MEDITERANSKA AVANTURA

MAJ 2024.

Cena 369€ / 12 Dana

MEDITERANSKA AVANTURA – Proleće 2024.

NAJBOLJA EKSKURZIJA IKADA!

Cena 369€ / po osobi

 • 12 dana
 • +18 Godina

NICA – MADRID – PORTO – LISABON – BARSELONA– RIM

20 – 31. MAJ 2024. / 12 DANA – 6 NOĆENJA / BRODOM I AUTOBUSOM

Barselona je drugi po naseljenosti grad u Španiji i prestonica autonomne pokrajine Katalonija. Sam grad broji oko 1,6 miliona stanovnika, a sa okolnim oblastima ima ukupno 3 miliona stanovnika. Barselona je najveća metropola na Sredozemnom moru, nalazi se na obali između reka Ljobrega i Besos, a na zapadu je ograničena planinskim vencem Sera de Kolserola. Ona je danas vodeće svetsko turističko, ekonomsko, kulturno i modno odredište. Zanosna arhitektura, predivan pejzaž i brojne kulturne atrakcije čine Barselonu veoma poželjnom turističkom destinacijom. Najvažnija obeležja je iza sebe ostavio arhitekta Antonio Gaudi, a neke od njegovih avangardnih građevina su svrstane i pod zaštitu UNESCO-a.

Nica se nalazi među pet najnaseljenijih gradova u Francuskoj i predstavlja biser Azurne obale. Ovaj grad je popularna destinacija i za mlade i za stare i ima svašta da ponudi. Prva naselja u Nici su se pojavila još pre 400.000 godina, što potvrđuje arheološko nalazište Tera Amata. Smatra se da je Nica kao grad osnovana 350. godine pre nove ere i da je tada nosila grad Nikeja. Grad je ubrzo postao jedna od najvažnijih trgovačkih luka u tom delu Evrope.

Madrid je glavni grad i nalazi se u srcu Španije, na 655 m nadmorske visine , i u njemu je našlo dom preko 3 miliona stanovnika. Deo Madrida koji su podigli španski Habzburgovci i danas se zove austrijski Madrid. U tom periodu sagrađeni su Puerta del Sol, Deskalzas Reales, Palasio de Useda, Plasa de la Vilja, Plasa Major, katedrala San Isidro. U 18. veku menjao je vladare, Engleze i Portugalce, a početkom 19. veka bio je u posedu Francuza. 1873. g. proglašena je prva republika pod diktatorom Emilijom Katelarom, a 1931. g. proglašena je Druga Republika. U Španskom građanskom ratu 1936-1939, Madrid je pretrpeo velika razaranja italijanskim i nemačkim bombardovanjem. Vlast i diktatura Fransiska Franka, trajala je do 1975. Nakon smrti generala, kralj Huan Karlos je sproveo demokratizaciju. Danas je Madrid moderan grad, poslovni centar, dom kraljevske porodice. U ulici Paseo del Prado nalaze se tri muzeja umetnosti : Muzej Prado, Nacionalni muzej i umetnički centar kraljice Sofije, Muzej umetnosti Tisen Bornemica

Lisabon je glavni grad i po mnogima najlepši grad Portugala, ali i čitave istočne obale Atlantika. Grad slikovitosti, šarmantnih ulica, arapskog uticaja, liftova koje voze strminama od kojih zastaje dah – bez obzira na godišnja doba Lisabon je uvek živahan, a tramvaji žute boje su jedna od znamenitosti koja uveseljava turiste… Lisabon se smatra gradom najugodnijim za život na svetu. Jedan je od pet najposećenijih gradova južne Evrope. Iz brojnih restorana ovog grada odzvanjaju nostalgične pesme pevača Fada koju karakterišu tužne melodije i tekstovi, a uz pasteis de bacalhau (tradicionalno jelo od bakalara) i čašu odličnog portugalskog vina uživaćete u pesmi pevača svih generacija. Jer Fado nije samo pesma, Fado je u Lisabonu i stil života.

Rim – grad sa puno lica i još više priča i istorije. Rim je glavni grad Italije i regiona Lacio. Nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću reke Anijen u Tibar. Podignut je na sedam brežuljaka. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e i danas simbol grada predstavlja vučica koja je odgajila Romula i Rema. Ovaj „večni grad“ je jedinstven u svetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelepih fontana.

1.

1. dan / BEOGRAD– Hrvatska – Slovenija – Italija:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u popodnevnim časovima (okvirno 14h). Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije, uz zadržavanje radi graničnih formalnosti i pauza za osveženje.

2.

2. dan / NICA – Italija – Francuska:

Dolazak u Nicu u prepodnevnim časovima. Sledi gradska tura i obilazak grada: “Promenades des Anglais’’, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada.. U večernjim satima nastavak putovanja ka Madridu. Noćna vožnja preko Italije, Francuske i Španije.

3.

3. dan / MADRID:

Oko podneva dolazimo u špansku prestonicu, i jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope – Madrid! Sledi mogućnost fakultativnog izleta – panoramsko razgledanje Madrida: Puerta del Sol (Sunčana kapija), Kraljevska palata, Kraljevsko pozorište, katedrala Almudena, Puerta de Toledo (slavoluk), Neptunov trg, Trg Sibeles, park Retiro, Kapija Alkala, kvart Salamanka, Nacionalna biblioteka, Kolumbov trg, Gran Via, Španski trg. Nakon smeštanja u hostel odlazak na info turu gde ćemo se upoznati sa znamenitostima užeg centra grada I šarmantnim Špancima. Uveče fakultativni izlet – odlazak na žurku. Povratak u smeštaj. Noćenje

4.

4. dan / MADRID – Španija – Portugal:

Doručak. Napuštanje hostela fakultativni izlet Toledo. Jednočasovna vožnja do nekadašnje prestonice Španije, koju i danas mnogi Španci zovu “Carski grad”. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar), u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom “Sahrana grofa od Orgaze” i sinagoge Svete Marije Blanke.. Slobodno vreme do kasnih večernjih sati i nastavak putovanja do Porta. Noćna vožnja.

5.

5. dan / PORTO – LISABON:

Dolazak u Porto u prepodnevnim satima. Info tura po samom centru grada. Porto je drugi najveći grad u Portugalu, smešten na obali reke Duoro. Grad je poznat po svojoj istoriji, kulturi, arhitekturi i naravno – vinu. Jedna od glavnih turističkih atrakcija u Portu je staro gradsko jezgro koje je pod zaštitom UNESCO-a. U ovoj oblasti se nalaze brojne znamenitosti kao što su Katedrala u Portu, crkva Svetog Fransiska i Torre dos Clérigos. Sve ove građevine datiraju još iz srednjeg veka i predstavljaju prelepe primerke barokne i romaničke arhitekture. U popodevnim časovima nastavljamo put do Lisabona. Check in u hostelima. Nakon što se smestimo u hostel idemo na info turu da bliže upoznamo ovaj jedinstveni grad. Noćenje.

6.

6. dan / LISABON:

Nakon doručka spremamo se za fakultativni izlet panoramsko razgledanje Lisabona. Park Edvarda VII, spomenik otkrićima, zatim jedan od najvažnijih spomenika kulture i simbol grada Lisabona – kula Torre de Belem, a onda i manastir Jeronimus su najpoznatije znamenitosti Lisabona koje ćemo moći da vidimo i čujemo o njima. Nastavićemo put ka luci i mostu 25. April i trgu ‘Arco de Rua Augusta’, sve do ulica kroz koje prolazi čuveni tramvaj 28. Nakon prelepih prizora koje ćemo videti u Lisabonu idemo na fakultativni izlet do najzapadnije tačke Evrope – Cabo de Roca. Ovaj vidikovac je jedinstven u svetu, predstavlja mesto gde se kopno završava a počinje more. Prizor oduzima dah, a forografije koje se naprave na “kraju sveta” biće uspomena za ceo život. Sledeća stanica nam je plaža Carcavelos. Duga peščana plaža na obali atlanskog okeana, za ljubitelje sunca, mora, surfanja i opuštanja je mesto gde ćemo se družiti, uživati a sigurno i okupati. Nakon provedenog dana na plaži vraćamo se u Lisabon. Uveče fakultativni izlet – odlazak na žurku. Povratak u hostel, noćenje

7.

7. dan / LISABON – Portugal – Španija:

Doručak. Napuštanje hostela. Fakultativni izlet krstarenje rekom Težo. Ovo krstarenje nudi nezaboravan doživljaj koji nećete zaboraviti. Pogledi na grad su spektakularni, s nekoliko značajnih znamenitosti poput kule Belem, manastira Jeronimus, utvrđenja Svetog Đorđa i Svetog Hulija, Trg Komersio i spomenik Isusu Hristu. Nakon završenog krstarenja slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Barselonu. Noćna vožnja preko Portugala i Španije.

8.

8. dan / BARSELONA – Španija:

Dolazak u Barselonu oko podneva.. Smeštanje u hostel, nakon čega sledi šetnja i upoznavanje sa centrom grada na info turi… Slobodno vreme za individualni obilazak jednog od najlepših svetskih gradova, čuvenom po svojoj arhitekturi, prelepoj plaži, slikovitim gradskim ulicama, šarenim trgovima, ludom provodu i liberalnoj kulturi… u večernjim časovima sledi organizovani fakultativni odlazak na žurku, u jednom od najlepših gradova sveta… Povratak u smeštaj, noćenje.

9.

9. dan / BARSELONA – Španija:

Nakon doručka, napuštamo smeštaj i odlazimo na fakultativni izlet – panoramsko razgledanje Barselone. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće sve bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera – kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion kao i možda najpoznatiji hram fudbala na svetiu, čuveni Nou Kamp. Poseta Barseloni je svakako nešto što se ne zaboravlja. U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Uzbuđenjima nema kraja jer sledi žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

10.

10. dan / RIM – Italija:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristajemo i iskrcavamo se u Rimu. Obilazak centra grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. Noćenje.

11.

11. dan / RIM – Italija:

Nakon napuštanja smeštaja, slobodan dan za individualno razgledanje i istraživanje grada. Ukoliko želite da još malo istražite ovaj predivni grad preporučujemo fakultativni izlet – ‘‘Anđeli i demoni”. Ovo je idealna prilika da se prošetate ulicima Rima i obiđete neke od najvećih znamenitosti večnog grada, poput Panteona, trga Navona sa najlepšom fontanom Četiri reke, trga Popolo ili zamka Sant Angelo, kao i mnogih drugih. Prošetaćemo putevima iluminata i otkriti neke od misterija koje je probudio bestseler Den Brauna “Anđeli i demoni” Nakon izleta slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen nastavak putovanja ka Srbiji preko teritorija Slovenije i Hrvatske

12.

12. dan / Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po
koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA JE 369€ PO OSOBI.

MLT – višekrevetna soba. BB – noćenje sa doručkom. RO – room only.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca ili Novog Sada.
 • Doplata za prevoz iz Niša i iz Novog Sada je 10€, iz Kragujevca 5€ (samo ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (ac, tv, dvd),
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/5, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Madridu,
 • 2 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/5, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Lisabonu,
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/5, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Barseloni,
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) bez doručka u 1/4 kabinama na relaciji Barselona- Rim,
 • 1 nocenje sa doručkom u višekrevetnim sobama u hotelu 2* ili 3* ili u Roma Camping Village-u u Rimu,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji
   Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Lokalne takse – ove cene su podložne promenama i plaćaju se na licu mesta: Barselona – 4,13€ po osobi po noći. Lisabon – 2€ po osobi po noći.
 • Fakultativne izlete (Panoramska razgledanja Madrid, Lisabon,Barselona, izlet Toledo, Cabo de Roca I Carcavelos, žurke, ulaznice za muzeje i lokalitete). NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Doplatu za 1/2 sobu: obavezan upit agenciji (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Obavezan depozit u slučaju štete: iznosi 10€ – 20€, plaća se na licu mesta gotovinom i vraća se na licu mesta prilikom razduživanja ključeva, ukoliko je soba neoštećena
 • Individualne troškove putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3.000 RSD prilikom rezervacije.
  • 5.000 RSD do 01.01.2024.
  • 50% od cene aranžmana do 20.02.2024.
  • Ostatak mesec dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 i manje dana pred polazak dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

KRSTARENJE MEDITERANOM (www.grimaldi-ferries.com)

GRIMALDI FERRIES je italijanska brodska kompanija koja se bavi prevozom putnika modernim krstaricama i brodovima. Za prevoz putnika na relacijama Barcelona – Civitavecchia koriste se najnoviji i najveći brodovi Grimaldijeve flote, dugački više od 220 m i širine preko 30 m, koji raspolažu sa preko 400 klimatozovanih 1/4 kabina, sve opremljene toaletom (TWC), 50 Junior Suite apartmana, diskotekom, a-la-cart restoranom i self-service cafeteriom, bazenom sa restoranom za brzu hranu, casinom, wellness centrom, deo sa video igrama, buticima i mini marketom. Ove krstarice su kapaciteta preko 2300 putnika, i 215 parking mesta.

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit