SOLUN Nova godina 2024

od 129€ / 5 Dana

Solun doček 2024.

Cena od 129€ / po osobi

 • 5 Dana
 • +16 Godina

5 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

29. DECEMBAR 2023. – 02. JANUAR 2024.

Veličanstveni grad Solun (Θεσσαλονίκη ili Thessaloniki), jedan od nekoliko najvažnijih, najvećih i najlepših gradova našeg poluostrva… jedinstven u svojoj originalnosti, arhitekturi i duhu… spoj antičkog, starogrčkog i modernog, evropskog se oseća na svakom koraku…

SOLUN je jedan od najstarijih gradova Evrope. Po veličini je drugi u Grčkoj, posle Atine. Solun ima veliki istorijski značaj, a kroz istoriju je dominirao njegov strateški značaj. Solun je i danas najznačajnija trgovačka luka za čitavu Jugoistočnu Evropu. Grad se nalazi na vrhu Solunskog zaliva, duž kojeg se pruža dužinom od dvadesetak kilometara. Zapadno od grada pruža se tzv. Solunsko polje, primorska ravnica blizu ušća Vardara u zaliv (20 kilometara zapadno od grada). Sa drugih strana grad je okružen brdima planine Hortiatis. Kada su u pitanju kulturno nasleđe, zabava, hrana i šoping, Solun je neopravdano bačen u zasenak zbog Atine. Iako Solun nema puno antičkih ruševina, on obilujeostacima rimske i vizantijske istorije, umetnosti i religije. U Solunu je očigledan uticaj istoka. On se ogleda u arhitekturi i lokalnoj kuhinji. Jedna od glavnih istorijskih atrakcija je grob Filipa, oca Aleksandra Velikog. Okolina Soluna ima vrlo lepe plaže. Istovremeno, ovaj divni grad je odlično polazište za obilazak čitavog Halkidikija. Solun ima odličan noćni život. Mnoštvo vrlo interesantnih barova i klubova radi do ranog jutra.

10 razloga zašto je ovo idealno putovanje za Novu godinu

Solun je drugi po veličini grad u Grčkoj i jedan od najpopularnijih destinacija za doček nove godine. Ako ste u potrazi za mestom gde ćete uživati u prazničnoj atmosferi, bogatoj istoriji, ukusnoj hrani, vatrometu i sjajnom provodu, Solun je pravi izbor za vas. U nastavku ćemo vam predstaviti 10 najboljih stvari koje možete raditi u Solunu za novu godinu i zašto je ovo putovanje koje ne smete propustiti.

10 zanimljivosti o Solunu

 • Solun je osnovan 315. godine pre nove ere od strane Kasandra, kralja Makedonije, koji ga je nazvao po svojoj supruzi Tesaloniki, polusestri Aleksandra Velikog.
 • Solun ima 15 spomenika pod zaštitom UNESCO-a, među kojima su crkve, mozaici i druga arhitektonska remek-dela iz ranohrišćanskog i vizantijskog perioda.
 • Solun je bio jedan od prvih gradova u kojima je propovedao apostol Pavle, koji je napisao dva pisma Tesalonicanima, koja su deo Novog zaveta.
 • Solun je bio rodno mesto Mustafe Kemala Ataturka, osnivača moderne Turske, čija se kuća danas nalazi u centru grada i pretvorena je u muzej.
 • Solun je bio dom velike jevrejske zajednice, koja je činila skoro polovinu stanovništva grada pre Drugog svetskog rata. Nažalost, većina Jevreja je deportovana i ubijena od strane nacista, a danas se sećanje na njih čuva u Jevrejskom muzeju i na groblju Zejtinlik.
 • Solun je bio poprište velike eksplozije 1943. godine, kada je saveznička bomba pogodila nemački kamion pun municije na trgu Navarinou. Eksplozija je uništila nekoliko zgrada i ubila oko 70 ljudi. Danas se na tom mestu nalazi umetnička instalacija Kišobrani u Solunu, koja simbolizuje nadu i otpor.
 • Solun ima najdužu obalu od svih evropskih gradova, koja se proteže na oko 20 kilometara duž zaliva Termaikos. Na obali se nalaze brojni kafići, restorani, parkovi i spomenici, kao i Bela kula, najprepoznatljiviji simbol grada.
 • Solun je poznat po svojoj gastronomiji, koja kombinuje uticaje Mediterana, Balkana i Male Azije. Neki od specijaliteta koje morate probati su koulouri (prstenasti hleb posut susamom), bougatsa (pita sa slatkim ili slanim nadevom), giros (meso sa salatom i sosom umotano u pita hleb) i trigona Panoramatos (trouglasti kolači sa kremom).
 • Solun je grad studenata, koji čine oko četvrtine stanovništva. Grad ima nekoliko prestižnih univerziteta i instituta, kao i bogat kulturni i umetnički život. U Solunu se održavaju brojni festivali, koncerti, izložbe i predstave tokom cele godine.
 • Solun je idealna baza za istraživanje okoline, gde možete posetiti prelepe plaže Halkidikija, mistične manastire Meteore, antičke lokalitete kao što su Pela i Vergina, ili planinu Olimp, dom grčkih bogova.

10 mesta za najbolju instagram sliku u Solunu za novu godinu 2024.

Ako želite da zabeležite svoje uspomene iz Soluna sa dočeka nove godine i podelite ih sa svojim prijateljima i porodicom, evo nekih predloga gde možete napraviti savršene fotografije za novu godinu.
 • Bela kula: Ovo je najpoznatija građevina u Solunu, koja datira iz 15. veka i služila je kao zatvor i utvrđenje. Danas je to kulturni centar koji prikazuje istoriju grada kroz multimedijalnu izložbu. Sa vrha kule se pruža fantastičan pogled na more i grad, a noću je osvetljena raznobojnim svetlima.
  • Predlog najbolja slike Bele kule spolja koji možete napraviti za Doček nove godine u Solunu 2024.: Fotografišite kulu sa obale, gde ćete uhvatiti njen odraz u vodi i kontrast sa modernim zgradama u pozadini. Pokušajte da uhvatite zalazak sunca ili vatromet za novu godinu za još bolji efekat.
  • Predlog slike sa prijateljima sa vrha Bele kule koju možete napraviti za putovanje Doček nove godine u Solunu 2024.: Popnite se na vrh kule i napravite grupnu sliku sa panoramom grada iza vas. Možete da pozirate sa šampanjcem ili novogodišnjim kapama za veseliju atmosferu.
 • Aristotelov trg: Ovo je najveći i najživlji trg u Solunu, koji je dobio ime po slavnom filozofu koji je rođen u blizini. Trg je okružen impresivnim zgradama iz 20. veka, koje su obnovljene posle velikog požara 1917. godine. Na trgu se nalaze fontane, kipovi, cveće i klupice, a tokom praznika je ukrašen jelkama i svetiljkama.
  • Predlog najbolja slike samog Aristotelovog trga koji možete napraviti za Solun nova godina 2024. : Fotografišite trg sa jedne od strana, gde ćete uhvatiti njegovu simetriju i arhitekturu. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je fontana ili kip, ili da pokažete celokupan ambijent.
  • Predlog slike sa prijateljima koju možete napraviti na Aristotelovom trgu za Novu godinu u Solunu 2024.  : Stanite na sredini trga i napravite selfi sa zgradama iza vas. Možete da se nasmejete ili da napravite neku ludu grimasu za zabavniju sliku.
 • Rotonda: Ovo je jedna od najstarijih građevina u Solunu, koja potiče iz 4. veka i služila je kao mauzolej, hram, crkva i džamija. Danas je to muzej koji čuva neke od najlepših mozaika iz ranohrišćanskog perioda. Rotonda ima okrugli oblik i veliku kupolu, koja je osvetljena različitim bojama noću.
  • Predlog najbolja slike Rotonde spolja koji možete napraviti za Doček nove godine u Solunu 2024.: Fotografišite Rotondu sa spoljašnje strane, gde ćete pokazati njen masivan i jednostavan dizajn. Pokušajte da uhvatite neko od svetala koje menjaju boju na kupoli za zanimljiviji efekat.
  • Predlog slike sa prijateljima unutar Rotonde koju možete napraviti za Solun nova godina 2024.: Uđite u Rotondu i napravite sliku ispod mozaika na plafonu. Možete da se divite lepoti umetnosti ili da se zagrlite sa svojim prijateljima za topliju sliku.
 • Ladadika: Ovo je stara trgovačka četvrt Soluna, gde su se nalazile radnje koje su prodavale ulje (ladika na grčkom). Danas je to živahna zona puna restorana, barova, taverni i kafića, gde možete probati neke od specijaliteta solunske kuhinje, kao što su bukri meze (sir sa paprikom), soutzoukakia (mesne ćufte sa sosom od paradajza) ili giouvetsi (jagnjetina sa testeninom). Takođe možete uživati u atmosferi i arhitekturi Ladadike, koja odiše starinskim šarmom i boemskim duhom.
  • Najbolja slika Ladadaki četvrti za Novu godinu Solun 2024.: Fotografišite Ladadiku sa jedne od ulica, gde ćete pokazati njene šarene zgrade, kamenite fasade i drvene balkone. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je natpis, lampa ili cveće, ili da pokažete celokupan ambijent.
  • Najbolja slika iz Ladadaki čtvrti sa prijateljima Solun novu godinu: Sedite u nekom od kafića ili taverni u Ladadiki i napravite sliku sa svojim prijateljima dok uživate u hrani i piću. Možete da se smejete ili da nazdravljate za novu godinu za veseliju sliku.
 • Zejtinlik: Ovo je groblje koje se nalazi na severu grada, gde su sahranjeni vojnici koji su poginuli u Prvom svetskom ratu. Na groblju se nalazi oko 20.000 grobova iz različitih zemalja, kao što su Srbija, Francuska, Rusija, Italija i Velika Britanija. Zejtinlik je mesto gde možete odati poštu palim borcima i upoznati se sa njihovom istorijom i sudbinom.
  • Najbolja slika samog Zejtinlika za fenomenalni doček Solun nova godina: Fotografišite Zejtinlik sa jedne od staza, gde ćete pokazati njegovu veličinu i uređenost. Možete da se fokusirate na neki od spomenika ili obeležja koji se nalaze na groblju, kao što je srpski mauzolej ili francuski spomenik.
  • Najbolja slika sa prijateljima na Zejtinliku za najbolji doček nove godine u Solunu: Stanite ispred nekog od spomenika ili obeležja na Zejtinliku i napravite sliku sa svojim prijateljima dok držite cveće ili sveće za poginule vojnike. Možete da pozirate sa poštovanjem ili saosećanjem za tužnu sliku.
 • Crkva Svetog Dimitrija: Ovo je najveća i najvažnija crkva u Solunu, koja je posvećena zaštitniku grada, Svetom Dimitriju. Crkva je izgrađena u 5. veku na mestu gde je mučen i ubijen ovaj hrišćanski svetitelj. Crkva je pretrpela nekoliko požara i obnova, a danas je jedan od najlepših primera vizantijske arhitekture i umetnosti. U crkvi se nalaze predivni mozaici, freske, ikone i relikvije, kao i kripta koja je pretvorena u muzej.
  • Najbolja slikacrkve Sv Dimitrija spolja za putovanje Doček nove godine Solun 2024  : Fotografišite crkvu sa spoljašnje strane, gde ćete pokazati njen veličanstven i elegantan izgled. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je zvonik, kupola ili portal, ili da pokažete celokupan prizor.
  • Predlog slike sa prijateljima koju možete napraviti unutar crkve Sv Dimitrija za putovanje Doček nove godine u Solunu 2024.  : Uđite u crkvu i napravite sliku ispred nekog od mozaika ili fresaka koji se nalaze na zidovima ili plafonu. Možete da se divite lepoti umetnosti ili da se pomolite za novu godinu za mirniju sliku.
 • Crkva Svetog Pavla: Ovo je jedna od najstarijih crkava u Solunu, koja je izgrađena u 5. veku na mestu gde je apostol Pavle propovedao hrišćanstvo Tesalonicanima. Crkva je bila svedok mnogih istorijskih događaja, kao što su vizantijska opsada, osmanska okupacija i grčki građanski rat. Danas je to aktivna crkva koja služi vernicima i posetiocima. U crkvi se nalaze neke od najlepših ikona i fresaka iz različitih perioda, kao i relikvije Svetog Pavla i Svetog Grigorija Palame.
  • Predlog najbolja slike same crkve Sv Pavla spolja koji možete napraviti za Doček nove godine u Solunu 2024.  : Fotografišite crkvu sa spoljašnje strane, gde ćete pokazati njen skromni i skladni izgled. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je krst, vrata ili prozor, ili da pokažete celokupan prizor.
  • Predlog najbolja slike unutar crkve Sv Pavla koji možete napraviti sa prijateljima za Solun nova godina 2024. : Uđite u crkvu i napravite sliku ispred neke od ikona ili fresaka koje se nalaze na ikonostasu ili zidovima. Možete da se divite lepoti umetnosti ili da se pomolite za novu godinu za mirniju sliku.
 • Meteori: Ovo je jedno od najimpresivnijih mesta u Grčkoj, gde se nalaze drevni manastiri koji su izgrađeni na vrhovima stenovitih formacija. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a, i predstavljaju jedinstven primer duhovne i arhitektonske veštine. Na Meteori možete posetiti neke od šest aktivnih manastira, koji čuvaju dragocene relikvije, ikone, freske i rukopise. Takođe možete uživati u neverovatnom pogledu na okolne planine i doline.
  • Najbolja slika samog lokaliteta za Solun nova godina 2024: Fotografišite Meteori sa jedne od vidikovaca, gde ćete pokazati njihovu veličanstvenost i lepotu. Možete da se fokusirate na neki od manastira, koji izgledaju kao da lebde u vazduhu, ili da pokažete celokupan pejzaž.
  • Najbolja slika sa prijateljima na Meteorima za najbolji doček nove godine u Solunu 2024: Popnite se do nekog od manastira i napravite sliku sa svojim prijateljima dok stojite na ivici stene. Možete da pozirate sa radoznalošću ili sa strahopoštovanjem za uzbudljivu sliku.
 • Crkva Svete Sofije: Ovo je jedna od najlepših i najznačajnijih crkava u Solunu, koja je izgrađena u 8. veku na mestu ranije bazilike. Crkva je bila inspirisana čuvenom Aja Sofijom u Carigradu, i služila je kao katedrala i mitropolija grada. Crkva je preživela nekoliko zemljotresa, požara i pljački, a danas je jedan od najboljih primera vizantijske arhitekture i umetnosti. U crkvi se nalaze prekrasni mozaici, freske, ikone i relikvije, kao i grobnice nekih od najvažnijih ličnosti iz istorije grada.
  • Predlog najbolja slike samog lokaliteta koji možete napraviti za Solun nova godina 2024.: Fotografišite crkvu sa spoljašnje strane, gde ćete pokazati njen veličanstven i složen izgled. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je kupola, apsida ili zvonik, ili da pokažete celokupan prizor.
  • Najbolja slika sa prijateljima unutar crkve Sv Sofije za novu godinu u Solunu 2024: Uđite u crkvu i napravite sliku ispred nekog od mozaika ili fresaka koji se nalaze na zidovima ili plafonu. Možete da se divite lepoti umetnosti ili da se pomolite za novu godinu za mirniju sliku.
 • Crkva Svetog Grigorija Palame: Ovo je jedna od najlepših i najznačajnijih crkava u Solunu, koja je posvećena Svetom Grigoriju Palami, jednom od najvećih teologa i mistika pravoslavlja. Crkva je izgrađena u 14. veku na mestu ranije crkve, koja je bila srušena od strane krstaša. Crkva je preživela nekoliko zemljotresa, požara i pljački, a danas je jedan od najboljih primera vizantijske arhitekture i umetnosti. U crkvi se nalaze prekrasni mozaici, freske, ikone i relikvije, kao i grobnica Svetog Grigorija Palame.
  • Najbolja slika same crkve Sv Grigorija spolja za doček nove godine u Solunu: Fotografišite crkvu sa spoljašnje strane, gde ćete pokazati njen veličanstven i složen izgled. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što je kupola, apsida ili portal, ili da pokažete celokupan prizor.
  • Najbolja slika sa prijateljima unutar crkve Sv Grigorija Palame za Solun novu godinu 2024.: Uđite u crkvu i napravite sliku ispred neke od ikona ili fresaka koje se nalaze na ikonostasu ili zidovima. Možete da se divite lepoti umetnosti ili da se pomolite za novu godinu.
 • Boat party: Ovo je jedna od najzabavnijih aktivnosti koje možete raditi u Solunu za novu godinu. Možete se ukrcati na brod koji će vas provozati po zalivu Termaikos, gde ćete imati priliku da vidite grad iz drugačije perspektive. Na brodu ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Boat party je idealan način da se opustite i zabavite na moru.
  • Najbolja slika broda za doček nove godine u Solunu 2024: Fotografišite brod sa palube, gde ćete pokazati njegovu veličinu i opremljenost. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što su zastave, sidra ili životni pojasevi, ili da pokažete celokupan ambijent.
  • Najbolja slika sa prijateljima sa broda iz Soluna tokom dočeka nove godine 2024: Napravite grupnu sliku na brodu dok ste u pokretu, gde ćete pokazati vašu sreću i energiju. Možete da pozirate sa čašama ili flašama u rukama, ili da skočite u vazduh za dinamičniju sliku.
 • Dnevna žurka u najboljem baru pored mora: Ovo je jedna od najveselijih aktivnosti koje možete raditi u Solunu za novu godinu. Organizovaćemo žurku u neki od barova koji se nalaze na obali, gde ćete imati priliku da uživate u pogledu na more i grad. U baru ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Dnevna žurka je idealan način da se opustite i zabavite na suncu.
  • Predlog najbolja slike same žurke koju možete napraviti za Solun nova godina 2024.  : Fotografišite bar sa terase, gde ćete pokazati njegovu lokaciju i opremljenost. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što su ležaljke, suncobrani ili kokteli, ili da pokažete celokupan ambijent.
  • Predlog slike sa prijateljima koju možete napraviti na dnevnoj žurci za putovanje Doček nove godine u Solunu 2024.: Napravite grupnu sliku u baru dok ste u zabavi, gde ćete pokazati vašu sreću i energiju. Možete da pozirate sa čašama ili flašama u rukama, ili da skočite u vazduh za dinamičniju sliku.
 • Noćne žurke sa našim DJ-evima: Ovo je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti koje možete raditi u Solunu za novu godinu. Organizovana žurka u neki od klubova koji se nalaze u centru grada, gde ćete imati priliku da slušate najbolju muziku i da plešete do zore. U klubovima ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Noćne žurke su idealan način da se zabavite i proslavite novu godinu.
  • Predlog najbolja slike kluba koju možete napraviti za Solun nova godina 2024.: Fotografišite klub sa unutrašnje strane, gde ćete pokazati njegovu atmosferu i opremljenost. Možete da se fokusirate na neki detalj, kao što su svetla, zvučnici ili pult, ili da pokažete celokupan ambijent.
  • Predlog slike sa prijateljima koju možete napraviti u klubu za putovanje Doček nove godine u Solunu 2024.: Napravite grupnu sliku u klubu dok ste u zabavi, gde ćete pokazati vašu sreću i energiju. Možete da pozirate sa čašama ili flašama u rukama, ili da skočite u vazduh za dinamičniju sliku.

10 stvari koje obavezno morate uraditi u Solunu za novu godinu u jednom danu kako biste ga doživeli na pravi način

Ako želite da iskoristite svoje putovanje Solun nova godina 2024 na najbolji mogući način, ne propustite da uradite neke od sledećih stvari koje će vam omogućiti da upoznate grad i njegov duh.
Evo predloga hronološki:
 • (09:00-10:00) Počnite dan u Solunu za novu godinu 2024. sa doručkom u nekoj od pekara ili fast foodova, gde možete probati neke od najboljih stvari koje možete probati za doček nove godine Solunu 2024., kao što su koulouri (prstenasti hleb posut susamom), bougatsa (pita sa slatkim ili slanim nadevom), tiropita (pita sa sirom) ili spanakopita (pita sa spanaćem). Možete ih jesti na licu mesta ili poneti sa sobom za kasnije.
 • (10:00-12:00Posetite neki od muzeja za doček nove godine u Solunu 2024, koji pokrivaju različite aspekte njegove istorije, umetnosti i kulture. Neki od najzanimljivijih su Arheološki muzejMuzej vizantijske kultureMuzej savremene umetnostiMuzej fotografijeMuzej kinematografije i Muzej olimpijskih sportova. Možete videti razne eksponate, kao što su statue, nakit, oružje, mozaici, slike, filmovi ili medalje. Takođe možete učestvovati u nekim od radionica, predavanja ili vođenih tura koje se organizuju u muzejima.
 • (12:00-14:00Prošetajte se po Aristotelovom trgu i okolnim ulicama za Solun novu godinu 2024, gde možete videti neke od najlepših dekoracija i osvetljenja koji pruža Solun za novu godinu. Možete se diviti velikoj jelki na trgu, koja je ukrašena sa hiljadama sijalica i ukrasa. Takođe možete videti razne figure i simbole koji predstavljaju novogodišnju temu, kao što su Deda Mraz, irvasi, sneško belić ili zvončići. Možete se slikati sa ovim dekoracijama i osetiti praznični duh grada.
 • (14:00-16:00Posetite neku od crkava u Solunu za novu godinu, koje su važan deo njegove duhovne i kulturne baštine. Solun ima više od 50 crkava iz različitih perioda i stilova, od vizantijskih do modernih. Neki od najvažnijih su Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada; Crkva Svetog Sofije, jedna od najstarijih crkava u Grčkoj; Crkva Svetog Pavla, gde je apostol Pavle propovedao hrišćanstvo; i Rotonda, jedna od najimpresivnijih građevina u Solunu, koja je služila kao hram, crkva i džamija. Možete videti unutrašnjost ovih crkava, koje su ukrašene predivnim mozaicima, freskama i ikonama. Takođe možete prisustvovati nekoj od liturgija ili bogosluženja koje se održavaju u crkvama, i osetiti duhovnu atmosferu i tradiciju grada.
 • (16:00-18:00Idite u šoping u za doček nove godine u Solunu 2024, gde možete naći razne vrste prodavnica, od velikih tržnih centara i robnih kuća do malih butika i radnji. Možete kupiti razne proizvode, od odeće i obuće do nakita i suvenira. Neki od najboljih mesta za šoping u Solunu su Tsimiski ulica, gde možete naći mnoge poznate brendove; Modiano pijaca, gde možete naći sve vrste robe; Bit Pazar, gde možete naći sve vrste antikviteta; i Mediterranean Cosmos, gde možete naći veliki izbor i povoljne cene.
 • (18:00-20:00Posetite neku od taverni ili restorana u Solunu za novu godinu 2024, gde možete probati neke od najboljih jela solunske kuhinje. Solun je poznat po svojoj gastronomiji, koja kombinuje uticaje Mediterana, Balkana i Male Azije. Neki od specijaliteta koje morate probati su kalamari (prženi lignje), tzatziki (sos od jogurta i krastavca), musaka (slojevito jelo od mesa i povrća), souvlaki (ražnjići od mesa ili povrća) i baklava (slatko pecivo sa orasima i medom). Možete ih naručiti u nekom od najboljih restorana u Solunu, kao što su Ouzeri AristotelousTo EllinikoErgon Agora ili Ladokolla.
 • (20:00-22:00Posetite neku od znamenitosti za novu godinu Solun 2024, koje su osvetljene i dekorisane za novu godinu. Možete videti neke od najlepših građevina i spomenika u gradu, kao što su Bela kulaAristotelov trgRotonda, Crkva Svetog Dimitrija, Crkva Svetog Sofije i Crkva Svetog Pavla. Možete se diviti njihovoj arhitekturi i umetnosti, kao i vatrometima i svetiljkama koje ih krase. Možete se slikati sa ovim znamenitostima i osetiti istoriju i kulturu grada.
 • (22:00-04:00Pripremite se za doček nove godine u Solunu, koji je jedan od najveselijih i najuzbudljivijih događaja u gradu. Možete se pridružiti našim najboljim žurkama i s nam odbrojavati u ponoć. Možete uživati u muzici, plesu i veselju, a na ponoć se puštaju spektakularni vatrometi koji osvetljavaju nebo. Možete se zagrliti sa svojim prijateljima i poželeti im srećnu novu godinu.
 • (04:00-07:00Idite na after party u neki od klubova u Solunu za novu godinu 2024, gde možete nastaviti proslavu nove godine. Slušajte najbolju muziku i plešite do zore. U klubovima ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Noćne žurke su idealan način da se zabavite i proslavite novu godinu. Neki od najboljih klubova u Solunu su Mylos ClubShark ClubTokyo City Bar i La Doze.
 • (07:00-09:00Vratite se u svoj smeštaj u Solunu doček nove 2024. godine, gde možete odmoriti i oporaviti se od napornog dana. Možete izabrati neki od najboljih smeštaja koje preporučujemo za Solun novu godinu sa kratkim opisom: Amalia 2*, Ilisia*, City Plaza 3*, Rotonda 3*, Anessis 3*, Queen Olga 3*. Svi ovi smeštaji su udobni, čisti i pristupačni, a nalaze se na dobroj lokaciji u blizini centra grada ili obale. Možete se osvežiti tušem ili kadom, presvući se u pidžamu ili spavaćicu, i legnuti u krevet ili sofu. Možete pogledati neki film ili seriju na televizoru ili laptopu, ili pročitati neku knjigu ili časopis. Možete razgovarati sa svojim prijateljima o tome šta ste radili i videli tokom dana, ili im poslati poruku ili poziv. Možete zaspati sa osmehom na licu i lepim snovima u glavi.
 • (09:00-10:00Probudite se u novoj godini u Solunu, gde vas čeka novi dan pun avantura i iznenađenja. Možete se istuširati ili oprati zube, obući se i spakovati stvari. Možete doručkovati u svom smeštaju ili u nekoj od pekara ili fast foodova u blizini. Možete se pripremiti za neki od fakultativnih izleta u Solunu za novu godinu na koje morate otići. Obavezno iskoristite priliku za: izlet Meteori, izlet Zejtinlik, boat party gde se vidi Solun s mora, dnevna žurka u najboljem baru pored mora i fantastične noćne žurke sva 3 dana sa našim DJ-evima. Možete se radovati novim iskustvima i uspomenama koje ćete stvoriti u Solunu za novu godinu.

10 najboljih fakultativnih izleta u Solunu za novu godinu na koje morate otići

Ako želite da upotpunite svoje putovanje Solun nova godina 2024, ne propustite da otiđete na neki od fakultativnih izleta koje vam nudimo, koji će vam omogućiti da vidite i doživite još više od grada i njegove okoline. Evo nekih predloga za fakultativne izlete u Solunu za novu godinu:
 • Izlet Meteori: Ovo je jedan od najimpresivnijih mesta u Grčkoj, gde se nalaze drevni manastiri koji su izgrađeni na vrhovima stenovitih formacija. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a, i predstavljaju jedinstven primer duhovne i arhitektonske veštine. Na ovom izletu za novu godinu Solun ćete posetiti neke od šest aktivnih manastira, koji čuvaju dragocene relikvije, ikone, freske i rukopise. Takođe ćete uživati u neverovatnom pogledu na okolne planine i doline.
 • Izlet Zejtinlik: Ovo je groblje koje se nalazi na severu grada, gde su sahranjeni vojnici koji su poginuli u Prvom svetskom ratu. Na groblju se nalazi oko 20.000 grobova iz različitih zemalja, kao što su Srbija, Francuska, Rusija, Italija i Velika Britanija. Zejtinlik je mesto gde možete odati poštu palim borcima i upoznati se sa njihovom istorijom i sudbinom. Na ovom izletu za Solun novu godinu ćete posetiti groblje i muzej koji se nalazi u blizini, gde možete videti razne eksponate i dokumente koji se tiču rata.
 • Solun panoramika – Solun panoramsko razgledanje grada autobusom je jedan od najboljih načina da upoznate ovaj grad i njegove znamenitosti za doček nove godine u Solunu 2024. Na ovom izletu ćete se voziti kroz različite delove grada, kao što su centar, obala, Ano Poli i okolina, i videti neke od najvažnijih spomenika, građevina i parkova. Na ovom izletu ćete videti sve što je udaljeno od vašeg hotela, a obavezno je videti Solunu.
 • Šetačka city tura: Ovo je izlet koji će vam pokazati stranu grada koja je puna života i zabave. Na ovom izletu ćete prošetati po Solunu za novu godinu i videti njegove znamenitosti koje su osvetljene i dekorisane za novu godinu. Možete se diviti velikoj jelki na Aristotelovom trgu, Beloj kuli, Rotondi, Crkvi Svetog Dimitrija i drugim spomenicima koji su ukrašeni vatrometima i svetiljkama. Takođe ćete posetiti neke od najboljih kafana, barova ili klubova u gradu, gde možete uživati u muzici, piću, hrani i društvu.
 • Shopping tura – ovo je prilika da iskoristite povoljne cene i veliki izbor robe za doček nove godine u Solunu, koji je poznat kao raj za šopingholičare. Shopping tura će vas odvesti do najbojvećeg tržnog centra Mediterranean Cosmos i do najvećeg outlet centra One Salonica Outlet Mall gde ćete naći prodavnica, butika, suvenirnica i pijaca, gde ćete sigurno naći nešto za sebe ili za svoje najdraže.
 • Boat party: Ovo je jedna od najzabavnijih aktivnosti koje možete raditi za Solun novu godinu. Možete se ukrcati na brod koji će vas provozati po zalivu Termaikos, gde ćete imati priliku da vidite grad iz drugačije perspektive. Na brodu ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Boat party je idealan način da se opustite i zabavite na moru.
 • Dnevna žurka u najboljem baru pored mora: Ovo je jedna od najveselijih aktivnosti koje možete raditi za nova godina Solun. Organizovaćemo žurku u najbolji bar koji se nalaze na obali, gde ćete imati priliku da uživate u pogledu na more i grad. U baru ćete uživati u muzici, piću i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Dnevna žurka je idealan način da se opustite i zabavite na suncu.
 • Welcome party, Doček nove godine i Repriza nove godine: Ovo je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti koje možete raditi u Solunu za novu godinu. Organizovaćemo najbolje noćne žurke u centru grada, gde ćete imati priliku da slušate najbolju muziku i da plešete do zore. U klubovima ćete uživati u muzici, piću, a možda i upoznati neke nove ljude. Fantastične noćne žurke su idealan način da se zabavite i proslavite novu godinu u Solunu.

10 najboljih restorana i šta jesti u Solunu za doček nove godine 2024.

Solun čini posebnim je njegova gastronomija, koja je mešavina mediteranskih, orijentalnih i balkanskih uticaja. Ako planirate putovanje Solun nova godina 2024, ne propustite da probate ukusnu grčku hranu u nekom od 10 najboljih restorana u blizini Aristotelovog trga. U ovom članku ćemo vam predstaviti naše preporuke za restorane, fast foodove i specijalitete koji će vam ulepšati prazničnu atmosferu u Solunu za novu godinu.
 • Giros Aristotelous – Giros je verovatno najpoznatiji i najomiljeniji grčki fast food koji ne smete izostavini na putovanju Solin nova godina, a koji se sastoji od mesa sa vertikalnog roštilja (svinjetina, piletina), salate, pomfrita i sosa (tzatziki, senf ili kečap), sve to umotano u pita hleb. Giros Aristotelous je jedan od najboljih mesta u Solunu gde možete probati ovaj specijalitet, koji je veoma ukusan i obilan. Ovaj fast food se nalazi na samom Aristotelovom trgu, tako da možete uživati u pogledu na more i spomenike dok jedete. Cene su veoma pristupačne, a porcije velike. Možete birati između klasičnog girosa, girosa sa sirom ili girosa sa povrćem. Cene se kreću od 2 do 3 evra po porcij.
 • Queen Olga – Ako želite da uživate u predivnom pogledu na more uz vrhunsku hranu i piće za Novu godinu Solun, onda je Queen Olga restoran pravi izbor za vas. Ovaj restoran se nalazi na obali mora u istoimenom hotelu, nedaleko od Bele kule. Ovde možete probati mediteransku kuhinju koja se pravi od svežih i kvalitetnih sastojaka. Možete probati jela kao što su salata od cvekle i avokada, pileća supa sa limunom i pirinčem, biftek sa sosom od pečuraka i krompirom, losos sa spanaćem i sirom i druga. Takođe možete probati vina, koktele i kafe koji se služe u elegantnim čašama i šoljama. Cene su malo više, ali vredi svaku paru.
 • Tiganies & Sxares – Tiganies & Sxares je jedan od restorana u Ladadici koji vredi posetiti ako ste u Solunu za novu godinu. Ladadika je stara četvrt Soluna koja je nekada bila luka i skladište nafte, a danas je pretvorena u živopisno mesto puno restorana, barova i klubova. Tiganies & Sxares je restoran koji nudi tradicionalnu grčku kuhinju sa modernim akcentima, u prijatnom ambijentu, a nekada i sa živom muzikom. Ovde možete probati jela kao što su saganaki (prženi sir), dolmades (sarmice od vinovog lišća), moussaka (musaka od patlidžana i mesa), stifado (gulaš od mesa i luka) i baklava (slatka pita sa orasima i medom). Cene jela se kreću od 5 do 15 evra po porciji.
 • Souvlaki Bar – Souvlaki je još jedan popularan grčki fast food, koji se sastoji od mesa na ražnjiću (svinjetina, piletina ili jagnjetina), koje se služi sa salatom, hlebom i sosom (tzatziki, senf ili kečap). Souvlaki Bar je jedan od najboljih mesta na putovanju  Solun nova godina 2024. gde možete probati ovaj specijalite, koji je veoma sočan i aromatičan. Ovaj fast food se nalazi u ulici Mitropoleos, koja je paralelna sa ulicom Tsimiski, tako da možete iskoristiti priliku za šoping u Solunu pre ili posle jela. Cene su veoma povoljne, a porcije dovoljne. Možete birati između klasičnog souvlakijasouvlakija sa sirom ili souvlakija sa povrćem. Cene se kreću od 2 do 3 evra po porciji.
 • Burger Joint – Burger je omiljeni fast food mnogih ljudi, koji se sastoji od mesasirasalateparadajzakrastavca i sosa (majonez, senf ili kečap), sve to između dva parčeta hleba. Burger Joint je jedan od najboljih mesta u Solunu za doček nove godine 2024. gde možete probati burger, koji je veoma sočan i ukusan. Ovaj fast food se nalazi u ulici Tsimiski, koja je glavna šoping ulica u Solunu, tako da možete uživati u kupovini u Solunu pre ili posle jela. Cene su veoma razumne, a izbor veliki. Možete birati između različitih vrsta burgera kao što su klasični, sa slaninom, sa pečurkama, sa avokadom i drugi. Cene se kreću od 3 do 5 evra po burgeru.
 • Sempriko meze taverna – Ova taverna se nalazi u zadnjem delu zgrade suda u Solunu i jedna je od najpopularnijih među lokalnim stanovništvom, tako da ga preporučujemo i za putovanje Solun nova godina. Ovde možete probati raznovrsne meze, male porcije hrane koje se služe uz piće, obično uzo, cipuro ili rakiju. Meze su odličan način da isprobate različite ukuse i da podelite hranu sa svojim društvom. U Sempriko meze taverni možete naći meze od mesa, ribe, sira, povrća i drugih namirnica visokog kvaliteta iz različitih delova Grčke. Takođe, u okviru taverne postoji i prodavnica prehrambenih proizvoda malih proizvođača, gde možete kupiti nešto za sebe ili kao poklon. Preporučujemo vam da probate rib steak, koji je specijalitet kuće, pastu od domaćih testenina sa kavurmom, rižoto sa pečurkama i tartufima i različite vrste sireva. Cene jela se kreću od 3 do 15 evra po porciji.
 • Taverna Stou Mitsou – Ako želite da osetite pravi duh Soluna, posetite tavernu Stou Mitsou koja se nalazi u okviru Kapani pijace u centru grada. Ova mala taverna je veoma popularna među Solunjanima koji ovde dolaze da uživaju u autentičnoj grčkoj hrani i piću, tako da je i mi preporučujemo za doček nove godine u Solunu 2024. Ovde možete probati razne vrste mesa sa roštilja, salate, sireve, masline, pite i druge đakonije koje se pripremaju na tradicionalan način. Takođe, možete probati i neke od lokalnih specijaliteta kao što su bougatsa (pita sa sirom ili kremom), koulouri (pecivo sa susamom) i trigona (slatka pita sa bademima). Cene jela su veoma pristupačne i kreću se od 2 do 10 evra po porciji.
 • Vassilis – Vassilis je restoran koji se nalazi na trgu Agia Sofia, nedaleko od istoimene crkve koja je jedna od najstarijih i najlepših u Solunu, koju ćemo obići na putovanju Solun nova godina. Ovaj restoran je specijalizovan za meso sa roštilja, koje se priprema na tradicionalan način, uz kvalitetno meso i sveže začine. Ovde možete probati razne vrste mesa kao što su svinjetinajagnjetinapiletina, ćevapi, kobasice i pljeskavice, uz priloge kao što su pomfrit, salata, hleb i sosovi. Takođe, možete probati i neka od vegetarijanskih jela kao što su spanakopita (pita sa spanaćem i sirom), melitzanosalata (salata od patlidžana) i gigantes (veliki pasulj). Cene jela se kreću od 3 do 12 evra po porciji.
 • La Pasteria – La Pasteria je restoran koji se nalazi na trgu Aristotelous, koji nudi italijansku kuhinju sa fokusom na paste (testenine). Ovaj restoran je idealan za sve one na putovanju Solun nova godina 2024. koji vole klasičnu italijansku hranu kao što su pizzapasta, salate i deserti. Ovde možete probati razne vrste pasta sa različitim sosovima kao što su bolognesecarbonarapesto i drugi. Takođe, možete probati i neke od pizza kao što su margheritacapricciosa, quattro formaggi i druge. Ako ste ljubitelj slatkog, ne propustite da probate tiramisu, panna cotta ili cheesecake. Cene jela se kreću od 5 do 15 evra po porciji.
 • Kitchen Bar – Kitchen Bar je restoran koji se nalazi na obali Solunskog zaliva, koji nudi internacionalnu kuhinju sa fokusom na burgeresendvičesalate i koktele. Ovaj restoran je idealan za sve one na putovanju Solun nova godina 2024. koji pored hrane vole da uživaju u pogledu na more i da se opuste uz dobru muziku i piće. Ovde možete probati razne vrste burgere sa različitim vrstama mesa, sira i povrća, kao i sendviče sa piletinom, tunjevinom, pršutom i drugim namirnicama. Takođe, možete probati i neke od salata kao što su cezar, grčka, nicoise i druge. Ako ste raspoloženi za nešto osvežavajuće, ne propustite da probate neki od koktela kao što su mojito, margarita, daiquiri i drugi. Cene jela se kreću od 6 do 15 evra po porciji.
 • Molyvos – Molyvos je restoran koji se nalazi u blizini Bele kule, a preporučujemo ga svima na putovanju Solun nova godina 2024. koji vole mediteransku kuhinju sa fokusom na ribi i plodovima mora. Ovaj restoran je idealan za one koji vole da probaju sveže i kvalitetne proizvode iz mora, kao i za one koji žele da osete atmosferu grčkog ostrva. Ovde možete probati razne vrste ribe kao što su brancinoradalosos i druge, koje se pripremaju na roštilju, u rerni ili u sosu. Takođe, možete probati i neke od plodova mora kao što su lignjehobotniceškampi, dagnje i drugi, koji se služe sa raznim prilozima i salatama. Ako ste ljubitelj vina, ne propustite da probate neko od domaćih vina kao što su retsinaassyrtiko ili xinomavro. Cene jela se kreću od 10 do 25 evra po porciji.
 • To Palio Hamam – To Palio Hamam je zanimljivi restoran za doček nove godine u Solunu 2024. koji se nalazi u starom turskom kupatilu iz 15. veka, koje je pretvoreno u jedinstveno mesto za ručak ili večeru. Ovaj restoran nudi orijentalnu kuhinju sa fokusom na turske specijalitete, kao i na jela iz drugih zemalja Bliskog istoka. Ovde možete probati jela kao što su kebab (meso na ražnjiću), pilav (pirinač sa mesom ili povrćem), borek (pita sa sirom ili mesom), humus (namaz od leblebija), baklava (slatka pita sa orasima i medom) i druga. Takođe, možete probati i neka od pića kao što su ayran (jogurt sa vodom i solju), salep (toplo piće od mleka i brašna orhideje) ili čaj (crni ili zeleni). Cene jela se kreću od 5 do 15 evra po porciji

10 često postavljenih pitanja i kakav se prijaviti za putovanje Solun nova godina

Solun nova godina je jedna od najpopularnijih destinacija za doček nove godine u Grčkoj, jer nudi mnogo toga za videti, raditi i uživati. Ako planirate da provedete novu godinu u Solunu, verovatno imate neka pitanja o putovanju, smeštaju, aktivnostima i drugim aspektima. U nastavku ćemo vam dati odgovore na 10 najčešće postavljanih pitanja o putovanju Solun nova godina 2024, koje vam mogu pomoći da se bolje pripremite i organizujete za ovo neverovatno iskustvo.

Kada je polazak i povratak za Solun nova godina 2024.?

  – Polazak za Solun nova godina 2024. je 29. decembra 2023. u večernjim satima, a povratak je 02. januara 2024. u popodnevnim satima. Putovanje se obavlja autobusom visoke turističke klase, sa usputnim pauzama za odmor i osveženje. Postoji mogućnost i sopstvenog prevoza.

Kada je najbolje vreme za rezervaciju putovanja Solun nova godina 2024?

Ako želite da rezervišete putovanje Solun nova godina 2024 po najpovoljnijoj ceni i da obezbedite svoje mesto na ovom popularnom putovanju, najbolje vreme za rezervaciju je što pre. Naime, što više čekate, to su veće šanse da se popune sva raspoloživa mesta i da porastu cene smeštaja, prevoza i drugih usluga. Zato vam savetujemo da ne oklevate i da rezervišete svoje putovanje Solun nova godina 2024 što pre, kako biste uštedeli novac i izbegli stres.

Kako doći do Soluna za doček nove godine 2024?

U našim cenama za putovanje Solun nova godina 2024. je uključen i autobuski prevoz. Naši autobusi kreću iz Novog SadaBeogradaKragujevca i Niša, ali u autobus možete ući na svim mestima duž auto-puta. Za one koji kreću iz Kragujevca odobravamo popust 5€, a iz Niša popust 10€. Za one koji ne žele koristiti uslugu autobuskog prevota, odobravamo popust 20€ za sopstveni prevoz. Za novu godinu Solun je lako dostupan grad, jer ima međunarodni aerodrom „Makedonija“, koji je udaljen oko 15 kilometara od centra grada. Sa aerodroma možete doći do grada autobusom, taksijem ili rent-a-karom. Takođe možete doći i automobilom. Da biste došli automobilom iz Srbije do centra Soluna, morate preći granicu između Srbije i Severne Makedonije kod Preševa. Zatim pratite auto-put E75 kroz Severnu Makedoniju do granice sa Grčkom kod Gevgelije. Nakon što pređete granicu, nastavite auto-putem E75/A1 kroz Grčku do Soluna. Kada stignete do Soluna, pratite znakove za centar grada i Aristotelov trg. Ukupna udaljenost Beograda i Soluna je oko 650km, a vreme putovanja je oko 7 sati. Za ovaj put, potrebno vam je važeća vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, zeleni karton i međunarodno osiguranje.

Gde odsedati za putovanje Solun nova godina 2024?

Solun za novu godinu ima širok spektar smeštajnih opcija, koje odgovaraju različitim ukusima i budžetima. Možete birati između hotela koji se nalaze u različitim delovima grada, ali mi preporučujemo smeštaje u samom centru grada, gde možete biti blizu glavnih znamenitosti i događaja, a možete imati predivan pogled na more. Naša preporuka hotela:
 • Hotel Amalia 2* – ovaj hotel se nalazi u centru grada, na samo nekoliko minuta hoda od Aristotelovog trga, glavne šoping zone i luke. Hotel ima 24-časovnu recepciju, besplatan Wi-Fi i doručak na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i imaju TV, frižider i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel Amalia je 129€ po osobi za trokrevetnu i 149€ za dvokrevetnu sobu.
 • Hotel Ilisia* – ovaj kopletni renovirani hotel koji fenomenalno izgleda se nalazi u centru grada i blizu parka. Hotel ima lift, besplatan Wi-Fi i doručak na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i imaju TV, frižider i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel Ilisia je 139€ po osobi za trokrevetnu i 159€ za dvokrevetnu sobu.
 • Hotel City Plaza 3* – ovaj hotel se nalazi u srcu grada, na samo nekoliko koraka od Aristotelovog trga, Bele kule i crkve Svete Sofije. Hotel ima restoran, bar, terasu, besplatan Wi-Fi. Sobe su klimatizovane i imaju TV, sef, mini-bar i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel City Palaze je 149€ po osobi za trokrevetnu sobu.
 • Hotel Rotonda 3* – ovaj hotel preporučujemo baš svima, a nalazi se u blizini centra, blizu železničke stanice i autobuskog terminala, što ga čini idealnim za one koji žele da posete ne samo centar Soluna, već i njegove ostale delove. Hotel ima restoran, bar, besplatan Wi-Fi. Sobe su klimatizovane i imaju TV, mini-bar i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel Rotonda je 139€ po osobi za četvorokrevetnu, 149€ za trokrevetnu i 169€ za dvokrevetnu sobu.
 • Hotel Anessis 3* – ovaj hotel se nalazi u poslovnom delu grada, na u blizini Aristotelovog trga i luke. Hotel ima recepciju koja radi non-stop, besplatan Wi-Fi i doručak na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i imaju TV, mini-bar i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel Anessis je 159€ po osobi za trokrevetnu i 179€ za dvokrevetnu sobu.
 • Hotel Queen Olga 3* – po našoj proceni 4*, nalazi se na obali mora, sa predivnim pogledom na zaliv Termaikos. Preporučujemo ga svima koji očekuju određwnu dozu luksuza. Hotel ima restoran, bar, bazen, besplatan Wi-Fi i doručak na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i imaju TV, mini-bar i kupatilo sa fenom za kosu. Cene za hotel Queen Olga je 169€ po osobi za trokrevetnu i 189€ za dvokrevetnu sobu.

Koliko košta i šta je uključeno u cenu putovanja Solun nova godina 2024?

Možemo vam reći da je Solun nova godina jedno od najpristupačnijih i najisplativijih putovanja koje možete napraviti za doček nove godine u Grčkoj, jer vam nudi mnogo toga za malo novca. Cene hotela smo naveli u prethodnom delu, ali npr možete rezervisati svoje putovanje Solun nova godina 2024 sa našom turističkom agencijom po ceni od samo 129 evra po osobi, što uključuje:
 • 3 noćenja u izabranom hotelu
 • prevoz autobusom visoke turističke klase iz Beograda do Soluna i nazad (za sopstveni prevoz odobravamo popust 20€, za polazak iz Niša 10€, za polazak iz Kragujevca 5€)
 • turističkog vodiča tokom celog putovanja i organizacija celog putovanja u celosti.
 • Osiguranje i takse nisu uračunate u cenu. Taksa je 1,5€ dnevno po sobi, dok je osiguranje 2€ dnevno po osobi. Ove troškove takođe plaćate sa aranžmanom u agenciji.

Koja je dinamika plaćanja i da li mogu platiti na rate putovanje Solun nova godina 2024?

Plaćanje za putovanje Solun nova godina 2024. je izuzetno fleksibilno i prilagođeno vašim potrebama. Nakon prijave, imate opciju da izaberete da li želite platiti ceo iznos unapred ili na ratePrva rata u iznosu od 3000 dinara treba biti uplaćena odmah nakon prijave. Druga rata u iznosu od 5000 dinara treba biti plaćena u roku od 15 dana od datuma prijave. Preostali iznos i dinamiku plaćanja možete sami formirati prema vašim preferencama, ali je važno napomenuti da treba izmiriti ukupan aranžman najkasnije 30 dana pre datuma polaska, što znači do 29.11.2023. Za sve koji se prijave 30 ili manje dana pre polaska, obaveza je da izmire celokupan iznos aranžmana.

Da li mogu da odustanem od putovanja Solun nova godina 2024?

Ako ste se već prijavili za putovanje Solun nova godina, ali se sada suočavate s nepredviđenim okolnostima koje vas sprečavaju da otputujete, imate nekoliko opcija na raspolaganju. Uvek postoji mogućnost da pronađete zamenu za sebe – nekoga ko bi preuzeo vašu rezervaciju i nastavio plaćati prema vašem ugovoru. Ovo je posebno korisno ako putujete u grupi, jer bi inače saputnici morali da prilagode rezervacije (na primer, promeniti broj osoba u sobi ili hotelu). Međutim, ako ne uspete pronaći zamenu i morate odustati iz opravdanih razloga, nećete biti dodatno opterećeni troškovima. U tom slučaju, samo će vam biti naplaćeni stvarni troškovi koji su do tada nastali, a prethodno uplaćeni novac će vam biti vraćen.

Koliko koštaju fakultativni izleti (ekskurzije) za putovanje Solun nova godina 2024? 

Cene fakultativnih izleta za putovanje u Solun nova godina 2024. variraju i zavise od različitih faktora. Prema informacijama koje ste već pročitali, postoje različiti izleti dostupni kao opcija, uključujući izlete poput posete MeteorimaZejtinlikupanoramskom razgledanju Soluna, pešačkih tura po gradu, shopping ture, boat party, dnevnih žurki uz more i fantastičnih noćnih zabava. Cene ovih izleta će biti objavljene u decembru mesecu, a dobićete sve informacije u SMS poruki s informacijama o polasku. Važno je napomenuti da ne morate plaćati ove izlete unapred; umesto toga, možete se prijaviti za izlete koje želite tokom putovanja, direktno kod vodiča u autobusu, i tada ćete iznos platiti. Organizatori su spremni da vam ponude atraktivne pakete i popuste na izlete kako biste maksimalno uživali u svom putovanju u Solun za Novu godinu 2024.

Da li je putno i zdravstveno osiguranje obavezno?

Putno i zdravstveno osiguranje znači bezbrižno putovanje u Solun nova godina. Potpuni doživljaj putovanja zavisi u velikoj meri od vas, vašeg raspoloženja i društva sa kojim ste odlučili da putujete. Međutim, postoje faktori koji to mogu da pokvare, kao što su nezgode, bolesti ili povrede, a u inostranstvu su često propraćeni visokim troškovima. Zato je na našim putovanjima osiguranje obavezne. Mi ćemo Vas prilikom sklapanja ugovora zadužiti za osigoranje, a ukoliko posedujete svoje već, možete nam poslati, a mićemo isto izbaciti iz Ugovora o putovanju.

Kako se prijaviti za putovanje Solun nova godina 2024?

Prijavljivanje za putovanje Nova godina 2024. u Solunu je jednostavno i možete to učiniti online putem sajta. Evo koraka za prijavu:
 1. Odaberite karticu „Cena/Prijava“.
 2. Popunite online prijavu pružajući svoje lične podatke kao što su ime, prezime, e-mail, i kontakt telefon.
 3. U sledećen koraku, odaberite termin putovanja, hotel i vrstu sobe, te izaberite grad iz kojeg želite da rezervišete prevoz.
 4. Navesti sve putnike koji će biti smešteni zajedno s vama.
 5. Napomena: Da biste bili u istom autobusu, svi putnici iz istog grada polaska moraju uplatiti sedište iz tog grada.
 6. Imate mogućnost rezervacije sedišta u autobusu po ceni od 15€.
 7. Na kraju koraka, navedite kako ste saznali za putovanje i dodajte eventualne napomene.
 8. Nakon što popunite prijavu, u roku nekoliko minuta dobićete ugovor putem e-maila, zajedno s instrukcijama za plaćanje.
 9. Uplatu možete izvršiti u banci, pošti, menjacnici ili putem aplikacije svoje banke, samo je bitno upisati broj ugovora kao poziv na broj.
 10. Potpisivanje ugovora nije potrebno, jer samom uplatom prve rate potvrdili ste svoju prijavu za putovanje, a vaše mesto je zagarantovano.

Zaključak

Solun nova godina je jedno od najboljih putovanja koje možete napraviti u Grčkoj za novu godinu, jer vam nudi mnogo toga za videti, raditi i uživati. Solun je grad koji ima bogatu istoriju, kulturu i šarm, i koji slavi novu godinu na poseban način. Možete osetiti prazničnu atmosferu, kulturne znamenitosti, ukusnu hranu i sjajni šoping u ovom gradu. Ako želite da iskusite nezaboravno putovanje u Grčkoj, ne oklevajte da rezervišete svoje putovanje Solun nova godina 2024. što pre. Nećete se pokajati!

1.

1. dan: 29. dec. 2023. / Novi Sad – Beograd – Niš – Solun:

Okupljanje grupe iz Novog Sada na novoj autobuskoj stanici oko 19:00. Sledi ulazak putnika u Beogradu oko 20:00 na glavnaoj autobuskoj stanici. Okupljanje putnika u u Nišu na Lukoil pumpi kod Mega Mexija oko 23:00 časova! Noćna vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti…

2.

2. dan: 30. dec. 2023. / Solun:

Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom i smeštanje u hotel. Pripremite se za fakultativnu city šetačku turu: Ladadika, Gradska luka, Bela kula, Makedonsko Pozorište, Sajmište, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Egnatia… nakon info ture, vreme je za prvu dnevnu žurku zagrevanja i upoznavanja! Povratak u smeštaj i spremanje za Welcome party! Noćenje.

3.

3. dan: 31. jan. 2023. / Solun:

Fakultativni obilazak manastira Meteori – osmog starog svetskog čuda. Put vodi preko Kalambake, kraće zadrzavanje u Kalambaki. Panoramsko razgledanje svih šest manastira i poseta manastiru Preobraženje.. Nakon povratka spremili smo dnevnu žurku – nema stajanja dok traje party putovanje! Povratak u smeštaj i spremanje za proslavu Nove Godine! Organizovan doček Nove Godine u jednom od najpoznatijih klubova ili restorana (ponuda/rezervacija klubova i restorana biće objavljena u decembru). Noćenje.

4.

4. dan: 01.jan.2024. / Solun:

Započnite novu godinu uz Afterparty na brodu – uživajte uz muziku naših dj-eva dok krstarite morem. Nakon krstarenja provod nastavljamo na dnevnoj žurci! Vraćamo se u smeštaj, kratak predah i u večernjim časovima smo pripremili reprizu novogodišnje večeri u obližnjem klubu. Noćenje.

5.

5. dan: 02. jan. 2024. / Solun – Niš – Beograd – Novi Sad:

Napuštanje smeštaja i Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za srbiju u popodnevnim satima. Dolazak u Niš, Beograd, Novi Sad u kasnim večernjim časovima.

ISKORISTI ULTRA LAST MINUTE PONUDU!

(ZA POLAZAK IZ NIŠA UMANJENJE JOŠ 10€)

Naziv smeštaja Usluga 1/4 1/3 1/2
ILISIA * sa doručkom x 189
139
209
159
CITY PLAZA 3* najam x 199
149
x
ROTONDA 3* najam 189
139
199
149
219
169
ANESSIS 3* sa doručkom x 209
159
229
179

NA – najam smeštaja bez ishrane.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada,  Kragujevca i Niša (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€, umanjenje za prevoz iz Kragujevca je 5€ i  umanjenje za prevoz iz Niša je 10€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje za 20€ po osobi.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo
GRAD Mesto ulaska u autobus Planirano vreme
doplata za prevoz 10€
NOVI SAD Autobuska st. Vojvodina 19:30
nema doplate i umanjenja za prevoz
BEOGRAD BAS stanica 21:00
KOLARI motel Jerina 22:00
POŽAREVAC kod naplatne rampe 22:15
VELIKA PLANA McDonald’s 22:30
MARKOVAC Stari Hrast 22:40
umanjenje za prevoz 5€
KRAGUJEVAC hala Jezero 22:40
BATOČINA Kapija Šumadije 23:00
JAGODINA pumpa Coral 23:30
ĆUPRIJA motel Ravanica 23:45
PARAĆIN motel Tito 23:50
POJATE restoran Evropa 00:00
ALEKSINAC restoran Bosfor 00:10
umanjenje za prevoz 10€
NIŠ Lukoil – Mega Maxi 00:30
LESKOVAC hotel Bavka 01:30
VLADIČIN HAN Lukoil pumpa 02:30
VRANJE kod naplatne rampe 03:00
BUJANOVAC pumpa Valoni 03:15

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • 3 noćenja u višekrevetnim sobama, studijima i apartmanima iz cenovnika.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Obilaske prema programu.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.) do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplatu za prevoz iz Novog Sada (10€) – plaćanje u agenciji. Umanjenje iz Kragujevca (-5€) i (-10€) Niša.
 • Boravišnu taksu – 1,5€ po noći po sobi.
 • Fakultativne troškove (organizovani doček Nove godine, obilazak manastira Meteori, afterparty – zurka na brodu, city tura).
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplata u celosti ili na rate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
  • narednih 5000 RSD po putniku u roku od 15 dana od dana prijavljivanja,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana (29.11.2023).
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%)
 • Odobreni i uračunati popusti na putovanje se ukidaju ukoliko putnik ne ispoštuje dinamiku plaćanja (ima kašnjenja u nekom od plaćanja).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Solun smeštaj 2024.

Hotel Amalia 2*

Hotel Amalia 2* je moderan u centru Soluna, na samo nekoliko minuta hoda od četvrti Ladadika, gde se nalaze brojni restorani, kafići i klubovi. Hotel je takođe blizu Aristotelovog trga, Bele kule i crkve Svete Sofije, nekih od najvažnijih znamenitosti grada. Hotel nudi 40 soba sa klimom, TV-om, frižiderom i besplatnim Wi-Fi internetom. Sve sobe imaju privatno kupatilo sa fenom za kosu i balkon sa pogledom na grad ili more. U cenu aranžmana je uključen doručak koji se služi na bazi švedskog stola u prostranoj sali za doručak. Hotel ima recepciju koja radi 24 sata, room service i ostavu za prtljag. U lobiju hotela se nalazi bar koji nudi razne vrste pića, sendviča, salata i grickalica. DETALJNIJE

Hotel Ilisia *

Hotel Ilisia je moderan i udoban hotel koji se nalazi na glavnoj ulici Egnatia, u srcu Soluna. Ovaj hotel je idealan za one koji žele da upoznaju grad, njegovu istoriju, kulturu i noćni život. U blizini hotela se nalaze brojne znamenitosti, prodavnice, restorani i barovi. Takođe, hotel je dobro povezan sa aerodromom, železničkom stanicom i lukom. Hotel Ilisia ima 70 soba koje mogu da prime do tri osobe. Sobe su renovirane 2019. godine i opremljene su sa TV-om, klimom, frižiderom i kupatilom sa fenom. Gosti hotela mogu da koriste besplatan internet u celom objektu, kao i da uživaju u ukusnom doručku koji je uključen u cenu. Hotel ima lift, bar i restoran gde se služe jela grčke i internacionalne kuhinje. DETALJNIJE

Hotel City Plaza 3*

Hotel City Plaza 3* je moderan i udoban hotel koji se nalazi u centru Soluna. Hotel City Plaza 3* vam nudi sve što vam je potrebno za prijatan boravak u Solunu. Hotel ima 35 soba koje mogu primiti do tri osobe. Sve sobe su klimatizovane i imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U sobama se nalaze TV, frižider, sef i besplatan wi-fi internet. Sobe su moderno uređene i imaju udobne krevete. U hotelu možete koristiti i usluge pranja veša, masaže i liftinga uz doplatu. Hotel je blizu check-pointa gde staje naš bus koji organizuje izlete do različitih destinacija. DETALJNIJE

Hotel Rotonda 3*

Hotel Rotonda 3* se nalazi u Solunu, drugom po veličini gradu u Grčkoj. Hotel je smešten pored glavne železničke stanice, odakle možete lako doći do svih delova grada. U blizini hotela se nalaze brojne znamenitosti, prodavnice, restorani i noćni klubovi, koji će vam pružiti bogat i raznovrstan sadržaj. Hotel Rotonda ima 79 soba koje su moderno i udobno opremljene. Sobe su podeljene na standardne, superior i porodične, a sve imaju klima uređaj, grejanje, mini frižider, balkon, TV, telefon, sef i besplatan Wi-Fi internet. Hotel takođe ima svoj bar i restoran, gde možete uživati u ukusnom doručku ili u jelima domaće i internacionalne kuhinje. Hotel ima i lift, recepciju koja radi 24 sata, uslugu pranja veša, uslugu masaže i lifitnga uz doplatu. DETALJNIJE

Hotel Anessis 3*

Hotel Anessis 3* je moderan i udoban hotel koji se nalazi u centru Soluna,. Hotel Anessis je idealan smeštaj za one koji žele da istraže sve čari ovog grada, jer je blizu svih glavnih atrakcija. Na samo 10 minuta hoda od hotela nalazi se Aristotelov trg i na 15 minuta hoda nalazi se Bela kula, simbol grada. Na 5 minuta hoda nalazi se Tsimiski, glavna trgovačka ulica u Solunu, gde možete naći sve poznate brendove. Hotel Anessis ima 49 soba različitih tipova i veličina, koje mogu da prime od jedne do četiri osobe. Sve sobe su klimatizovane i imaju TV, frižider, sef, fen za kosu i besplatan Wi-Fi internet. Takođe imaju sopstveno kupatilo sa tušem i balkon sa pogledom na grad ili more. U hotelu možete da uživate u doručku na bazi švedskog stola, koji se služi u restoranu na poslednjem spratu hotela. Doručak je raznovrstan i ukusan, a možete da birate između slanih i slatkih jela, voća, sokova i kafe. DETALJNIJE

Hotel Queen Olga 3*

Hotel Queen Olga 3* je moderan i udoban hotel koji se nalazi na bulevaru Vasilisis Olgas, na samo 1 km od centra Soluna. Hotel je blizu mnogih znamenitosti, prodavnica, restorana i klubova koji čine Solun zanimljivim i živahnim gradom. Hotel ima 148 soba koje su opremljene klima uređajem, grejanjem, mini barom, sefom, telefonom, TV-om i besplatnim internetom. Većina soba ima balkon sa pogledom na more ili grad. Hotel nudi uslugu noćenja sa doručkom koji je kontinentalni švedski sto. U hotelu se takođe nalazi restoran, bar, parking, sala za fitnes, stoni tenis, bilijar i internet kutak. Hotel Queen Olga je idealan smeštaj za sve one koji žele malu dozu luksuza i uživaje u Solunu i njegovoj ponudi. DETALJNIJE

Ako želite da upotpunite svoje putovanje Solun nova godina 2024, ne propustite da odete na neki od fakultativnih izleta koje vam nudimo, a koji će vam omogućiti da vidite i doživite još više od grada i njegove okoline. Evo nekih predloga za fakultativne izlete u Solunu za novu godinu:

 • Izlet Meteori: Ovo je jedan od najimpresivnijih mesta u Grčkoj, gde se nalaze drevni manastiri koji su izgrađeni na vrhovima stenovitih formacija. Meteori su pod zaštitom UNESCO-a, i predstavljaju jedinstven primer duhovne i arhitektonske veštine. Na ovom izletu za novu godinu Solun ćete posetiti neke od šest aktivnih manastira, koji čuvaju dragocene relikvije, ikone, freske i rukopise. Takođe ćete uživati u neverovatnom pogledu na okolne planine i doline.
 • Izlet Zejtinlik: Ovo je groblje koje se nalazi na severu grada, gde su sahranjeni vojnici koji su poginuli u Prvom svetskom ratu. Na groblju se nalazi oko 20.000 grobova iz različitih zemalja, kao što su Srbija, Francuska, Rusija, Italija i Velika Britanija. Zejtinlik je mesto gde možete odati poštu palim borcima i upoznati se sa njihovom istorijom i sudbinom. Na ovom izletu za Solun novu godinu ćete posetiti groblje i muzej koji se nalazi u blizini, gde možete videti razne eksponate i dokumente koji se tiču rata.
 • Solun panoramika – Solun panoramsko razgledanje grada autobusom je jedan od najboljih načina da upoznate ovaj grad i njegove znamenitosti za doček nove godine u Solunu 2024. Na ovom izletu ćete se voziti kroz različite delove grada, kao što su centar, obala, Ano Poli i okolina, i videti neke od najvažnijih spomenika, građevina i parkova. Na ovom izletu ćete videti sve što je udaljeno od vašeg hotela, a obavezno je videti Solunu.
 • Šetačka city tura: Ovo je izlet koji će vam pokazati stranu grada koja je puna života i zabave. Na ovom izletu ćete prošetati po Solunu za novu godinu i videti njegove znamenitosti koje su osvetljene i dekorisane za novu godinu. Možete se diviti velikoj jelki na Aristotelovom trgu, Beloj kuli, Rotondi, Crkvi Svetog Dimitrija i drugim spomenicima koji su ukrašeni vatrometima i svetiljkama. Takođe ćete posetiti neke od najboljih kafana, barova ili klubova u gradu, gde možete uživati u muzici, piću, hrani i društvu.
 • Shopping tura – ovo je prilika da iskoristite povoljne cene i veliki izbor robe za doček nove godine u Solunu, koji je poznat kao raj za šopingholičare. Shopping tura će vas odvesti do najbojvećeg tržnog centra Mediterranean Cosmos i do najvećeg outlet centra One Salonica Outlet Mall gde ćete naći prodavnica, butika, suvenirnica i pijaca, gde ćete sigurno naći nešto za sebe ili za svoje najdraže.
 • Boat party: Ovo je jedna od najzabavnijih aktivnosti koje možete raditi za Solun novu godinu. Možete se ukrcati na brod koji će vas provozati po zalivu Termaikos, gde ćete imati priliku da vidite grad iz drugačije perspektive. Na brodu ćete uživati u muzici, piću, hrani i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Boat party je idealan način da se opustite i zabavite na moru.
 • Dnevna žurka u najboljem baru pored mora: Ovo je jedna od najveselijih aktivnosti koje možete raditi za nova godina Solun. Organizovaćemo žurku u najbolji bar koji se nalaze na obali, gde ćete imati priliku da uživate u pogledu na more i grad. U baru ćete uživati u muzici, piću i društvu, a možda i upoznati neke nove ljude. Dnevna žurka je idealan način da se opustite i zabavite na suncu.
 • Welcome party, Doček nove godine i Repriza nove godine: Ovo je jedna od najuzbudljivijih aktivnosti koje možete raditi u Solunu za novu godinu. Organizovaćemo najbolje noćne žurke u centru grada, gde ćete imati priliku da slušate najbolju muziku i da plešete do zore. U klubovima ćete uživati u muzici, piću, a možda i upoznati neke nove ljude. Fantastične noćne žurke su idealan način da se zabavite i proslavite novu godinu u Solunu.

Cene fakultativnih izleta za putovanje u Solun nova godina 2024. variraju i zavise od različitih faktora. Prema informacijama koje ste već pročitali, postoje različiti izleti dostupni kao opcija. Cene ovih izleta će biti objavljene u decembru mesecu, a dobićete sve informacije u SMS poruci s informacijama o polasku. Važno je napomenuti da ne morate plaćati ove izlete unapred; umesto toga, možete se prijaviti za izlete koje želite tokom putovanja, direktno kod vodiča u autobusu, i tada ćete iznos platiti. Organizatori su spremni da vam ponude atraktivne pakete i popuste na izlete kako biste maksimalno uživali u svom putovanju Solun za Novu godinu 2024. 

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit