KRAKOV Nova godina 2024

od 99€ / 6 dana

Krakov doček 2024.

uz obilazak Aušvica i Vijeličke (rudnik soli)

Cena od 99€ / po osobi

 • 6 Dana
 • +16 Godina

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

29. DECEMBAR 2023. – 03. JANUAR 2024.

Krakovgrad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi…grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost… Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Krakova posve jedinstvenim i nikada istim. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Krakov.

Krakov je grad u južnom delu Poljske. Nalazi se nad rekom Vislom. U prošlosti je bio prestonica Poljske. Danas u njemu živi oko 750.000 ljudi (1,5 miliona u širem području). Površina grada je – 326,8 km². Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske, a mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. U Krakovu se nalaze mnoge kulturne institucije od značaja za celu Poljsku.

1.

1. dan: 29. dec. 2023. (petak): Beograd – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno 16h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: 30. dec. 2023. (subota): Krakov:

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…).Nakon toga smeštanje u hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka dobrodošlice (fakultativno). Noćenje.

3.

31. decembar 2022 (subota): Krakov (Rudnik soli – fakultativno):

Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“ (silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov u popodnevnim satima, fakultativni obilazak Jevrejske četvrti, nakon čega sledi spremanje za novogodišnju žurku. Doček Nove godine (fakultativno)! Noćenje.

4.

4. dan: 1. jan. 2024. (ponedeljak): Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):

U podnevnim časovima, mogućnost fakultativnog izleta – obilazak Jevrejske četvrti Kazimierz (Remuh sinagoga, srednjovekovni trgovački trg, stara sinagoga i Isaak sinagoga, kao i lokalitet gde je sniman film Šindlerova lista…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka – Repriza novogodišnje noći (fakultativno). Noćenje.

5.

5. dan: 2. jan. 2024. (utorak): Krakov (Aušvic – fakultativno) – Slovačka – Mađarska:

Napuštanje soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

6.

6. dan: 3. jan. 2024. (sreda): Beograd:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

ISKORISTI ULTRA LAST MINUTE PONUDU!

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ + BUS PREVOZ

Smeštaj Usluga 1/2 1/3 1/4 1/5 1/6 1/8
Hostel ATLANTIS NA popunjeno popunjeno popunjeno popunjeno popunjeno popunjeno
Hostel NAWOYKA NA 209€
159€
popunjeno popunjeno x x x
Hotel VIENNA HOUSE 3* BB popunjeno x x x x x
Hotel NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4* BB popunjeno popunjeno x x x x

NA – najam smeštaja bez ishrane. BB – noćenje sa doručkom.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • Mogućnost doplate za doručak za hostele:
  • u hostelu Atlantis – 15 € po osobi (za 3 dana),
  • u hostelu Nawoyka – 25€ po osobi (za 3 dana).
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Kragujevca i Niša. Doplata za prevoz iz Niša je 10€, iz Kragujevca 5€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Za polazak iz Novog Sada cena se umanjuje za 5€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 20€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
 • 3 noćenja u izabranom smeštaju u Krakovu iz tabele,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Boravišnu taksu.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (Jevrejska tura, logor Aušvic, rudnik soli Wielicka i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta.
 • Doplatu za prevoz iz Niša (10€), i Kragujevca (5€) – plaćanje u agenciji.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD po putniku prilikom rezervacije,
  • narednih 3000 RSD po putniku u roku od 15 dana od dana prijavljivanja,
  • narednih 3000 RSD po putniku najkasnije 60 dana pre početka aranžmana,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Krakov smeštaj 2024.

Hotel Vienna house 3*

Vienna house hotel nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra Krakova, 900 metara od Glavne železničke stanice Kraków. Nudi klimatizirane sobe sa satelitskom televizijom i besplatnim, pouzdanim i brzim WiFi-em Ugodne, moderne i funkcionalne hotelske sobe imaju sopstveno kupatilo i radni sto. Raznovrstan i ukusan doručak sa toplim i hladnim jelima dostupan je ujutro. Hotelski restoran poslužuje jela poljske i međunarodne kuhinje. U večernjim satima gosti mogu posetiti hotelski bar. DETALJNIJE

Hostel Atlantis

Hostel Atlantis smešten je jevrejskoj četvrti, na 15 minuta šetnje od Glavnog trga (1,2 km). Struktura soba u hostelu je 1/2, 1/3, 1/4, 1/6, 1/8 i 1/10 sobe. Hostel Atlantis se nalazi u renoviranoj istorijskoj zgradi u Krakovu u Malopoljskoj oblasti, na 500 metara od kraljevskog zamka Vavel i manje od 1 km od bazilike Svete Marije. Smeštaj nudi zajednički dnevni boravak i kuhinju, recepciju koja radi 24 sata i besplatan WiFi u celom objektu. Sve sobe iz ponude koriste zajednička kupatila. Potrebno je poneti vlastiti peškir. Neke jedinice takođe imaju klima-uređaj i TV. Dostupna je besplatna ostava za prtljag. Gosti mogu uživati u besplatnom čaju ili kafi u kuhinji. Popularna mesta u blizini hostela uključuju Toranj Gradske kuće, Glavni trg. DETALJNIJE

Hostel Nawoyka

Nudi povoljan i udoban smeštaj u srcu grada, na samo nekoliko minuta hoda od glavnih znamenitosti i živopisnih kafića i klubova. Nalazi u četvrti Debniki, koja je poznata po svojim zelenim parkovima, studentskom životu i blizini reke Visle. Od centra grada i glavnog trga Rinek, ga deli samo 20 minuta šetnje ili 10 minuta vožnje tramvajem. Na oko 2 km od hostela se nalazi čuveno brdo Vavel, mesto na kojem su krunisani poljski kraljevi. U našoj ponudi se nalaze sobe sa posteljinom, peškirom, i osnovnim priborom za jelo, čajnik, frižider, radio, TV i wi-fi. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Hostel ma recepciju koja radi non-stop, besplatan WiFi, zajedničku kuhinju, trpezariju, dnevni boravak sa TV-om i DVD-om, igraonicu sa stonim tenisom i bilijarom, bar sa alkoholnim i bezalkoholnim pićima i grickalicama, sef za čuvanje vrednosti i prtljag. Hostel takođe nudi usluge pranja veša, masaže i lifitnga uz doplatu. DETALJNIJE

Hotel Novotel Krakow City West 4*

Novotel Kraków City West smešten je 15 minuta vožnje od aerodroma i 20 minuta hoda do Starog grada. Novotel Kraków City West nudi svojim gostima prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim internetom. Svaka soba ima vlastito kupatilo sa fenom za kosu. U svakoj sobi takođe su dostupni električno kuhalo, sef i frižider. Ujutro je na raspolaganju bogat bife doručak. Restoran hotela Novotel Kraków City West poslužuje poljska i međunarodna jela tokom celog dana. Tu je i lounge bar Novo2, gde možete uživati ​​u uživo muzici. Stari grad udaljen je 4 km od hotela. Međunarodni aerodrom Kraków-Balice udaljena je 10 km od Novotela. DETALJNIJE

Krakov izleti

Rudnik soli

Kada bi se Srednja zemlja nalazila na teritoriji Poljske, Gandalf bi uzviknuo “Idemo kroz rudnike Vjeličke”! U nekada aktivnom rudniku soli, danas gotovo da nema više iskopavanja solne rude. Imaćete priliku da uživate u najlepšoj podzemnoj galeriji na svetu! U sadejstvu rada i snage ljudi i prirode, nastao je kompleks galerija, prelepo veštačko jezero i niz vijugavog stepeništa kojima se spuštamo ka najlepšim delovima nekadašnjeg rudnika. Zaljubljeni parovi mogu tog dana pronaći savršeno mesto za sebe u centralnoj dvorani. Oni koji su preterali prethodne večeri u klubu, moći će jednostavno da se otrezne. Dovoljno je samo da liznete zidove koji su od soli, za šta će vam lokalni vodiči reći da je higijenski, ali ono što je najbitnije – stvarno deluje!

Jevrejska četvrt

Viševekovno postojanje jevrejske zajednice u Krakovu, ostavilo je za sobom niz prelepih palata, sinagoga, priča i legendi o njihovom postojanju. Tokom naše zajedničke ture, imaćemo priliku da čujemo mnogo toga o životu Jevreja u nekada Kraljevskom gradu kao i da obiđemo lokalitete gde je sniman jedan od najboljih filmova svih vremena “Šindlerova lista”. Ukoliko ga do sad niste gledali, posle ove ture sigurno hoćete. Otvorite širom oči i udahnite miris davnih vremena.

Aušvic

Posle obilaska samog Krakova i njegove bliže okoline, očekuje nas poseta koncentracionom logoru iz II svetskog rata – Aušvicu. Od 1979. godine Aušvic se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i jedan je od najposećenijih muzeja u Poljskoj. Prilikom posete imaćete uvid u to kako su obe strane funkcionisale i kakav je bio život u logoru. Moći ćete da pogledate kompletnu postavku muzeja koju između ostalog čine fotografije, dokumenti samog logora, lični podaci o zatvorenicima, pisma i razglednice koje su slali zarobljenici i još mnogo toga. Na ulazu u glavni deo kompleksa i dan danas stoji natpis “Rad oslobađa”. Otvorite srca i umove i čujte priče o ovom memorijalnom kompleksu. Ovo će zasigurno biti jedna važna istorijska lekcija, koju nikako ne smete da propustite.

Žurke

U prestonici zabave Poljske očekuju nas 3 žurke – žurka dobrodošlice, doček Nove godine i repriza novogodišnje noći. Vodimo vas u 3 različita kluba u centru Krakova gde ćete imati priliku da uživate u fantastičnoj atmosferi i da osetite pravi puls noćnog života ovog studentskog grada.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit