Arhitektonski fakultet

KOPENHAGEN - BERLIN - FRANKFURT

Cena 319€ / 10 dana

Prolećna ekskurzija Arhitektonskog fakulteta

KOPENHAGEN – BERLIN – FRANKFURT

Cena 319€ / po osobi

 • 10 dana
 • +16 godina

01 – 10. MAJ 2023. 

10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

 

Kopenhagen,  nekada malo vikinško ribarsko selo a danas glavni i najveći grad Danske. Kraljevski grad, dom najstarije monarhije odiše velelpnim dvorcima, palatama, spomenicima koji oduševe svakog posetilaca. Ako za neki grad možemo reći da je grad impozantne arhitekture, negovane tradicije, zdravog života, odlične gastronomije I mesto dobrog provoda onda je to zaisgurno Kopenhagen. Lifestyle magazin „Monocle”  je upravo Kopenhagen proglasio gradovom najprijatnijim za život na planeti, vi to možete proveriti…

Jedan od najvažnijih centara Evrope je Berlin sa istorijom koja je traga ostavila u svojim pričama i delima od perioda Drugog svetskog rata sve do Hladnog rata. Grad sa više mostova od Venecije, mesto umetničkih duša i neponovljivih zdanja, istočnog i zapadnog dela je turistička destinacija koja se ne sme propustiti …..

Ne tako daleko od Berlina, na Majni leži Frankfurt, finansijski i poslovni centar Nemačke, upotpunjen visokim neboderima koji nam daju osećaj da se nalazimo na Menhentnu. Gradovi koji su toliko različiti a imaju puno da nam ponude.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 319€

*BB – noćenje sa doručkom. MLT – višekrevetni smeštaj.

*Ukoliko za ovo putovanje bude neophodan brzi antigenski test, možete ga uraditi u Aqualab labaratoriji po ceni od 1500rsd. Kako biste dobili popust na regularnu cenu, nagovestite da putujete sa Go2Travelling-om.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 15€ po sedištu, osim sedišta u prvom redu gore na spratu koja su 20€. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima turističke kategorije (ac, tv, dvd) na navedenim relacijama prema programu,
 • 1 noćenje sa doručkom u hostelu u višekrevetnim sobama u hostelu Berlinu,
 • 3 noćenja sa doručkom u hostelu u višekrevetnim sobama u hostelu u Kopenhagenu,
 • 1 noćenje sa doručkom u hostelu u višekrevetnim sobama u hostelu u Frankfurtu,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša).
 • Gradska taksa u Berlinu u iznosu od 2,5€ po osobi po noći, gradska taksa u Kopenhagenu u iznosu od 4,6 € po osobi po noći, gradska taksa u Frankfurtu 2 € po osobi po noći – plaćanje predstavniku agencije ili na recepciji hotela.
 • Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naznačen u programu putovanja.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 RSD po promeni.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 10000 RSD prilikom prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

GO2 GARANCIJA PUTOVANJA:
1. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da je putnik zaražen virusom covid-19, a dostavi pozitivan PCR test najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
2. 100% povraćaja uplaćenog novca – u slučaju da putnik poseduje dokumentaciju da je u karantinu zbog zaraze virusom covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje, a dostavi dokaz o tome najranije 7 dana, a najkasnije 48 sati pre polaska.
3. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamesko putovanje – u slučaju da vlada R. Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj dođe do zaključavanja naših granica.
4. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova R. Srbije – važi za putnike iz tih delova prebivališta.
5. 100% povraćaja uplaćenog novca ili zamensko putovanje – u slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita, u roku manjem od 7 dana pre otpočinjanja putovanja uvede obavezan negativan PCR test, vakcinu ili drugu obavezu putnika koja iziskuje nesrazmerno povećanje troškova (ne važi za uvođenje antigenskog testa).

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka-Češka:

Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske, Slovačke, Češke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: Nemačka, BERLIN:

Dolazak u Berlin u prepodnevnim časovima. Sledi info tura i upoznavanje grada (centralnim trgovima i ulicama upoznajemo Berlin: Alexanderplatz, Muzejsko ostrvo, bulevar Unter Den Linden, Brandenburška kapija…). Nakon info ture imaćemo pravu ahitektonsku turu u pratnji vodiča koji će nas bolje upoznati sa gradom. Nakon razgledanja smeštanje u hostel. Žurka. Noćenje.

3.

3. dan: Nemačka, BERLIN:

Doručak. Nakon doručka pakujemo stvari i idemo naMogućnost izleta fakultativnog izleta u Potsdam ili Bauhaus u Dessau. Veliki deo Potsdama na obodu Berlina se nalazi pod zaštitom Unesco-a. Obići ćemo dvorac Sansusi, često nazivan i nemački Versaj, jedinstvene četvrti, poput holandske i ruske gde ćemo videti očuvane rimske terme. Bauhaus, odnosno Državna škola Bauhaus u Vajmaru je bila državna škola za arhitekturu i primenjene umetnosti, koju je 1919. godine u Vajmaru u Nemačkoj osnovao arhitekta Valter Gropijus. Cilj osnivanja je bilo zajedničko istraživanje profesora i studenata u primeni novih tehnika, materijala i oblika u arhitekturi. Nakon fakultativnog izleta povratak u Berlin, slobodno vreme. Noćna vožnja preko Hamburga do Kopenhagena.

4.

4. dan: Danska, KOPENHAGEN:

Dolazak grupe u Kopenhagen u jutarnjim časovima. Sledi info tura sa vodičem. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Žurka. Noćenje.

5.

5. dan: Danska, KOPENHAGEN:

Doručak. Nakon doručka krećemo sa fakultativnim obilaskom grada u pratnji vodiča ovog puta da posetimo objeke projektovane od strane svetski pozatih arhitekata kao što su: Daniel Libeskind, Zaha Hadid, Jean Nouvel, MvRdV i drugi. U toku vožnje videćemo Tivoli park, planetarijum “Tycho Brahe”, Nacionalni muzej,novu gradsku Operu, Kraljevsko pozorište i balet ,Danski Parlament, čuvenu Andersonovu Malu sirenu. Slobodno popodne. Žurka. Noćenje.

6.

6. dan: Danska, KOPENHAGEN:

Doručak. Fakultativni izlet – Fakultativni izlet Malme arhitektonska tura u Švedskoj – vožnjom preko najdužeg mosta u Evropi Oresund. Imaćemo priliku da vidimo neboder “Turning Torso” koji je projektovao španski arhitekta Santiago Calatrava, najvišu građevinu u Skandinaviji koja je visoka 190 metara i broji 54 sprata. Sa vrha zgrade pruža se neverovatan pogled čak do Kopenhagena. Povratak u hotel. Žurka. Noćenje.

7.

7. dan: KOPENHAGEN – FRANKFURT:

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Okupljanje grupe u poslepodnevnim časovima i polazak ka Nemačkoj. Noćna vožnja do Frankfurta.

8.

8. dan: Nemačka, FRANKFURT:

Dolazak u Frankfurt u jutarjim časovima. Po dolasku u Frankurt info tura sa vodičem (Kuća i muzej Getea, stara opera, obala muzeja, Main Tauer, Pijačni trg Remerberg, Rathaus, crkva Sv. Nikole, Katedrala Sv. Vartolomeja, Crkva Sv. Pavla, trgovačka milja Cail). Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žuka. Noćenje.

9.

9. dan: Nemačka, FRANKFURT:

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni izlet panoramsko razledanje grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Najbolji način da se pozdravimo sa ovim čarobnim gradom je fakultativno krstarenje Majnom gde ćemo uživati u nestvarnim pogledima sa reke. Nočni polazak ka Beogradu, vožnja kroz Češku, Slovačku uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

10.

10. dan: Mađarska – Srbija, BEOGRAD:

Vožnja kroz Mađarsku usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd oko podneva.

Hostel Steel House

Hostel Steel predstavlja jedinstven objekat urađen u industrijskom stilu sa elementima rustike. Nalazi se na jedinstvenoj pozciji sa koje se pruža mogućnost da posetite bilo neku znamenitost, prirodno zelenilo, ugostiteljste objekte ili ipak šoping centar – I to peške. 5 minuta hoda je potrebno do zabavnog parka Tivoli Gardens i Glavne železničke stanice u Kopenhagenu. Spavaonice imaju ormariće na zaključavanje i pogodne utičnice pored svakog kreveta, a nude korišćenje zajedničkog kupatila. DETALJNIJE

Generator Berlin Mitte

U samom srcu Berlina nalazi se hostel Generator Berlin Mitte. Sam enterijer hostela je urađen u stilu koji predstavlja kombinaciju umetnosti, skulpture i arhitekture u svakom delu objekta. Pešačkom zonom se lako može stići do turističkih znamenitosti a najbliža stanica se nalazi na udaljenosti od 5 minuta. Sobe u hostelu su višekrevetne, komforne I modern uređene. DETALJNIJE

Generator Prenzlauer Berg

Hostel Prenzlauer Berg se nalazi nedaleko od hostela Mitte, preko puta stanice gradske železnice Landsberger Ale, na samo 6 tramvajskih stanica od Trga Aleksanderplac. Hostel Generator Prenzlauer raspolaže sobama uređenim u raznim bojama sa ormarićima za zaključavanje i sopstvenim ili zajedničkim kupatilom. DETALJNIJE

Hostel Jugendherberge

Hostel Jugendherberge se nalazi pored reke Majne sa panoramski pogled na ceo Frankfurt. Objekat ima odličnu lokaciju, smešten je u dinamičnoj četvrti Sahsenhauzen, na samo 15 minuta hoda od Starog grada Frankfurta i Muzejske milje. Tramvajska stanica Frankenštajner od hostela udaljena je samo 50 metara. Smeštaj raspolaže višekrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilma. DETALJNIJE

Hotel Primus

Nedaleko od hostela Jugendherberge, u četvrti Sahsenhauzen, na oko 150 metara od Majnel nalazi se hotel Primus. Hotel Primus je gradski hotel sa komfornim soba opremljenim koje zadovoljavaju potrebe svih gostiju. Na 5 minuta od hotela je železnička stanica. Sobe u hotelu su dvokrevetne i višekrevetne i imaju sopstvena kupatila. DETALJNIJE

Uskoro spisak fakultativnih izleta.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit