MEDITERANSKA AVANTURA

APRIL 2024.

Cena 399€ / 12 Dana

MEDITERANSKA AVANTURA – Proleće 2024.

NAJBOLJA EKSKURZIJA IKADA!

Cena 399€ / po osobi

 • 12 dana
 • +18 Godina

NICA – MADRID – LISABON – PORTO – BARSELONA – KRSTARENJE – RIM – VENECIJA

22. APRIL – 03. MAJ 2024. / 12 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Nica – je glavni i najveći grad Azurne obale je po mnogima i najlepši grad južne Francuske. Sa jedne strane čine je luksuzni hoteli, sjajne plaže u Zalivu Anđela i mondenski život, a sa druge sjajni ambijenti koji neodoljivo privlače posetioce iz svih krajeva sveta. Nica je osnovana još u vreme starih Grka koji su joj nadenuli ime po svojoj krilatoj boginji pobede Nike (Nikaia). Iz tog starog imena izvedeno je današnje ime grada. Tokom boravka u ovom živopisnom gradu treba neizostavno videti staru rusku crkvu Sv. Nikole, italijanske četvrti oko katedrale St. Reparate, prošetati se čuvenom Promenadom „des Anglais“ (Engleska ulica) koja se proteže duž čitavog zaliva Anđela, uživati u vrtovima Alberta I i šopingu u glavnoj trgovačkoj zoni oko trga Mesena i avenije Žan Medicin. Takođe, treba videti i Mount Baron sa srednjovekovnim zamkom. U okolini Nice nalazi se malo selo Eze (10 km) sa poznatim fabrikama parfema koje neizostavno treba posetiti. Nedaleko od Nice nalazi se Kneževina Monako i Monte Karlo (30km) kao i brojna luksuzna letovališta poput Antiba, i dr.

Madrid je glavni grad i nalazi se u srcu Španije, na 655 m nadmorske visine , i u njemu je našlo dom preko 3 miliona stanovnika. Deo Madrida koji su podigli španski Habzburgovci i danas se zove austrijski Madrid. U tom periodu sagrađeni su Puerta del Sol, Deskalzas Reales, Palasio de Useda, Plasa de la Vilja, Plasa Major, katedrala San Isidro. U 18. veku menjao je vladare, Engleze i Portugalce, a početkom 19. veka bio je u posedu Francuza. 1873. g. proglašena je prva republika pod diktatorom Emilijom Katelarom, a 1931. g. proglašena je Druga Republika. U Španskom građanskom ratu 1936-1939, Madrid je pretrpeo velika razaranja italijanskim i nemačkim bombardovanjem. Vlast i diktatura Fransiska Franka, trajala je do 1975. Nakon smrti generala, kralj Huan Karlos je sproveo demokratizaciju. Danas je Madrid moderan grad, poslovni centar, dom kraljevske porodice. U ulici Paseo del Prado nalaze se tri muzeja umetnosti : Muzej Prado, Nacionalni muzej i umetnički centar kraljice Sofije, Muzej umetnosti Tisen Bornemica.

Lisabon je glavni grad i po mnogima najlepši grad Portugala, ali i čitave istočne obale Atlantika. Grad slikovitosti, šarmantnih ulica, arapskog uticaja, liftova koje voze strminama od kojih zastaje dah – bez obzira na godišnja doba Lisabon je uvek živahan, a tramvaji žute boje su jedna od znamenitosti koja uveseljava turiste…
Lisabon se smatra gradom najugodnijim za život na svetu. Jedan je od pet najposećenijih gradova južne Evrope. Iz brojnih restorana ovog grada odzvanjaju nostalgične pesme pevača Fada koju karakterišu tužne melodije i tekstovi, a uz pasteis de bacalhau (tradicionalno jelo od bakalara) i čašu odličnog portugalskog vina uživaćete u pesmi pevača svih generacija. Jer Fado nije samo pesma, Fado je u Lisabonu i stil života.

Barselona – Bogata arhitektura, široki bulevari, kulinarska tradicija, duga istorija čine Barselonu jednim od najlepših gradova sveta. Barselona pleni najviše svojim arhitektonskim nasleđem, među kojima se izdvaja crkva Sagrada Familia, delo poznatog španskog arhitekte Antonija Gaudija. Čudesni mozaici inspirisani prirodom krase većinu njegovih zgrada, a najreprezentativniji primer je svakako Park Guelj, magično mesto sa čije se terase pruža pogled na čitavu Barselonu. Iako je Barselona Gaudijev grad, postoji još veliki broj prelepih znamenitosti koje je čine posebnom. Tu su Palata katalonske muzike, Katedrala Svetog krsta i Svete Eulalije, Trijumfalna kapija i Magična fontana, Monžuik koja se nalazi ispred muzeja umetnosti Katalonije. Sa Plaza Katalunje uputite se u čuvenu ulicu Las Ramblas na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Posetite muzeje sa delima slikara: Žuan Miro-a, Salvadora Dalija, Pabla Pikasa, ili čuveni Kamp Nou ako ste strastveni navijač FK Barselone.

Rim – smešten na reci Tibar, između Apeninskih planina i Tirenskog mora, nekada simbol moćne Rimske imperije, a danas metropola koja svojom lepotom i znamenitostima privlači mnogobrojne turiste. Grad čiji mediteranski temperament, opuštenost, i lepota osvajaju svakog putnika jer je to grad sa mnogo lica i isto toliko priča. Nazivaju ga večnim gradom, gradom na sedam brežuljaka, prestonicom sveta. U Rimu se krije najmanja država-grad na svetu Vatikan, mnogobrojni spomenici antičke kulture među kojima dominira Koloseum, renesansne i barokne tvorevine. To je grad muzeja, galerija, spomenika, fontana i romantičnih ulica. Neizostavno napravite predah u romatičnom kvartu Trastevere, a zatim očarani Rimom, ne zaboravite da bacite novčič u fontanu Di Trevi kako bi ste se opet u njega vratili.

Venecija – kraljica Jadrana, Venecija je u srednjem veku bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope. Poznata kao dugogodišnja prestonica Mletačke Republike, jedinstveni grad na svetu, izgrađena na 118 ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica.

1.

1. dan: BEOGRAD– Hrvatska – Slovenija – Italija:

Polazak sa Beogradske autobuske stanice (BAS) u popodnevnim časovima (okvirno 14h). Vožnja preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije, uz zadržavanje radi graničnih formalnosti i pauza za osveženje.

2.

2. dan: NICA – Italija – Francuska:

Dolazak u Nicu u prepodnevnim časovima. Sledi gradska tura i obilazak grada: „Promenades des Anglais“, Matisse muzej, trg Masena, Cours Saleya, nakon toga slobodno vreme za izležavanje na neverovatnoj gradskoj plaži ili individualno razgledanje grada.. U večernjim satima nastavak putovanja ka Madridu. Noćna vožnja preko Italije, Francuske i Španije.

3.

3. dan: MADRID:

Oko podneva dolazimo u špansku prestonicu, i jedan od najuzbudljivijih gradova Evrope – Madrid! Sledi mogućnost fakultativnog izletapanoramsko razgledanje Madrida: Puerta del Sol (Sunčana kapija), Kraljevska palata, Kraljevsko pozorište, katedrala Almudena, Puerta de Toledo (slavoluk), Neptunov trg, Trg Sibeles, park Retiro, Kapija Alkala, kvart Salamanka, Nacionalna biblioteka, Kolumbov trg, Gran Via, Španski trg. Nakon smeštanja u hostel odlazak na info turu gde ćemo se upoznati sa znamenitostima užeg centra grada I šarmantnim Špancima. Uveče fakultativni izletodlazak na žurku. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4.

4. dan: MADRID – Španija – Portugal:

Doručak. Napuštanje hostela fakultativni izlet Toledo. Jednočasovna vožnja do nekadašnje prestonice Španije, koju i danas mnogi Španci zovu „Carski grad“. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar), u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom „Sahrana grofa od Orgaze“ i sinagoge Svete Marije Blanke.. Slobodno vreme do kasnih večernjih sati i nastavak putovanja do Porta. Noćna vožnja.

5.

5. dan: PORTO – LISABON:

Dolazak u Porto u prepodnevnim satima. Info tura po samom centru grada. Porto je drugi najveći grad u Portugalu, smešten na obali reke Duoro. Grad je poznat po svojoj istoriji, kulturi, arhitekturi i naravno – vinu. Jedna od glavnih turističkih atrakcija u Portu je staro gradsko jezgro koje je pod zaštitom UNESCO-a. U ovoj oblasti se nalaze brojne znamenitosti kao što su Katedrala u Portu, crkva Svetog Fransiska i Torre dos Clérigos. Sve ove građevine datiraju još iz srednjeg veka i predstavljaju prelepe primerke barokne i romaničke arhitekture. U popodevnim časovima nastavljamo put do Lisabona. Check in u hostelima. Nakon što se smestimo u hostel idemo na info turu da bliže upoznamo ovaj jedinstveni grad. Noćenje.

6.

6. dan: LISABON:

Nakon doručka spremamo se za fakultativni izlet panoramsko razgledanje Lisabona. Park Edvarda VII, spomenik otkrićima, zatim jedan od najvažnijih spomenika kulture i simbol grada Lisabona – kula Torre de Belem, a onda i manastir Jeronimus su najpoznatije znamenitosti Lisabona koje ćemo moći da vidimo i čujemo o njima. Nastavićemo put ka luci i mostu 25. April i trgu ‘Arco de Rua Augusta’, sve do ulica kroz koje prolazi čuveni tramvaj 28. Nakon prelepih prizora koje ćemo videti u Lisabonu idemo na fakultativni izlet do najzapadnije tačke EvropeCabo de Roca. Ovaj vidikovac je jedinstven u svetu, predstavlja mesto gde se kopno završava a počinje more. Prizor oduzima dah, a forografije koje se naprave na „kraju sveta“ biće uspomena za ceo život. Sledeća stanica nam je plaža Carcavelos. Duga peščana plaža na obali atlanskog okeana, za ljubitelje sunca, mora, surfanja i opuštanja je mesto gde ćemo se družiti, uživati a sigurno i okupati. Nakon provedenog dana na plaži vraćamo se u Lisabon. Uveče fakultativni izlet – odlazak na žurku. Povratak u hostel, noćenje.

7.

7. dan: LISABON – Portugal – Španija:

Doručak. Napuštanje hostela. Fakultativni izlet krstarenje rekom Težo. Ovo krstarenje nudi nezaboravan doživljaj koji nećete zaboraviti. Pogledi na grad su spektakularni, s nekoliko značajnih znamenitosti poput kule Belem, manastira Jeronimus, utvrđenja Svetog Đorđa i Svetog Hulija, Trg Komersio i spomenik Isusu Hristu. Nakon završenog krstarenja slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Barselonu. Noćna vožnja preko Portugala i Španije.

8.

8. dan: BARSELONA – Španija:

Dolazak u Barselonu oko podneva.. Smeštanje u hostel, nakon čega sledi šetnja i upoznavanje sa centrom grada na info turi… Slobodno vreme za individualni obilazak jednog od najlepših svetskih gradova, čuvenom po svojoj arhitekturi, prelepoj plaži, slikovitim gradskim ulicama, šarenim trgovima, ludom provodu i liberalnoj kulturi… u večernjim časovima sledi organizovani fakultativni odlazak na žurku, u jednom od najlepših gradova sveta… Povratak u smeštaj, noćenje.

9.

9. dan: BARSELONA – Španija:

Nakon doručka, napuštamo smeštaj i odlazimo na fakultativni izlet – panoramsko razgledanje Barselone. Ova “katalonska kraljica“ izuzetne lepote i autentičnosti ostaviće sve bez daha dok se budete šetali glavnom gradskom ulicom-Las Ramblas, razgledali statu-u Kristofera Kolumba, uživali u Gaudijevim delima: Sagrada Familia, Casa Batllo, La Pedrera – kamena kuća, obilazili muzeje sa delima slikara koji čine sveto trojstvo katalonske umetnosti: Huan Miro, Salvador Dali i Pablo Pikaso. Ne smete zaobići ni Olimpijski stadion kao i možda najpoznatiji hram fudbala na svetiu, čuveni Nou Kamp. Poseta Barseloni je svakako nešto što se ne zaboravlja. U večernjim satima ukrcavanje na brod i smeštanje u kabine. Uzbuđenjima nema kraja jer sledi žurka na brodu i krstarenje Meditaranom.

10.

10. dan: RIM – Italija:

Nakon ludo provedene noći, izlazak sunca na otvorenom moru je nešto što se samo poželeti može. Sunčanje i ispijanje jutarnje kafe uz odmaranje očiju na plavoj površini napuniće vam baterije i pročistiti um. Poželećete da vožnja brodom traje zauvek. U večernjim satima pristajemo i iskrcavamo se u Rimu. Obilazak centra grada u pratnji vodiča. Saznajte zašto su španske stepenice omiljeno okupljalište mladih iz Rima, kako su izgledale gladijatorske igre u Koloseumu, zašto su špagete bolonjeze zaštitni znak Rima…otkrijte sve tajne jednog od najlepših gradova sveta. U kasnim večernjim satima polazimo za Veneciju. Noćna vožnja.

11.

11. dan: VENECIJA – Italija:

Dolazak u Punta Sabioni u jutarnjim časovima. Prevoz brodićem do Venecije (fakultativni izlet). Ovaj neobično romantičan i tajanstven grad ispresecan uzanim uličicama i kanalima oduševiće sve svojom posebnošću. Vožnja gondolom, Duždeva palata, Most uzdaha, Muzej lepih umetnosti, Santa Marija Della Salute samo su deo ponude koju ne smete propustiti tokom posete ovom prelepom italijanskom gradu. Nastavak putovanja ka Srbiji preko teritorija Slovenije i Hrvatske.

12.

12. dan: Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Puni utisaka, novih prijateljstava i bezbroj kreiranih uspomena se uz po koju suzu rastajemo i planiramo neku novu zajedničku avanturu… Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 399€.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca ili Novog Sada. Doplata za prevoz iz Niša i Kragujevca je 10€, iz Novog Sada 5€ (samo ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika).. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo.

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (ac, tv, dvd)
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Madridu,
 • 2 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Lisabonu,
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8, 1/10, 1/12) u hostelu u Barseloni,
 • 1 noćenje na brodu (Grimaldi Ferries) bez doručka u 1/4 kabinama na relaciji Barselona – Rim.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.) – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Lokalne takse – ove cene su podložne promenama i plaćaju se na licu mesta: Barselona – 4,13€ po osobi po noći. Lisabon – 2€ po osobi po noći.
 • Doplatu za 1/2 sobu: obavezan upit agenciji (ne podrazumeva noćenje u 1/2 kabinama).
 • Fakultativne izlete (Panoramska razgledanja Madrid, Lisabon,Barselona, izlet Toledo, Cabo de Roca I Carcavelos, žurke, vožnja brodićem u Veneciju i ulaznice za muzeje i lokalitete) NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
 • Obavezan depozit u slučaju štete: iznosi 10€ – 30€, plaća se na licu mesta gotovinom i vraća se na licu mesta prilikom razduživanja ključeva, ukoliko je soba neoštećena.
 • Individualne troškove putnika.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije,
  • 50% od cene aranžmana do 20.02.2024.
  • Ostatak mesec dana pre početka aranžmana (22. mart 2024.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja
programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:

 • 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
 • 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
 • 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
 • 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
 • 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

KRSTARENJE MEDITERANOM (www.grimaldi-ferries.com)

GRIMALDI FERRIES je italijanska brodska kompanija koja se bavi prevozom putnika modernim krstaricama i brodovima. Za prevoz putnika na relacijama Barcelona – Civitavecchia koriste se najnoviji i najveći brodovi Grimaldijeve flote, dugački više od 220 m i širine preko 30 m, koji raspolažu sa preko 400 klimatozovanih 1/4 kabina, sve opremljene toaletom (TWC), 50 Junior Suite apartmana, diskotekom, a-la-cart restoranom i self-service cafeteriom, bazenom sa restoranom za brzu hranu, casinom, wellness centrom, deo sa video igrama, buticima i mini marketom. Ove krstarice su kapaciteta preko 2300 putnika, i 215 parking mesta.

Lisabon Panorama

Dan u Lisabonu započinjemo iz Parka Edvarda VII, prolazimo pored Suda i idemo ka Amoreiras Shoping centru, kod kog se iskljucujemo kako bi prošli kroz Monsanto Park, nacionalni park u centru Lisabona povrsine od preko 1.000 ha. Posle bujnog zelenila nestvarne lepote, doći ćemo do naselja Kaseljas (Caselas) gde su smeštene ambasade mnogih drzava, kraj sa lepim ulicama i kućama. Nakon toga nas čeka spomenik otkrićima, zatim jedan od najvažnijih spomenika kulture i simbol grada Lisabona, kula Torre de Belem, kao i manastir Jeronimus, koji ostavlja bez daha a zbog svoje jedinstvenosti nalazi se na listi svetske baštine UNESCO-a. Naš put se nastavlja obalom ka Lisabonskoj luci i mostu 25. April pa ćemo imati priliku da vidimo i predsedničku rezidenciju. Jedan od poznatih trgova u Lisabonu je „Arco de Rua Augusta“, na kome se održavaju događaji, fado koncerti…Prolazimo ovaj trg,pa se pojavljujemo pored Fado muzeja, Vojnog muzeja sve do „Ponte Sao Joao Dos Portais“. U nastavku magistrale nalazi se Okeanarijum, Expo 98 i sam most Vasko de Gama koji je najduži most u Portugalu. Ići ćemo ulicama kroz koje prolazi čuveni tramvaj 28. Put nas vodi do trga Martim Moniz, koji je ujedno i metro stanica i najpopularnije stajalište tramvaja 28. Put nas dalje vodi ka Trgu Pedra IV. Time ulazimo ponovo u centar Lisabona i čuveni kvart Bairro Alto.

Krstarenje Lisabonom

Reka Težo koja protiče kroz Lisabon je najduža reka na Pirinejskom pluostrvu, izvire u Španiji a uliva se u Atlanski okean kod Lisabona, pa ovo krstarenje rekom nudi nezaboravan doživljaj koji nećete zaboraviti. Pogledi na grad su spektakularni, s nekoliko značajnih znamenitosti poput kule Belem, zapanjujuće fortifikacije izgrađene u 16. veku koja je služila kao glavna luka za portugalske istraživače. Nedalko, nalazi se i Jeronimski samostan – UNESCO-va svetska baština. Divićemo se utvrđenjima Svetog Đorđa i Svetog Hulija dok prolazimo ispod impresivnog mosta 25. April koji spaja Lisabon sa drugomstranom reke, a imenovan po Danu revolucije u Portugalu. Muzej električne energije i Muzej moderne umetnosti MAAT – dva muzeja koja ističu savremenu arhitekturu i umetničke izložbe se nastavljaju obalom dok brod plovi rekom Težo. Prepoznaćete Trg Komersio, veliki trg sa spektakularnim pogledom na reku i fascinantnu istoriju, sagrađen nakon katastrofalnog zemljotresa 1755. godine. Spomenik Otkrićima je impresivan spomenik posvećen portugalskim istraživačima koji su doprineli otkrićima u Novom svetu i naravno spomenik Isusu Hristu, visine preko 110m, inspirisan statuom Hrista u Rio de Žaneiru, simbol Lisabona. Ovo je savršena prilika da se opustite i istražite jedan od najlepših gradova Evrope na jedinstven način.

Cabo de Roca, Carcavelos plaža i Beach bar

Da li ste znali da se u Portugalu nalazi najzapadnija tačka Evrope koji mnogi zovu kraj sveta? Još u 16. Veku je jedan portugalski pesnik opisao da je Cabo “mesto gde kopno završava a počinje more”. Cabo da Roca je prirodni vidikovac, sa pogledom ka Atlantiku kome se kraj ne nazire, mesto zapanjujuće prirodne lepote. Ovde ćete videti svetionik, jedan je od najstarijih očuvanih svetionika duž portugalske obale. Sam svetionik visok je 165 metara, a svetlost koju daje pruža se i do 48 km u daljinu. Nakon što se naprave fotografije „na kraju sveta“ krenućemo put poznate plaže Carcavelos. Kristalno more, duga peščana plaza, oblje sunca i odličan beach bar je mesto gde ćemo se družiti, uživati a možda I okupati!

Madrid Panorama

Panoramu Madrida započinjemo kod unikatne železničke stanice Atoča, koja je zapravo botanička u isto vreme. Potom prolazimo pored ogromnog kompleksa parka Retiro, gde je nekada kraljevska porodica provodila svoje vreme, a danas lokalno stanovništvo uživa u zelenilu i bujnoj vegetaciji. Ubrzo ulazimo u elitni kraj Madrida – Salamanka. Tu žive brojni poznati i bogati Madriđani, pa možda vidimo nekog Karla Anćelotija ili Luku Modrića kako šetaju tuda. Kakva bi ovo panorama bila da ne obiđemo i čuveni Las Ventas, slavna građevina gde se održavaju čuvene borbe sa bikovima. Tu ćemo na kratko izaći iz autobusa da uživamo u prizorima. Nakon toga nas očekuje vožnja kroz poslovni i finansijski deo grada Madrida, a onda se uključujemo na centralni bulevar de la Kastaljana koji Madrid deli na dva dela i tim bulevarom prolazimo pored mnogo značajnih objekata. Panoramu završavamo u centru grada koji je okružen prelepim Zapadnim parkom i Španskim trgom gde ćemo moći da uživamo u prelepim pogledima i istorijskim građevinama.

Toledo

Smešten na vrhu brda i opasan srednjevekovnim zidinama ispod kojih teče reka Težo, Toledo je danas pre svega popularno turističko mesto koje je prava suprotnost glavnom gradu Španije. Dok je Madrid grandiozan, užurban, moderan, kosmopolitski, Toledo je mali, ušuškan, tajanstven, romantičan. Španci o njemu vole razgovarati ovako: „Ko nije bio u Toledu, nije vidio Španiju.“ Toledo je poznat i kao grad tri kulture. Naime, u njemu su živeli hrišćani, muslimani i jevreji. Svi oni su ostavili svoj pečat na Toledu, pa tako i dan danas u ovom malom gradiću možete da vidite crkve, džamije i sinagoge. Trg Zokodover, Alkazar, muzej El Greka, Toledska katedrala, crkva Sv. Tome i Sv. Ildefons, sinagoga El Tranzito, srednjevekovni mostovi – most Svetog Martina i most Alkantara preko reke Težo, najduže reke na Pirinejskom poluostrvu koja se kod Lisabona uliva u Atlantski okean samo su deo onoga što Toledo nudi i čini uspomenom za ceo život.

Žurka Madrid

Španska prestonica je poznata po živahnom noćnom životu i širokom spektru diskoteka u kojima se igra i zabavlja do jutra. Veliki broj diskoteka, barova, klubova i tapas barova svrstavaju Madrid kao jedan od gradova Evrope u kojima je noćni život na vrhunskom nivou. Zajedno sa nama možete se uveriti da je Madrid prava destinacija za dobar provod do jutra!

Barselona Panorama

Lepote grada koje je ukrašavala Gaudijeva ruka nabolje se mogu upoynati jednočasovnim panoramskim razgledanjem, nakon čega će svaka šetna imati više smisla! Ovu turu započinjemo obilaskom moderne Barselone i tornja Torre Abgar. Nastavljamo dalje prema najpoznatijoj koridi Monumental. Obilazimo Sagradu Familiu, najveličanstvenie Gaudijevo delo, koje sa sobom nosi mnoge misterije. Nastavljamo pord čuvenih građevina Casa Milla i Casa Batllo. Postaćete svesni zašto je Barselona jedan od najposečenijih gradova na svetu. Nastavljamo obilazak pored stadiona Cam Nou, Placa Espane. Videćemo i čuvene fontane u Barseloni pred kojih je i paviljon Mies Van de Rohe. Prolazimo pored stadiona Barselona i čeka nas uživanje na Montjuic-u, najlepšem vidikovcu grada. Zatim idemo ka spomeniku Kristofera Kolumba i akvarijuma. Bićete očarani jedinstvenom lepotom Barselone, u kojoj bi sate mogli provesti samo ispred jedne građevine, pa ćete moći da se prepustite veselom duhu njenih ulica, ispijanju kafe pored mora ili šopingu, sa sigurnošću da ste grad ipak otišli.

Žurka Barselona

Spremili smo nezaboravan provod u jednom od najboljjih klubova u Barseloni! Opustite se i uživajte u dobroj muzici koja će uz prelep ambijent i opuštene Katalonce učiniti provod nezaboravnim.

Akvarijum

U samom tržnom centru Maremagnum koji se nalazi na dokovima blizu Kolumbovog spomenika nalazi se još jedna turistička atrkacija Barselone – L’Aquarium De Barcelona koji je otvoren 8. septembra 1995. godine. Sastoji se od 35 akvarijuma, jednog podvodnog tunela od 80 metara, 6 miliona litara vode i ogromnog Okeanarijuma, jedinstvenog u Evropi. Ovde možete videti 450 različitih vrsta riba i 11.000 egzotičnih živih bića iz oblasti Mediterana.

Venecija

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije samo u činjenici da e reč o najčuuvenijem svetskom gradu na vodi u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već u specifičnom duhu ovog grada. Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom dok je za zaštitnika grada proglašen Sv. Marko. Venecija je kasnije bila centar Mletačke republike, nezavisnog grada – države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitvno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit