MEDITERANSKA AVANTURA 13 DANA

NAJBOLJA EKSKURZIJA IKADA

Cena 359€ / 13 Dana

MEDITERANSKA AVANTURA – Proleće 2023.

NAJBOLJA EKSKURZIJA IKADA!

Cena 359€ / po osobi

 • 13 dana
 • +18 Godina

NICA – MADRID – LISABON – PORTO – BARSELONA – KRSTARENJE – RIM – VENECIJA

21. APRIL – 03. MAJ 2023.

13 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Nica – je glavni i najveći grad Azurne obale je po mnogima i najlepši grad južne Francusk Sa jedne strane čine je luksuzni hoteli, sjajne plaže u Zalivu Anđela i mondenski život, a sa druge sjajni ambijenti koji neodoljivo privlače posetioce iz svih krajeva sveta. Nica je osnovana još u vreme starih Grka koji su joj nadenuli ime po svojoj krilatoj boginji pobede Nike (Nikaia). Iz tog starog imena izvedeno je današnje ime grada. Tokom boravka u ovom živopisnom gradu treba neizostavno videti staru rusku crkvu Sv. Nikole, italijanske četvrti oko katedrale St. Reparate, prošetati se čuvenom Promenadom "des Anglais" (Engleska ulica) koja se proteže duž čitavog zaliva Anđela, uživati u vrtovima Alberta I i šopingu u glavnoj trgovačkoj zoni oko trga Mesena i avenije Žan Medicin. Takođe, treba videti i Mount Baron sa srednjovekovnim zamkom. U okolini Nice nalazi se malo selo Eze (10 km) sa poznatim fabrikama parfema koje neizostavno treba posetiti. Nedaleko od Nice nalazi se Kneževina Monako i Monte Karlo (30km) kao i brojna luksuzna letovališta poput Antiba, i dr.

Madrid je glavni grad i nalazi se u srcu Španije, na 655 m nadmorske visine , i u njemu je našlo dom preko 3 miliona stanovnika. Deo Madrida koji su podigli španski Habzburgovci i danas se zove austrijski Madrid. U tom periodu sagrađeni su Puerta del Sol, Deskalzas Reales, Palasio de Useda, Plasa de la Vilja, Plasa Major, katedrala San Isidro. U 18. veku menjao je vladare, Engleze i Portugalce, a početkom 19. veka bio je u posedu Francuza. 1873. g. proglašena je prva republika pod diktatorom Emilijom Katelarom, a 1931. g. proglašena je Druga Republika. U Španskom građanskom ratu 1936-1939, Madrid je pretrpeo velika razaranja italijanskim i nemačkim bombardovanjem. Vlast i diktatura Fransiska Franka, trajala je do 1975. Nakon smrti generala, kralj Huan Karlos je sproveo demokratizaciju. Danas je Madrid moderan grad, poslovni centar, dom kraljevske porodice. U ulici Paseo del Prado nalaze se tri muzeja umetnosti : Muzej Prado, Nacionalni muzej i umetnički centar kraljice Sofije, Muzej umetnosti Tisen Bornemica.

Lisabon je glavni grad i po mnogima najlepši grad Portugala, ali i čitave istočne obale Atlantika. Grad slikovitosti, šarmantnih ulica, arapskog uticaja, liftova koje voze strminama od kojih zastaje dah – bez obzira na godišnja doba Lisabon je uvek živahan, a tramvaji žute boje su jedna od znamenitosti koja uveseljava turiste…
Lisabon se smatra gradom najugodnijim za život na svetu. Jedan je od pet najposećenijih gradova južne Evrope. Iz brojnih restorana ovog grada odzvanjaju nostalgične pesme pevača Fada koju karakterišu tužne melodije i tekstovi, a uz pasteis de bacalhau (tradicionalno jelo od bakalara) i čašu odličnog portugalskog vina uživaćete u pesmi pevača svih generacija. Jer Fado nije samo pesma, Fado je u Lisabonu i stil života.

Barselona – Bogata arhitektura, široki bulevari, kulinarska tradicija, duga istorija čine Barselonu jednim od najlepših gradova sveta. Barselona pleni najviše svojim arhitektonskim nasleđem, među kojima se izdvaja crkva Sagrada Familia, delo poznatog španskog arhitekte Antonija Gaudija. Čudesni mozaici inspirisani prirodom krase većinu njegovih zgrada, a najreprezentativniji primer je svakako Park Guelj, magično mesto sa čije se terase pruža pogled na čitavu Barselonu. Iako je Barselona Gaudijev grad, postoji još veliki broj prelepih znamenitosti koje je čine posebnom. Tu su Palata katalonske muzike, Katedrala Svetog krsta i Svete Eulalije, Trijumfalna kapija i Magična fontana, Monžuik koja se nalazi ispred muzeja umetnosti Katalonije. Sa Plaza Katalunje uputite se u čuvenu ulicu Las Ramblas na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Posetite muzeje sa delima slikara: Žuan Miro-a, Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, ili čuveni Kamp Nou ako ste strastveni navijač FK Barselone.

Rim – smešten na reci Tibar, između Apeninskih planina i Tirenskog mora, nekada simbol moćne Rimske imperije, a danas metropola koja svojom lepotom i znamenitostima privlači mnogobrojne turiste. Grad čiji mediteranski temperament, opuštenost, i lepota osvajaju svakog putnika jer je to grad sa mnogo lica i isto toliko priča. Nazivaju ga večnim gradom, gradom na sedam brežuljaka, prestonicom sveta. U Rimu se krije najmanja država-grad na svetu Vatikan, mnogobrojni spomenici antičke kulture među kojima dominira Koloseum, renesansne i barokne tvorevine. To je grad muzeja, galerija, spomenika, fontana i romantičnih ulica. Neizostavno napravite predah u romatičnom kvartu Trastevere, a zatim očarani Rimom, ne zaboravite da bacite novčič u fontanu Di Trevi kako bi ste se opet u njega vratili.

Venecija – kraljica Jadrana, Venecija je u srednjem veku bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope. Poznata kao dugogodišnja prestonica Mletačke Republike, jedinstveni grad na svetu, izgrađena na 118 ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica.

1.

1. dan: BEOGRAD– Hrvatska – Slovenija – Italija:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u popodnevnim časovima (okvirno 16h). Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije, uz zadržavanje radi graničnih formalnosti i pauza za osveženje.

2.

2. dan: NICA – Italija – Francuska:

Dolazak u Nicu u prepodnevnim časovima. Sledi gradska tura i obilazak grada: “Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada…. U večernjim satima nastavak putovanja ka Madridu. Noćna vožnja preko Italije, Francuske i Španije.

3.

3. dan: MADRID:

Oko podneva dolazimo u špansku prestonicu, i jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope – Madrid! Sledi info tura na kojoj ćemo se upoznati sa znamenitostima užeg centra grada. Nakon smeštanja u Hostel prepustićemo se šarmantnim Špancima, uživati u spektakularnoj arhitekturi grada. Posetite neke od čuvenih “tapas” barova, probajte originalnu špansku tortilju… Povratak u smeštaj, noćenje.

4.

4. dan: MADRID – Španija – Portugal:

Doručak. Napuštanje hostela i mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanja Madrida Puerta del Sol (Sunčana kapija), Kraljevska palata, Kraljevsko pozorište, katedrala Almudena, Puerta de Toledo (slavoluk), Neptunov trg, Trg Sibeles, park Retiro, Kapija Alkala, kvart Salamanka, Nacionalna biblioteka, Kolumbov trg, Gran Via, Španski trg. Po završetku razgledanja, slobodno vreme u centru grada… Druga mogućnost je odlazak na fakultativni izlet Toledo. Jednočasovna vožnja do nekadašnje prestonice Španije, koju i danas mnogi Španci zovu “Carski grad”. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar), u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom “Sahrana grofa od Orgaze” i sinagoge Svete Marije Blanke.. Slobodno vreme do kasnih večernjih sati i nastavak putovanja do Lisabona. Noćna vožnja.

5.

5. dan: LISABON:

Dolazak u Lisabon u prepodnevnim satima. Info tura po samom centru grada… Sledi panoramsko razgledanje Lisabona Trg Luis de Kamioš, stanica Rosio, Restauratorski trg, Nacionalni teatar, trg Figueira, trgovački trg sa Augustovim lukom, muzej fada, nacionalni Panteon. Nakon obilaska smeštanje u hostel. Slobodno vreme za individalne aktivnosti. Uveče organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

6.

6. dan: LISABON – PORTO (fakultativno):

Nakon doručka spremamo se za fakultataivni izlet u drugi po veličini grad Portugalije – Porto, nazivaju ga prestonica hedonizma Evrope… dok šetate obalom reke Douro, čuje se fado i ispijajući specifične ukuse portugalskih vina, pogled Vam se gubi u jedinstvenoj arhitekturi svojstvenoj ovom gradu – pregršt starih, uskih kuća, čije su fasade u zanimljivom mavarskom stilu, zagasitih boja… Kada stignemo sledi info tura po gradu, nakon toga slobodno vreme, do večernjih sati, kada se kreće nazad za Lisabon. Povratak u hostel, noćenje.

7.

7. dan: LISABON – Portugal – Španija:

Doručak. Napuštanje hostela i slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Barselonu. Noćna vožnja preko Portugala i Španije.

8.

8. dan: BARSELONA – Španija:

Dolazak u Barselonu okoo podneva.. Smeštanje u hostel, nakon čega sledi šetnja i upoznavanje sa centrom grada na info turi… Slobodno vreme za individualni obilazak jednog od najlepših svetskih gradova, čuvenom po svojoj arhitekturi, prelepoj plaži, slikovitim gradskim ulicama, šarenim trgovima, ludom provodu i liberalnoj kulturi… u večernjim časovima sledi organizovani odlazak na žurku, u jednom od najlepših gradova sveta… Povratak u smeštaj, noćenje.

9.

9. dan: BARSELONA – Španija:

Nakon doručka, napuštamo smeštai i odlazimo na fakultativni panoramsko razgledanje Barselone. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće Vas bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera – kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion kao i možda najpoznatiji hram fudbala na svetiu, čuveni Nou Kamp. Poseta Barseloni je svakako nešto što se ne zaboravlja. U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Uzbuđenjima nema kraja jer sledi žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

10.

10. dan: Španija – Italija:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. Avantura na brodu se nastavlja noćnom plovidbom prema Rimu.

11.

11. dan: RIM – Italija:

U ranim jutarnjim satima pristajemo i iskrcavamo se u Rimu. Obilazak centra grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. U kasnim večernjim satima polazimo za Veneciju.

12.

12. dan: VENECIJA – Italija:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativno). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće vas svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Nastavak putovanja ka Srbiju preko teritorija Slovenije i Hrvatske.

13.

13. dan: Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 359€.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca ili Novog Sada. Doplata za prevoz iz Niša i iz Novog Sada je 10€, iz Kragujevca 5€ (samo ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 15€ po sedištu, osim sedišta u prvom redu gore na spratu koja su 20€. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 20€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo.

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (ac, tv, dvd)
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10) u hostelu u Madridu
 • 2 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10) u hostelu u Lisabonu,
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10 ) u hostelu u Barseloni,
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) bez doručka u 1/4 kabinama na relaciji Barselona – Rim.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Lokalne takse – ove cene su podložne promenama i plaćaju se na licu mesta: Barselona – 3€ po osobi po noći. Lisabon – 2€ po osobi po noći.
 • Doplatu za 1/2 sobu: obavezan upit agenciji (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Fakultativne izlete (Madrid, Lisabon, Barselona panoramika, izlet u Porto i Toledo, žurke, vožnja brodićem u Veneciju i ulaznice za muzeje i lokalitete). NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Obavezan depozit u slučaju štete: iznosi 10€ – 20€, plaća se na licu mesta gotovinom i vraća se na licu mesta prilikom razduživanja ključeva, ukoliko je soba neoštećena.
 • Individualne troškove putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 2000 RSD prilikom rezervacije,
  • 3000 RSD – 15 dana nakon otvaranja ugovora,
  • 5000 RSD do 10. februara 2023,
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja
programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:

 1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
 3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
 4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
 5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:

 • 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
 • 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
 • 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
 • 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
 • 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

KRSTARENJE MEDITERANOM (www.grimaldi-ferries.com)

GRIMALDI FERRIES je italijanska brodska kompanija koja se bavi prevozom putnika modernim krstaricama i brodovima. Za prevoz putnika na relacijama Barcelona – Civitavecchia koriste se najnoviji i najveći brodovi Grimaldijeve flote, dugački više od 220 m i širine preko 30 m, koji raspolažu sa preko 400 klimatozovanih 1/2, 1/3 i 1/4 kabina sve opremljene toaletom (TWC), 50 Junior Suite apartmana, diskotekom, a-la-cart restoranom i self-service cafeteriom, bazenom sa restoranom za brzu hranu, casinom, wellness centrom, deo sa video igrama, buticima i mini marketom. Ove krstarice su kapaciteta preko 2300 putnika, i 215 parking mesta.

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit