov – Dan primirja 2022.

Cena od 89€ / po osobi

 • 5 Dana
 • +16 Godina

10 – 14. novembar 2022.

5 DANA – 2 NOĆENJA / AUTOBUS

Kada bi vam neko rekao da nacrtate grad iz neke bajke, velika je verovatnoća da bi taj grad izgledao nešto nalik magičnom Krakovu. Drugi najveći grad u Poljskoj, lociran kraj reke Vistula, nadaleko je poznat po svojoj očaravajućoj srednjovekovnoj (a i kasnijoj) arhitekturi, prelepim crkvama i katedralama, i zaista uvrnutim modernim građevinama koje prave idealan kontrast.

Krakov korene vuče još iz sedmog veka, a čak je bio i glavni grad Poljske sve do 1596. godine. Staro Miasto, kako je u Krakovu poznatiji stari deo grada, najstariji je kvart u gradu, a i najfascinantniji. Nekada je ovo trebao da bude grad za sebe, ali je mongolska invazija osujetila te planove. Danas je Staro Miasto ekosistem za sebe, sa preslatkim butikčićima, tavernicama, raskošnim parkovima, zidinama koje ga okružuju i dominantnom slikom brda Vavel u pozadini. Na Vavel brdu nalazi se Vavel zamak, nekadašnje velelepno prebivalište poljskog kralja. Ovaj zamak (u sklopu kog se nalazi i prelepa katedrala) dotakao je svaki umetnički stil koji možete da zamislite, pa je zaista jedinstven prizor koji ne smete propustiti. Glavni trg jedan je od najvećih srednjovekovnih trgova u čitavoj Evropi, i pokazuje punu silu srednjovekovne Poljske.

Skakućući od kraja do kraja po Krakovu naleteće i na jevrejski kvart, Kazimierz. Kralj Kazimir Treći preselio je jevrejsku populaciju ovde posle velikog požara koji je zahvatio Krakov, pa i dan danas postoji distinktna jevrejska aura po ulicama, kafićima i restoranima. Ukoliko ste gledali fenomenalan film „Šindlerova Lista“, veliki broj scena sniman je upravo u Kazimierzu.

Krakov krije bezbroj tajni, ali vratimo se najpre na početak i na njegovo rođenje.

Krakov život počinje kao mesto odakle su potekla Vistulanska plemena. Ova plemena zauzela su region i držala ga sve do 10. veka. Kada je princ Mieszko ujedinio sever i jug Poljske, tada je Krakov postao i glavni grad. Munjevit razvoj je usledio pošto je glavni grad ubrzo postao centar za trgovinu. Tatari su protutnjali u 13. veku i uništili Krakov, ali je grad munjevitom brzinom obnovljen, pa je danas još zanimljiviji zbog svih tih slojeva istorije koji se kriju ispod pločnjaka Krakova.

Važnost brda Vavel porasla je kada je kralj Vladislav Niski doneo odluku da se kraljevi krunišu u Vavel zamku, a da u Vavel katedrali počivaju njihove mošti. Zato je brdo Vavel toliko bitno poljskom narodu, i zato je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Krakovu.

Period prosperiteta usledio je u 14. veku, kada je i nastao veliki deo specifične arhitekture koja krasi grad. Tada je nastao i drugi najstariji univerzitet u Evropi, Univerzitet Jagielonije. Ovo velelepono zdanje neverovatno izgleda, pa će te se prilikom posete osećati kao da ste zalutali u neki kutak sveta iz knjiga o Hariju Poteru.

Krakov je imao svoje uspone i padove, Švedski ratovi posebno su loše uticali na razvoj grada, ali se razvoj nastavio. Štaviše, kada je grad bio pod austrijskom kontrolom u 19. veku, renovacije su vratile grad u svoje nekada veličanstveno stanje.

Nažalost, odavde istorija Krakova postaje mnogo mračnija, pošto grad zauzimaju nacisti početkom Drugog Svetskog Rata. Nacistički poglavar instalirao se u Vavela zamak, streljao je sve zaposlene na univerzitetu, i poslao je preko 50,000 jevreja u nacistički kamp smrti Aušvic. Aušvic, koliko god crno zvuči, je koncentracioni logor koji je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Poljskoj. Aušvic se nalazi svega 50 kilometara od Krakova, i označava jedan od najcrnjih perioda u ljudskoj istoriji. Nebrojeni Sloveni, Jevreji, i drugi neprijatelji nacističkog režima streljani su, mučeni ili gore na ovom mestu iz pakla. Mnogi nemaju srca da posete Aušvic, ali ukoliko vi imate, biće nezaboravno iskustvo. Oni koji ne uče lekcije iz istorije osuđeni su na to da ih ponove, a gde bolje učiti o greškama naših predaka nego na mestu gde je toliko krvi proliveno i gde je vladala tako slepa mržnja? Poseta Aušvicu nikoga neće ostaviti ravnodušnim…

Avaj, preživeo je Krakov nacističku čizmu, oslobođen je od strane Rusa, a posle rata vlada je pokrenula ogroman projekat za renoviranje kako grada, tako i njegove industrije. Iz univerzitetskog grada Krakov je prerastao u epicentar Poljske industrije, ali fabrike nisu narušile jedinstveni šarm ovog dijamanta u Poljskoj kruni.

Krakov i dan danas vrvi od zanimljivih mesta za obići. Hiljade istorijskih lokacija šire se po gradu, ali su crkve i katedrale umetnost za sebe. Ne propustite turu obilaska crkvi u Krakovu, pošto je to savršena prilika da vidite arhitekturu kakva se retko gde drugde viđa.

Elem, nije sve u istoriji kada pričamo o Krakovu. Kao i većina nekadašnjih ili sadašnjih studentskih gradova, Krakov krasi konstantna halabuka, neprestana akcija i široki dijapazon stvari koje mogu da učine vaše putovanje još zanimljivijim.

Noćni život u Krkakovu prosto je neverovatan. Grad nikada ne spava, i ponosno nosi epitet party centrale čitave Poljske. Pabovi, klubovi i neizostavni deo života u Poljskoj, vodka barovi, upotpuniće vaš odmor u Krakovu. Pića su jeftina, muzička scena, pogotovo elektronska, privlači svetski poznate izvođače i DJ-eve, dok su lokalci uvek spremni za dobar provod. Kada se sjajnom provodu doda i hrana od koje ide voda na usta, pohrlićete ka Krakovu, i to ekspresno!

Krakov zanimljivosti

Svako tokom putovanja želi da upozna dušu mesta koje posećuje. Kako bolje to učiniti nego iskusiti sve ono što grad poput Krakova ima da pruži? Ovo su samo neke od naših sugestija za najzanimljivije stvari kojima možete da upotpunite vašu poljsku avanturu:

 • Vavel Zamak i Katedrala – Prva stanica pri početku obilaska Krakova mora da vam bude brdo Vavel. Na ovom brdu nalazi se neverovatan zamak u čijem sklopu se nalazi i velelepna katedrala. Ovaj impozantna konstrukcija vuče poreklo iz 11. veka, dok su je renovacije u gotskom stilu u 18. veku učinile jedinstvenim delom baštine zaštićene od strane UNESCO. Na brdu Vavel nalaze se delikatno ukrašene kapelice, kao i mauzoleji gde su sahranjivani kraljevi Poljske. Bedemi oko zamka datiraju još iz srednjeg veka, dok je sama tvrđava, Barbikan, nikla u 15. veku. Za ljubitelje renesanse, Hala Tkanine biće posebno zanimljiv deo zamka za posetiti.
 • Brdo Kościuszko – Pravljeno kao omaž praistorijskim brdima Vanda i Krakus, jedan od najboljih pogleda na Krakov pruža se sa ovog mesta posvećenog Tadeušu Košćuškom. Ovakvu panoramu teško ćete pronaći bilo gde drugde.
 • Vielicka rudnici soli – A sada nešto zaista jedinstveno. Rudnici soli u Vielicki nekada su potpaljivali plamene industrije, ali danas služe veoma drugačiju funkcijuz. Naime, u rudnicima su napravljene desetine skupltura isklesanih od soli, kao i lavirint tunela koji krije Kraljevsku kapelu, podzemnu katedralu napravljenu u potpunosti od soli! Lepota ovih rudnika ostaće vam urezana u sećanju zauvek.
 • Nacionalni park Ojcov – Šumska idila sudara se sa srednjovekovnim kamenom u ovom neverovatnom parku. Priroda je besprekorna, zamak koji se u parku nalazi doliva misteriju sa pričama da je uklet, a domaćinske tavernice širom regiona učiniće da se osećate kao kod kuće. Dodatni bonus je da je Ojcjov nacionalni park svega 20 minuta kolima udaljen od centra Krakova. Kada vam bude potreban beg u prirodu, ovo je savršena ekspedicija za vas.

Krakov atrakcije

Šta to mlade ljude privlači u Krakov? Dobra hrana, još bolji provod i pristupačne cene. Evo nekih od najvećih atrakcija koje Krakov ima da pruži:

 • Ludi noćni život – Bilo da završite u nekom od pabova, barova ili klubova na glavnom trgu, ili da zađete u nešto više „andergraund“ lokacije u Boemskom delu Kazimierz (Jevrejskom) kraja, dobar provod je zagarantovan. Od bluza, džeza i roka do tehna i psihodelije, Krakov nudi po nešto za svakoga. Bilo da slušate „mejnstrim“ ili alternativnu muziku, bilo da volite krcate klubove ili sitne skrivene barove gde možete da uživate u intimnoj atmosferi, sve je na meniju. Kada se uzmu u obzir još i cene pića, koje su veoma pristupačne, jasno je zašto mladi toliko vole da odmor provode u Krakovu. „Absint“, „House of Beer“, i „Harris Piano Jazz Bar“ važe za neke od najboljih kafe-klubova u gradu, dok su „Jaszczury“ i „Prozac 2.0“ najpreporučeniji klubovi za one koji bi da đuskaju celu noć.
 • Neverovatna lokalna hrana – Ima u Krakovu vrhunskih restorana, ali je ulična hrana i te kako vredna pomena. Od ponedeljka do petka, u ulici Grzengorecka, stoji mali plavi autić iz komunističke ere odakle se prodaju najbolje poljske kobasice koje smo probali u životu. Lokalna kobasica pripremljena na lokalni način objasniće vam par novih stvari o kobasicama. Drugo ulično jelo koje je neverovatno populano je Zapiekanka. Najbliža definicija je sendvič, ali ovakav sendvič nikada niste pojeli, garantovano. Mesta poput „Endzior Bara“ nude veoma raznovrsan izbor, pa možete da birate od čak 15 vrsta Zapiekankas. Ukoliko ste ipak za neki tradicionalniji, restoranski obrok, svakakvi specijaliteti čekaju vas u vrhunskim restoranima poput „Magia“, „Barka“, ili „La Grande Mamma“.
 • Šoping u najstarijem tržnom centru na svetu – Šoping nije pojam današnjice. Hiljadama godina unazad pijace su predstavljale mesta gde mogu da se kupe svakakve drangulije, bitne i nebitne. Sukienice, iliti Hala Tkanine, mesto je gde se navodno nalazi najstariji tržni centar na planeti Zemlji. Ovo zdanje već vekovima zauzima svoje mesto u centru Krakova, a šoping ovde biće sasvim jedinstveno iskustvo. Renesansna arhitektura Hale Tkanina posebno je šarmantna. Iako je star vekovima, ovaj šoping centar ima sve što možete da poželite, pa će vam šoping svakako biti upotpunjen tokom ove ekspedicije.
 • Zalazak u Zmajevo leglo – Da, dobro ste pročitali, u Krakovu možete da budete deo ture koja obilazi leglo jednog Zmaja! Legenda nalaže da je Smok Vavelski zmaj živeo ispod zamka Vavel i terorisao lokalno stanovništvo. Tako je bilo sve dok jedan cipelar nije smislio genijalnu ideju, da napuni ovcu sumporom, čime je usmrtio strašno čudovište. Ova pećina navodno je mesto gde je zmaj živeo, a danas je unutra čak i statua zmaja koja bljuje pravu vatru. Neizostavan deo svačijeg obilaska Krakova.

1

1. dan: Beograd – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno 17h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2

2. dan: Krakov:

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…).Nakon toga smeštanje u hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka dobrodošlice (fakultativno). Noćenje.

3

3. dan: Krakov (Rudnik soli – fakultativno):

Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“(silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov u popodnevnim satima, fakultativni obilazak Jevrejske četvrti, nakon čega sledi spremanje za žurku (fakultativno). Noćenje.

4

4. dan: Krakov (Aušvic – fakultativno) – Slovačka – Mađarska:

Napuštanje soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

5

5. dan: Srbija – Beograd:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

LAST MINUTE CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 89€.

ND – noćenje sa doručkom, MLT – višekrevetni smeštaj, 1/2– dvokrevetna soba.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada, Kragujevca i Niša (minimum 40 putnika).Doplata za prevoz iz Niša 10€ iz Kragujevca 5€. Umanjenje iz Novog Sada je 5€.
 • Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište unapred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
 • 2 noćenja (sa doručkom) u sobama sa 2, 3, 4, 6, 8 i 10 kreveta u hostelima Atlantis, Premium i Dizzy Daisy,
 • Boravišnu taksu,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu(važi samo za putnike koji putuju iz Beograda).  Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za 1/2 (dvokrevetnu) sobu – 10€ (ova doplata je garancija smeštanja u 1/2 sobu. Agencija nema obavezu povraćaja ove doplate ukoliko partner smesti veći broj putnika u 1/2 sobe u odnosu na one koje su doplaćene).
 • Doplatu za sobu sa sopstvenim kupatilom – 10€ (ova doplata je garancija smeštanja u sobu sa sopstvenim kupatilom. Agencija nema obavezu povraćaja ove doplate ukoliko partner smesti veći broj putnika u sobe sa sopstvenim kupatilom u odnosu na one koje su doplaćene).
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1.80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Doplata za gorivo – u slučaju povećanja cene goriva.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 1.000 RSD po promeni.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 RSD po promeni.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa
  putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 2000 RSD prilikom prijave,
  • 3000 RSD 15 dana od dana prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:
1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
– 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
– 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
– 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja

Hostel Atlantis smešten je jevrejskoj četvrti, na 15 minuta šetnje od Glavnog trga (1,2 km). Struktura soba u hostelu je 1/2, 1/3, 1/4, 1/6, 1/8 i 1/10 sobe.Hostel Atlantis se nalazi u renoviranoj istorijskoj zgradi u Krakovu u Malopoljskoj oblasti, na 500 metara od kraljevskog zamka Vavel i manje od 1 km od bazilike Svete Marije. Smeštaj nudi zajednički dnevni boravak i kuhinju, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi u celom objektu. Soba poseduju sopstveno i zajedničko kupatilo. Neke jedinice takođe imaju klima-uređaj i TV. Dostupna je besplatna ostava za prtljag. Gosti mogu uživati u besplatnom čaju ili kafi u kuhinji. Popularna mesta u blizini hostela uključuju Toranj Gradske kuće, Glavni trg i Aleju izgubljenih duša.

Hostel Premium nalazi se nedaleko od starog grada Krakova i kombinuje kvalitet i hotelsku uslugu, a poseduje i besplatan internet. Struktura soba u hostelu je 1/2, 1/3, 1/4, 1/6. Ponuda objekta Premium Hostel uključuje raznovrsne sobe koje će zadovoljiti potrebe svakog putnika. Svaka je veselo uređena, udobno nameštena i opremljena sopstvenim kupatilom. Tokom vašeg boravka možete iskoristiti potpuno snabdevenu zajedničku kuhinju objekta Premium Hostel. U objektu se nalazi i prijatan salon.

Hostel Dizzy Daisy nalazi se u mirnoj ulici u Starom gradu Krakova, na 10 minuta hoda od Glavnog trga. Objekat nudi opuštajući boravak i bezbednu lokaciju odakle možete da istražujete ceo grad. Hostel Dizzy Daisy smešten je u istorijskom zdanju iz 19. veka. Na raspolaganju su spavaonice različitih kapaciteta, privatne sobe i apartmani sa zajedničkim kupatilom i kuhinjom, kao i svim modernim pogodnostima. Takođe su dostupne brojne besplatne pogodnosti, kao što su ostava za prtljag, posteljina, sef i usluga pranja veša. Višejezično osoblje hostela stoji vam na usluzi non-stop u nastojanju da vaš boravak bude što je moguće prijatniji. U zajedničkoj prostoriji možete besplatno da surfujete internetom i gledate TV sa stotinama kanala i DVD kolekcijom filmova. Tu takođe imate priliku da upoznate ljude iz svih krajeva sveta. U blizini objekta nalazi se prodavnica koja radi 24 časa dnevno. Na raspolaganju je i kompletno opremljena kuhinja u kojoj možete da pripremate svoje obroke. Obezbeđeni su besplatan čaj i kafa. Recepcija radi 24 časa dnevno, a gosti mogu nesmetano da istražuju noćni život po kom je Krakov poznat.

Rudnik soli

Kada bi se Srednja zemlja nalazila na teritoriji Poljske, Gandalf bi uzviknuo “Idemo kroz rudnike Vjeličke”! U nekada aktivnom rudniku soli, danas gotovo da nema više iskopavanja solne rude. Imaćete priliku da uživate u najlepšoj podzemnoj galeriji na svetu! U sadejstvu rada i snage ljudi i prirode, nastao je kompleks galerija, prelepo veštačko jezero i niz vijugavog stepeništa kojima se spuštamo ka najlepšim delovima nekadašnjeg rudnika. Zaljubljeni parovi mogu tog dana pronaći savršeno mesto za sebe u centralnoj dvorani. Oni koji su preterali prethodne večeri u klubu, moći će jednostavno da se otrezne. Dovoljno je samo da liznete zidove koji su od soli, za šta će vam lokalni vodiči reći da je higijenski, ali ono što je najbitnije – stvarno deluje!

Aušvic

Posle obilaska samog Krakova i njegove bliže okoline, očekuje nas poseta koncentracionom logoru iz II svetskog rata – Aušvicu. Od 1979. godine Aušvic se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i jedan je od najposećenijih muzeja u Poljskoj. Prilikom posete imaćete uvid u to kako su obe strane funkcionisale i kakav je bio život u logoru. Moći ćete da pogledate kompletnu postavku muzeja koju između ostalog čine fotografije, dokumenti samog logora, lični podaci o zatvorenicima, pisma i razglednice koje su slali zarobljenici i još mnogo toga. Na ulazu u glavni deo kompleksa i dan danas stoji natpis “Rad oslobađa”. Otvorite srca i umove i čujte priče o ovom memorijalnom kompleksu. Ovo će zasigurno biti jedna važna istorijska lekcija, koju nikako ne smete da propustite.

Žurke

U prestonici zabave Poljske očekuju nas 2 žurke. Imaćete priliku da uživate u fantastičnoj atmosferi i da osetite pravi puls noćnog života ovog studentskog grada.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit