PRAG Prvi maj 2024

6 dana / 3 noćenja

od 179€ / 6 dana

Prag – Prvi maj 2024.

Cena od 179€ / po osobi

 • 6 dana
 • Mesta su ograničena!

30. APRIL – 05. MAJ 2024.

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Evropi. Njegova privlačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj reke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posetioce, slikare, fotografe i pesnike. Idealno je mesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, proverite…

Prag – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope.

Drezden – –Glavni grad Nemačke provincije Saksonije. Smešten u živopisnoj dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja poznat je pod imenom „Firenca na Elbi“). Vladarska porodica Vetinje dala mnogo kneževa-izbornika i kraljeva koji su vladali kraljevinom Saksonijom, a sedište im je bilo upravo u Drezdenu od 13. do 20. veka. Njima možemo da zahvalimo za veličanstvenu Državnu umetničku zbirku, koja je toliko velika da je danas raspoređena u Nekoliko muzeja u gradu.Reč je o neprocenjivom blagu, slikama renesansnih majstora, orijentalnom porcelanu, klasičnim skulpturama, Ceremonijalnom oružju i mnogim drugim stvarima.

1.

1. dan: 30. april 2024. (utorak) / BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: 01. maj 2024. (sreda) / PRAG:

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv. Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, …). Nakon razgledanja smeštanje u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.

3. dan: 02. maj 2024. (četvrtak) / PRAG:

Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje grada – Obilazimo najstariji deo Česke prestonice, Višehrad sa svojim znamenitostima, Nakon toga sledi vožnja ka Hradčanima uz panoramsko razgledanje grada. prolazimo pored čuvene „Dancing house“. takodje pored dvorca predsednik Česke u kojoj on boravi. Videćemo fontanu koja je simbol Brna i Praga, proči ćemo najužom ulicom sa semaforom na svetu i poželećemo želju na Karlovom mostu. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

4.

4. dan: 03. maj 2024. (petak) / PRAG – DREZDEN (fakultativno) – PRAG:

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad poznat po kulturno – istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata, Avgustov most. Povratak u Prag u večernjim časovima. Organizovani odlazak na žurku. Noćenje.

5.

5. dan: 04. maj 2024. (subota) / PRAG – Slovačka – Mađarska:

Doručak. Nakon doručka pakujemo stvari u autobus i napuštamo hotel. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u Pragu. Oko podneva sledi fakultativno razgledanje ovog veličanstvenog grada sa reke – krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Mađarsku u poppodnevnim časovima.

6.

6. dan: 05. maj 2024. (nedelja) / BEOGRAD – Mađarska – Srbija:

Vožnja kroz Mađarsku usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u oko podneva.

ISKORISTI AKCIJU POVODOM DANA STUDENATA I PRIJAVI SE DO 15. APRILA!

Promo cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ:

Smeštaj Usluga 1/2 1/3
Hotel TOP 4* BB 199€ 179€
Hotel A&O RHEA 3* BB 199€ x

BB – noćenje sa doručkom,  1/3 – trokrevetna soba, 1/2– dvokrevetna soba.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša 10€ iz Kragujevca 5€. Umanjenje iz Novog Sada je 5€.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
 • 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz tabele u Pragu,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Gradska taksa u iznosu od 50 CZK (oko 2,3€ po osobi po noći) – plaćanje predstavniku agencije ili na recepciji hotela.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke (panoramsko razgledanje, krstarenje brodom, Drezden) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naznačen u programu putovanja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje:
  • 3000 RSD na dan prijave,
  • 5000 RSD – 15 dana od dana prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Prag smeštaj

Hotel Top 4*

Hotel se nalazi u delu grada Prag 4, u sklopu hotelskog kompleksa su gostima na raspolaganju pogodnosti uključujući bazen, spa centar, teniske terene, kockarnicu i kuglanu (korišćenje ovih sadržaja se naplaćuje dodatno), kao i restoran i recepcija koja je otvorena 24 sata dnevno. Tu se takođe nalaze razni restorani i barovi, lobi sa besplatnim pristupom WiFi-u. Hotel je okružen uređenim vrtom, a nalazi se na oko 30 minuta vožnje javnim prevozom od centra Praga. Autobuska stanica Mestský Archiv nalazi se odmah ispred hotela (bus br. 115), a gosti mogu doći do tržnog centra Chodov za 5 minuta, odakle crvenom metroom stižu do centra grada (stanica Museum) za 15-ak minuta. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo s tušem. U našoj ponudi se nalaze standardne dvokrevetne i trokrevetne sobe. Doručak je na bazi švedskog stola (izbor više jela – samoposluživanje) i služi se u hotelskom restoranu. DETALJNIJE

Hotel A&O Rhea 3*

A&O Rhea je smeštaj u rangu hotela sa 3*. Nalazi se u neposrednoj blizini parka Malešicki. Udaljen je samo 200 metara od tramvajske stanice Zborov i 20 minuta vožnje tramvajem od istorijskog centra Praga. Sve sobe su veoma funkcionalne opremljene i imaju TV. Svaka jedinica takođe sadrži sopstveno kupatilo sa tušem. WiFi je besplatan dostupan u svim oblastima. Doručak se služi u hotelskom restoranu na bazi švedskog stola (izbor više jela – samoposluživanje). DETALJNIJE

Prag izleti

KRSTARENJE VLTAVOM

Dobrodošli na krstarenje Vltavom, jedno od najlepših krstarenja rekom u Evropi! Krećemo sa pristaništa gde se ukrcavamo na brod kojim ćemo najpre ići uzvodno do prelepog Karlovog mosta, kao centralnog dela i dalje nazad nizvodno do ostrva Stvanice. Jedinstvena prilika da uz zvukove Smetanine muzike doživite Prag iz drugog ugla, sa reke i da se slikate sa gornje palube.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit