ADVENT TEMIŠVAR 2023

Cena 16€ / 2 dana

Temišvar Advent

Cena iz Beograda 16€ / po osobi

 • 2 dana / autobusom
 • Ograničena mesta!

POLASCI: 02, 09, 16, i 23. decembar

Advent Temišvar: vodič kroz zimski raj

Kako se sezona praznika približava, Temišvar se pretvara u očaravajući raj, nudeći jedinstveno i čarobno iskustvo kako za domaće stanovnike, tako i za posetioce. Temišvar Advent, proslava koja hvata duh sezone, pretvara grad u pravo remek-delo prazničnog duha. U ovom tekstu istražićemo magiju Timišoara Adventa i istaći nezaobilazne atrakcije i događaje koji čine ovu proslavu zaista posebnom.

1. Božićni vašar: gozba za sva čula

U srcu Temišvar za vreme Adventa možete pronaći živopisne božićne vašare. Prošetajte kroz šarmantne drvene tezge ukrašene trepćućim svetlima i otkrijte riznicu ručno izrađenih poklona, lokalnih poslastica i prazničnih ukrasa. Od tradicionalnih rumunskih rukotvorina do primamljivih sezonskih poslastica, vašari nude senzorno zadovoljstvo za sve.

2. Klizanje pod Zvezdama

Jedan od vrhunaca Timišoara Adventa je otvorena klizalište koje se prostire na Trgu Pobede. Zamislite kako lebdite grace uz led okruženi slikovitom arhitekturom istorijskih zgrada Timišoare, osvetljenih bljeskom prazničnih svetala. To je iskustvo koje obećava smeh, radost i dodir zimske čarolije.

3. Očaravajući Svetlosni Prikazi

Temišvar je poznat po svojoj prelepoj arhitekturi, a tokom Adventa grad postaje očaravajuće platno svetla. Od ikonične Opere do veličanstvene Mitropolitske katedrale, svaki arhitektonski dragulj je okupan u spektru boja, stvarajući zadivljujući spektakl koji doprinosi prazničnoj atmosferi.

4. Muzički nastupi i praznična zabava

Advent u Temišvaru oživljava grad raznolikim nizom muzičkih nastupa i zabave. Od tradicionalnih pevača božićnih pesama do modernih prazničnih koncerata, grad odjekuje radošću sezonskih zvukova. Proverite raspored događaja kako biste uhvatili uživo nastupe i potpuno se uronili u praznični duh.

5. Aktivnosti za porodice

Porodice će pronaći obilje aktivnosti za zajedničko uživanje tokom Adventa u Temišvaru. Od Deda Mraza do pričaonicama bajki, proslava je prilagođena svim uzrastima. Stvarajte trajne uspomene sa svojim najmilijima dok istražujete očaravajući svet Temišvara zajedno.

6. Gurmanski užici i tradicionalni ukusi

Uživajte u kulinarskim čarima Temišvara. Od uživanja u lokalnim specijalitetima do degustacije internacionalne kuhinje, ponuda hrane na festivalu je gastro avantura. Ne propustite priliku da se ugrejete čašom tradicionalnog kuvanog vina ili probate ukusne slatke poslastice.

Zaključak

Temišvar Advent je više od proslave; to je čarobno putovanje u srce zimske radosti. Bez obzira da li vas privlače svetlucava svetla, očaravajuće melodije ili uživanje u ukusima sezone, Advent u Temišvaru obećava nezaboravno iskustvo. Planirajte svoju posetu, potpuno se uronite u proslave i dozvolite toplini prazničnog duha da vas obuhvati u ovom očaravajućem zagrljaju rumunskog grada. Temišvar Advent nije samo događaj; to je proslava radosti, zajednice i čarolije praznične sezone.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 16€.

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

NAREDNI POLASCI:
23. decembar – POSLEDNJA MESTA

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograda-Temišvar-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 10€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 1200rsd prilikom rezervacije,
  • rok za celokupnu uplatu 10 dana pred putovanje.
  • Svi koji se prijave 10 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate iznos u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: 02/09/16/23. decembar 2023. (subota) Beograd – Rumunija – Temišvar:

Polazak autobusa oko 05:30h sa Beogradske autobuske stanice. Dolazak na granični prelaz Vatin / Moravita, posle carinskih i pasoških kontrola  nastavak vožnje do Temišvara. Po dolasku, obilazak grada: Saborna Crkva  srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. i u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada), Vladičanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom. Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa  najstarijom gradskom zgradom – dvorac Huniazilor (podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar – u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku), a na drugom katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve, a između njih je najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske ( rađenih u stilu akademizma i secesije ) vladavine  i statuom vučice koja doji Romula i Rema ( poklon grada Rima 1926 god.). Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

2.

2. dan: 03/10/17/24. decembar 2023. (nedelja) / Beograd:

Dolazak na mesto polaska oko ili posle ponoći. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit