KRSTARENJE MEDITERANOM

TOP PONUDA

Cena 309€ / 10 Dana

KRSTARENJE MEDITERANOM – Proleće 2024.

VENECIJA – FIRENCA – RIM – KRSTARENJE MEDITERANOM – LJORET DE MAR – BARSELONA – NICA – MONAKO – MONTE KARLO

Cena 309€ / po osobi

 • 10 Dana
 • +18 Godina

24. APRIL – 03. MAJ 2024. / 10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

 

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem  Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Venecija – kraljica Jadrana, Venecija je u srednjem veku bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope. Poznata kao dugogodišnja prestonica Mletačke Republike, jedinstveni grad na svetu, izgrađena na 118 ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica.

Rim je prestonica i najveći grad Italije. Sa okolnim predgrađima, Rim ima ukupno 4,3 miliona stanovnika, što ga čini četvrtim gradom po naseljenosti u Evropskoj uniji. Rim se nalazi u centralnom delu italijanskog poluostrva u okrugu Lacio na ušću reka Anijen i Tibar. U sklopu Rima se nalazi i Vatikan, jedina država u sklopu drugog grada, zbog čega se Rim često naziva i prestonicom dve države.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Monako iliti zvanično Kneževina Monako je grad-država koji se nalazi na francuskoj rivijeri u zapadnoj Evropi. Monako je druga najmanja država na svetu i najgušće naseljena država na svetu. Najnaseljeniji deo Monaka je Monte Karlo koji se zvanično vodi kao administrativna oblast Monaka. Zvanični jezik u Monaku je francuski, mada su zastupljeni i italijanski, engleski i ligurski. Ako se nađete u Monaku neizbežno morate posetiti njegove glavne atrakcije. Na prvom mestu se nalazi Monte Karlo, glamurozni okrug Monaka sa pogledom koji oduzima dah. Pošto ovaj okrug uglavnom privlači bogate i poznate, nemojte se iznenaditi ako ugledate po koji Ferari ili Lambordžini na ulici. Ukoliko želite da posetite luksuzne butike, nemojte zaobići aveniju De la Kosta.

1.

1. dan / Beograd – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe ispred glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno vreme 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Italije sa usputnim pauzama radi osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2.

2. dan / Venecija – Firenca:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Celodnevni boravak u Veneciji do večernjih sati. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativno). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Nastavak putovanja ka Rimu uz dvočasovni, kasni noćni obilazak Firence – proveravamo zašto je još od ranog 19. veka slavljena kao najlepši grad u Italiji. Na svakom koraku zatičemo neki vredni spomenik: Duomo, Uffizi galerija, čuveni most Ponte Vecchio, Santa Maria del Fiore…Noćna vožnja ka Rimu.

3.

3. dan / Rim – krstarenje do Barselone:

Dolazak u italijansku prestonicu u jutarnjim satima. Celodnevni boravak u Rimu do večernjih sati. Obilazak grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Nakon obilaska sledi ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

4-7.

4 – 7. dan / Barselona – Ljoret de Mar:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristaje se u Barselonu odakle se dalje autobusom nastavlja put ka Ljoret de Maru. Dolazak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim satima i smeštanje u hotel. Boravak u Ljoret de Maru na bazi punog pansiona. Ako pod savršenim odmorom podrazumevate prelepe plaže, čisto more, zabavu, onda će vas 4 noći u Ljoret-u uveriti da ste na pravom mestu. Barselona takođe čeka na Vas. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom – Las Ramblas, razgledali statuu Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera – kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion, prelepo mestašce Tossa de Mar, najraznovrsniji park kaktusa na svetu Pinya de Rosa, kao i uživati u tradicionalnom španskom plesu – Flamenco. Poseta Barseloni je svakako nešto što nećete zaboraviti.

8.

8. dan / Ljoret de Mar – Španija – Francuska:

Napuštanje soba i slobodno vreme u Ljoret de Maru. Polazak ka Azurnoj obali u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja preko Španije i Francuske uz usputni (kasni noćni) razgled Kana iz autobusa.

9.

9. dan / Nica – Monako – Monte Karlo – Francuska – Italija – Slovenija – Hrvatska:

U ranim jutarnjim časovima stižemo do Nice. Celodnevni boravak u Nici. sledi gradska tura i obilazak grada: „Promenades des Anglais“, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada. Nastavak putovanja uz usputni obilazak Monaka – Monte Karla. Monako, mala država kojom već 700 godina vlada porodica Grimaldi, idealna je destinacija za sve vidove odmora. Država glamura i raskoši, ostaće vam zauvek u sećanju. Ova kneževina u srcu Evrope nudi vam brojne mogućnosti za provod. Monte Karlo, glavni i jedini grad kneževine Monako, danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po tome što se u njemu održava Formula 1, kao i sijaset modnih i kulturnih događaja. Nakon obilaska Monaka sledi noćna vožnja do Srbije preko Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske.

10.

10. dan / Beograd:

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 309€.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada, Niša ili Kragujevca je 10€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 30€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu.
 • 4 puna pansiona u Ljoret de Maru u hotelu sa 3* u 1/3 sobama (doručak, ručak, večera – švedski sto / izbor više jela  – samoposluživanje),
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) u 1/4 kabinama,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.) – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Fakultativne izlete (Barcelona panoramica, L Aquarium de Barcelona, Flamenco show, Dalijev muzej, Costa Brava, Barcelona la Rambla, Barcelona Gotic, žurke u Ljoret de Maru i Barseloni, Vatikan, Misterija anđela i demona, vožnju brodićem do Venecije i ulaznice za muzeje i lokalitete),
 • Doplatu za 1/2 sobu: 30€ (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Ekološka taksa za emisiju CO2 (uvedena  za sve brodske kompanije po direktivi EU od 01.01.2024) iznosi 10€ po osobi. Plaćanje eko taksi je na licu mesta agencijskom predstavniku.
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.66 € po noćenju/po osobi, za boravak u hotelima sa 4* i apartmanima – 1,32 € po noćenju/po osobi – plaća se na recepciji hotela.
 • Individualne troškove putnika.

 

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 10.000 RSD prilikom rezervacije,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 24.03.2024.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
• 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

Hotel Festa Brava 3*

Hotel je napravljen 1970. godine a poslednji put je renoviran 2006. godine. Na 8 spratova, raspolaže sa 176 lepo uređenih soba, od kojih svaka ima kompletno kupatilo, prostranu terasu, telefon, satelitsku TV, klimu, sef, fen za kosu. Odličan servis koji ovaj hotel pruža, čini ga veoma popularnim. Poseduje bazen, bazen za decu, park, salu za rekreaciju, đakuzi, salu za zabavu, bar, TV salu, a sve zajedničke prostorije su klimatizovane. U punoj sezoni je organizovan program za zabavu. Hotel se nalazi u centru grada, na samo 100 m od glavne ulice i shopping zone i na 400 m od plaže. Doručak, ručak i večera su na bazi švedskog stola / izbor više jela – samoposluživanje). DETALJNIJE

Barselona panoramica

U Barseloni smo. Idemo do tornja Torre Agbar i nastavljamo prema najpoznatijoj koridi, Monumental. Obilaskom Sagrada Familia-e, Rimokatoličke Bazilike i veličanstvenog Gaudijevog dela razumećete zašto je Barselona jedan od najposećenijih gradova na svetu. Dalje nastavljamo obilazak ka Casa Batllo (kuća kostiju), a zatim do Casa Milla-la Pedrera, preko kompleksa Montjuic, pa sve do spomenika Kristofera Kolumba.

Barselona La Rambla

Grad koji toliko toga ima da ponudi. Laganom šetnjom niz glavnu ulicu La Ramblu osetićete pravu atmosferu Katalonije i uživati u njenoj ležernosti i opuštenosti. Po mišljenju mnogih ovo je jedna od najmagičnijih ulica na svetu jer koliko god puta da prođete kroz nju, svaki put otkrivate nove detalje i ukrase na fasadama, što čini da ova ulica praktično nikada nije ista. Svratite do predivne pijace La Boqueria koja se nalazi tik uz ovu ulicu, koja inače vrvi od turista.

L’ Aquarium De Barcelona

U samom središtu tržnog centra Maremagnum, koje se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika, nalazi se još jedna turistička atrakcija Barselone – L’ Aquarium De Barcelona koji je otvoren 08. septembra 1995. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80m, 6 miliona litara vode i ogromnog okeanijuma, jedinog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11000 egzotičnih živih bića iz oblasti Mediterana.

Dalijev muzej

Poseta gradiću Figuerasu uz obilazak muzeja jednog od najpoznatijih svetskih umetnika, gde je izložena fascinantna i neprocenjiva kolekcija i životno delo Salvadora Dalija. Pre skoro pola veka, gradonačelnik Figuerasa zamolio je poznatog umetnika da podari gradskom muzeju jednu svoju sliku. Na ovo Dali je odgovorio da ne želi da pokloni samo jednu sliku, već ceo muzej.

Flamenco show

Pravi duh i temperament Španije doživećete uz nezaboravan flamenco ples, prelepe igračice, kastanjete i dobro prepoznatljiv ukus španske sangrije. Sreća, ponos, inat, tuga, ljubomora i gnev, samo su neka od osećanja koja mogu da se osete kad se izvodi ovaj ples. Mnoštvo igrača na sceni i zanosni zvuk gitare učiniće ovo veče nezaboravnim. Ovo je po ocenama svih putnika, izlet koji ne smete propustiti!

Žurke u Ljoret de Maru

Spremite se za najpoznatije klubove u Ljoret de Mar-u sa fantastičnom party atmosferom! Uverite se i sami zašto je baš ovde najbolji provod za mlade u Španiji!

Costa Brava

Tossa de Mar, Pinya de Rosa – Bašta kaktusa bodega. Relaksirajući izlet gde ćete uživati u pravom duhu Španije. Uz vino i pesmu provešćemo nekoliko sati u predivnoj regiji Costa Brava-e, a obići ćemo i Tossa de Mar, mondensko letovalište gde su u ljubavi bili Frank Sinatra i Ava Gardner. U nepreglednim poljima kaktusa, tražićemo put do starih vinskih podruma, gde se prave neka od najboljih vina na svetu.

Elegance party

Spremili smo najbolji provod u Barseloni, u najluksuznijoj diskoteci. Opustite se i uživajte u dobroj muzici, koja će vas, uz prelep ambijent i uvek nasmejane i opuštene katalonce, zabaviti do maksimuma.

Barselona Gotic

Bari Gotik (gotska četvrt) predstavlja jezgro a ujedno i najmističniji deo Barselone, nekada rimsko utvrđenje, ovaj lavirint uskih ulica sa posebnom atmosferom, sedište je spektakularnih gotskih zgrada i katedrala koje obeležavaju gradski procvat tokom XIV i XV veka. Živopisan ambijent Bari Gotika vratiće vas u neko davno vreme.

Port Aventura

U ovom zabavnom parku, nadomak grada Taragona svako će pronaći nešto za sebe. Ukoliko volite adrenalin, ili jednostavno volite da uživate u šarenilu, dobroj zabavi i muzici, ovo je pravo mesto za vas. Bez obzira da li dolazite da testirate svoje strahove od visine, dubine, brzine ili samo da uživate, Port Aventura pomera sve granice i ostavlja dan proveden na ovom mestu duboko urezanim u vaše pamćenje.

Misterije Anđela i demona

Svi ste sigurno čuli za čuvenu knjigu Den Brauna, „Anđeli i demoni“. Mnogi su je verovatno i čitali, ili ste makar gledali fenomenalnu holivudsku adaptaciju ove knjige sa Tom Henksom u glavnoj ulozi. Ovo je idealna prilika da prošetate ulicama Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant’ Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima Iluminata i otkriti neke od misterija koje je ovaj bestseller probudio.

Vatikan

Vatikan je najmanja nezavisna država na svetu, smeštena na vatikanskom brežuljku u zapadnom delu centra Rima, nekoliko stotina metara udaljen od obala reka Tibar. Granice prema Italiji u potpunosti slede gradske zidine, ali one prestaju na trgu Sv. Petra gde granica sledi Berninijeve kolonade. Vatikan je sedište pape i teritorije Sv. Stolice. Ono što ćemo videti su dela neprocenjive umetničke vrednosti, građevine poput Bazilike Sv. Petra i Sikstinske kapele koje se vezuju za poznate renesansne umetnike Botičelija, Berninija, Rafaela i Mikelanđela.

Venecija

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije sao u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već i specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval- Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv. Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada – države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit