SEVERNA ITALIJA Prvi maj 2024

5 dana / 2 noćenja

Cena 119€ / 5 dana

Severna Italija – Prvi maj 2024.

VENECIJA – VERONA – PADOVA

Cena od 119€ / po osobi

 • 5 dana
 • +16 Godina

5 DANA – 2 NOĆENJA / AUTOBUSOM

30. APRIL – 04. MAJ 2024.

Venecija, kraljica Jadrana, u srednjem veku je bila najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope. Poznata kao dugogodišnja prestonica Mletačke Republike, jedinstveni grad na svetu, izgrađena na 118 ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica. Venecija i njeni kanali su proglašeni spomenikom Svetske baštine UNESKO – a. Grad večne ljubavi, Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega Veronu nazivaju i „gradom romantike”. Sa druge strane, Padova, univerzitetski grad, sa istorijskim Univerzitetom na kom je nekada predavao Galileo Galilej.

 

1.

1. dan: 30. april 2024. (utorak) BEOGRAD – Srbija –Italija:

Polazak iz Beograda sa unapred dogovorenog mesta oko 15h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: 01. maj 2024. (sreda) PUNTA SABIONI:

U ranim jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabioni, odakle će oni koji su uplatili fakultativni izlet OBILAZAK VENECIJE brodićem preći u Veneciju. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Kanal grande, most Uzdaha, Duždeva palata, Trg Svetog Marka, most Rialto samo su neke od znamenitosti koje ćete imati prilike da vidite. Nakon obilaska slobodno vreme za uživanje u nekom od restorana pored kanala Grande. U dogovoreno vreme skup grupe i povratak ka luci Punta Sabione odakle ćemo autobusom krenuti ka Lido di Jesolu (ili okolini). Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.

3. dan: 02. maj 2024. (četvrtak) VERONA:

Doručak. Nakon doručka fakultativno polazak za Veronu. Verona je grad u koji je Šekspir smestio svoju dramu Romeo i Julija pa ga zato i zovu grad Romantike. Piazza Bra, Arena Verona, Piazza Erbe, grobnica porodice Skalidjeri, statua Dantea Aligeria i na kraju čuvena kuća i terasa Julije najvažnije su stvari koje ćete imati prilike da vidite i da čujete sve te zanimljive priče koje se vezuju za ovaj prelepi grad. U nastavku dana odlazimo do Sirmionea koji se nalazi na jezeru Lago di Garda. Posetićemo dvorac porodice Skaligeri, videti kuću Marije Kalas i probati možda i najbolji sladoled u čitavoj Italji. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom mestu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.

4. dan: 03. maj 2024. (petak) PADOVA / VIĆENCA:

Doručak. Fakultativni odlazak u Padovu. Dolazak u Padovu, obilazak u pratnji stručnog vodiča. Trg Prato de la Vale, Il Santo Bazilika Sv. Antuna, gradska kuća ( palazzo della Regione ), Krstionica. Slobodno vreme. Fakultativni obilazak Vićence: Grad Vićenca se od 1994.godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Poznat je po umetnosti i arhitekturi. Za lepotu grada najzaslužniji je čuveni arhitekta Andrea Paladio koji je izgradio veliki broj vila i palata kako u samom gradu tako i u njegovoj okolini. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

5.

5. dan: 04. maj 2024. (subota) BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

POPUNJENO!

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 119€.

BB– noćenje sa doručkom

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca ili Novog Sada. Doplata za prevoz iz Niša, Novog Sada i Kragujevca je 10€ (samo ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima turističke kategorije na navedenim relacijama prema programu (ac,tv,dvd),
 • 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama i trokrevetnim sobama u hotelu u Lido di Jesolu ili okolini,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2.00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.50€ dnevno (ispod 18 god.) – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Boravišnu taksu.
 • Fakultativne izlete navedene u programu (Obilazak Venecije sa uključenom kartom za brod punta sabioni Venecija-Punta Sabioni, Obilazak Verone i jezera Garda, Obilazak Padove i Vićence) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naznačen u programu putovanja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD na dan prijave,
  • 5000 RSD – 15 dana od dana prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (do 30.03.2024).
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

OKVIRNE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Obilazak Verone i jezera Garda: 35€ / deca: 25€ 
 • Obilazak Padove i Vićence: 30€ / deca: 20€ 
 • Obilazak Venecije sa uključenom kartom za brod na relaciji Punta Sabbioni – Venecija – Punta Sabbioni: 30€ / deca: 25€

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Venecija

Prepoznatljivost i originalnost Venecije nije sao u činjenici da je reč o najčuvenijem svetskom gradu na vodi, u kome kanali zamenjuju ulice, a gondole automobile, već i specifičnom duhu, kome svakako doprinosi i čuveni karneval- Stanovnici ove lagune su najpre izgradili vojvodstvo na čelu sa duždom, dok je za zaštitnika grada proglašen Sv. Marko. Venecija je kasnije bila središte Mletačke republike, nezavisnog grada – države koji je postojao od IX do XIII veka. Mletačka republika je definitivno izbrisana sa mape nakon što je 1797. pokorena od strane Napoleona.

Verona

Šekspir je scenario Romea i Julije, najpoznatije i najtragičnije ljubavne priče u istoriji smestio u magičnu Veronu. Osim čuvene Arene i Julijine kuće, grad ljubavi poznat je po prelepim mostovima na reci Adiđe, crkvama, trgovima, tvrđavi i palatama. Arhitektura Verone je vrlo specifična romaničko-gotička sa puno građevina od ružičaste cigle.

Padova i Vićenca

Padova je italijanski grad u kom možete videti mnoštvo jedinstvenih, starih mostova i zgrada, kao i istorijski Univerzitet, na kom je nekada predavao čuveni Galileo Galilej. Grad Vićenca se od 1994. godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Poznata je po umetnosti i arhitekturi.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit