TURSKA AVANTURA

ISTANBUL - KAPADOKIJA - IZMIR

Cena od 289€ / 11 dana

Turska avantura – Proleće 2024.

Cena od 289€ / po osobi

 • 11 dana
 • +16 Godina

26. APRIL – 5. MAJ 2024.

10 DANA – 5 NOĆENJA / AUTOBUSOM

Istanbul, grad na dva kontinenta, u istoriji poznat kao prestonica Vizantijskog i Osmanskog carstva, obavezna je destinacija ukoliko posećujete Tursku. Danas ekonomsko, kulturno i intelektualno srce moderne Turske, ovde se istok zaista sreće sa zapadom.

Kada ste u Istanbulu, morate provesti vreme u Sultanahmetu, centru starog grada u kome se nalaze najznačajnije turističke atrakcije – Aja Sofija, sada muzej, a nekadašnja pravoslavna bazilika, potom i muslimanska džamija, palata Topkapi, srce Osmanskog carstva, i velelepna Plava džamija, odnosno Sultan Ahmedova džamija. Tu se nalaze i drevni hipodrom, Muzej turske i islamske umetnosti, fascinantna vizantijska podzemna cisterna i Kapali čaršija poznata kao Grand Bazar, najveća pokrivena pijaca na svetu. Monumentalna arhitektura, uređeni parkovi i brojni kafići sa prelepim baštama dodatno će ulepšati vaš boravak u Istanbulu. 

Skoro hiljadu godina Aja Sofija je ukazivala na snagu i bogatstvo vizantijskih careva i impresionirala kako podanike carstva, tako i strane dostojanstvenike. Izgradnja Aja Sofije počela je u 6. veku kada je car Justinijan angažovao Antimija Tralskog i Isidora Miletskog da izgrade veličanstvenu baziliku kakvu svet do tada nije video. Do 16. veka, Aja Sofija je zaista i bila najveća bazilika na svetu, sve do izgradnje Gospine katedrale u Sevilji. Aja Sofija je skoro hiljadu godina bila hrišćanska crkva, dok 1453. godine Osmansko carstvo nije osvojilo tadašnji Konstantinopolj i pretvorilo je u džamiju, uništivši sve hrišćanske relikvije i dodavši mihrab – nišu za molitvu usmerenu u pravcu Meke, minber – propovedaonicu i četiri minareta. Po zahtevu Kemala Ataturka, Aja Sofija je pretvorena u muzej 1935. godine. Smeštena između Topkapi palate i Plave džamije na drevnom istanbulskom akropolju, ova veličanstvena građevina očarava turiste iz svih krajeva sveta.

Monumentalna Plava džamija, poznata i kao Sultan Ahmedova džamija, jedan je od najpoznatijih i najposećenijih spomenika u Istanbulu. Ova impresivna džamija predstavlja spoj vizantijskih i tradicionalnih islamskih elemenata, a specifična je po tome što ima čak šest minareta. Dobila je naziv Plava džamija zbog više od dvadeset hiljada plavih pločica koje ukrašavaju unutrašnjost kupole. Ulaz u salu za molitvu kroz glavna vrata dozvoljen je samo muslimanima. Ukoliko niste musliman i želite da uđete unutra, moraćete da izađete iz dvorišta džamije da biste došli do bočnih vrata, gde često u redu čeka popriličan broj posetilaca. U džamiju ne može da se uđe ukoliko niste bosi, pa ćete pre ulaska morati da stavite obuću u plastičnu kesu.  

Prilikom posete Istanbula, pored Aja Sofije i Plave džamije, nemoguće je ne zapaziti palatu Topkapi sa čijih se balkona pruža očaravajuć pogled na Bosfor.

Palata Topkapi ili Topkapi saraj bila je političko središte Osmanskog carstva i glavna rezidencija svih sultana skoro četiri veka. U njoj su se održavale mnoge svečanosti, a danas je muzej sa vrednom kolekcijom umetnina. Palata predstavlja kompleks sastavljen od četiri dvorišta sa mnoštvom prostorija. Pravi grad u malom u kome su postojale bolnica, pekare, džamije, carska riznica, fontane i prekrasni vrtovi sa čempresima i grmovima mirisnih ruža. U sklopu palate nalazio se i harem.

Doživite jedinstveno iskustvo i upoznajte Istanbul na sasvim drugačiji način! Tokom letnje sezone turiste najviše privlači krstarenje Bosforom, a brodovi plove svakoga dana. Postoje i ture obilaska noću, ali su obično dostupne samo vikendom. 

Najveća pokrivena pijaca na svetu, Kapali čaršija u Istanbulu, pravi je raj za sve koji uživaju u kupovini. Sa preko tri hiljade prodavnica koje su raspoređene u šezdesetak ulica, i sa oko trista hiljada posetilaca dnevno, vrlo je moguće da ćete se izgubiti. Ali ne brinite, samo se prepustite čarima orijentalnog duha i šarenilu koje vas okružuje i zaboravite na vreme. Moći ćete i da se odmorite uz pravu tursku kafu i baklavu u nekom od prijatnih kafića na pijaci. Na bazaru će svako pronaći nešto za sebe. Bilo da tražite nakit, obuću, zlato, kožnu odeću, torbe, začine, keramičke predmete, tepihe, kolače ili fine, kvalitetne materijale, sve vam je na dohvat ruke. Nikako nemojte zaboraviti da se cenkate sa prodavcima, to je osnova kupovine u Turskoj. Najbolje vreme za posetu je radnim danima, jer su vikendom veće gužve zbog lokalnog stanovništva. 

Pre ili nakon kupovine, obiđite Sulejmaniju, čuvenu džamiju Sulejmana Veličanstvenog ili se opustite u Čemberlitas turskom kupatilu, jednom od najboljih hamama u celoj zemlji.

Kapadokija – je antička regija u centralnoj Anadolijiu kojoj susmešteni  gradovi  Nevšehir, Urgup, Avanos i Goreme, a najveću atrakciju predstavljaju tri podzemna grada: Derinkuju, Ozkonak i Kajmakli. Kapadokija je jedna od najpoznatijih turističkih regija u Turskoj koju godišnje poseti oko 2 miliona turista iz celoga sveta. Očaravajući prizori jedinstvene arhitekture koja je integrisana u  geomorfološke fenomene ovog kraja je ono što privlači ovako veliki broj turista svake godine. Stene nastale taloženjem vulkanskog pepela dale su mogućnost drevnim stanovnicima Kapadokije da svojim primitivnim oruđem u njima uklešuprostorije koje su koristili kao svoje domove, crkve i skloništa. Ove prostorije očuvane do današnjih dana, svakodnevno primaju turiste, koji sada imaju mogućnost da boraveći u njima provedu nezaboravne trenutke ispijanja kafei uživanja u predivnom pogledu koji se pruža na kapadokijski stenoviti plato.

Izmir je grad na zapadu Turske, središte istoimenog vilajeta i najveći turski grad u njenom egejskom području. Smešten je na istočnoj obali Egejskog mora, u zalivu Izmir, okružen visokim planinskim vencima. Prema podacima iz 2012. godine u Izmiru živi više od 3,5 miliona ljudi i on je treći grad po broju stanovnika u Turskoj, a takođe i druga najveća luka u zemlji, posle Istanbula. Oni koji su skoro videli Izmir opisuju ga kao grad jedinstvene lepote sa širokim bulevarima, brojnim palmama, otmenim radnjama, modernim hotelima i tradicionalnim restoranima.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 289€

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih). Za polaske iz Niša cena se umanjuje za 10€, iz Kragujevca za 5€. Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd),
 • 2 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama u hotelu sa 3* u Istanbulu,
 • 2 noćenja sa doručkom u višekrevetnim sobama u hotelu sa 3*/4* u Kapadokiji,
 • 1 noćenje sa doručkom u višekrevetnim sobama u hotelu sa 3*/4* u Izmiru,
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima se na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Doplatu za 1/2 (dvokrevetnu) sobu – 20€ (ova doplata je garancija smeštanja u 1/2 sobu. Agencija nema obavezu povraćaja ove doplate ukoliko partner smesti veći broj putnika u 1/2 sobe u odnosu na one koje su doplaćene).
 • Doplata za 1/1 sobu – na upit.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije,
  • 6000 RSD 15 dana nakon rezervacije,
  • ostatak mesec dana pre početka aranžmana (26. mart 2024.)
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja. U odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 5% ako se putovanje otkaže do 120 dana pre početka putovanja,
• 20 % ako se otkaže od 119 do 90 dana pre početka putovanja ,
• 50 % ako se otkaže 0d 89 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80 % ako se otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 100 % ako se otkaže od 44 do pre početka ili u toku putovanja.

1.

1. dan: BEOGRAD – Srbija – Bugarska – Turska:

Polazak sa glavne  beogradske autobuske stanice BAS u popodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan: Turska – Istanbul:

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Krećemo na našu prvu info turu i upoznavanje sa gradom. Odlazimo do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Nakon info ture smeštamo se u hotel, vreme za osveženje i odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Istanbul Evropa – obilazak Aja Sofije – nekada najveće crkve sveta, prvog dvorišta Topkapi palate – sedište osmanskih vladara, Plave džamije – jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, Hipodroma – nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu. Sadrži Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i zmijski stub. Nakon obilaska sledi slobodno vreme i mogućnost shopinga u Kapali čarsiji, jedan od najvećih svetskih bazara, specifičan po tome što će vas vratiti stotinama godina u prošlost. Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj, slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na žurku. Noćenje.

3.

3. dan: Turska – Istanbul:

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Balat i Patrijaršija. Balat je poznat kao boemska četvrt Istanbula sa šarenim kućicama i stepenicama i malim unikatnim kafeima. Pored Patrijaršije,na Balatu se nalazi i crkva sv. Stefana i grčka srednja škola specifična po svom spoljašnjem izgledu. U podnevnim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Istanbul Azija. Krenućemo u upoznavanje Azijskog dela Istanbula. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Povratak u smeštaj i slobodno vreme ili odlazak na mogućnost fakultativnog odlaska na žurku! Noćenje.

4.

4. dan: Turska – Istanbul:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativno krstarenje Bosforom između dva kontinenta razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Devojačka kula. U večernjim satima napuštamo Istanbul i nastavak putovanja ka Urgupu. Sledi noćna vožnja preko Turske do Kapadokije.

5.

5. dan: Turska – Kapadokija (Urgup):

Očekivani dolazak u Urgup u jutarnjim časovima. Nakon dolaska info tura u pratnji vodiča i upoznavanje sa u ovim interesantnim, modernim turističkim centrom koji se nalazi u srcu Kapadokije. Nakon šetnje sledi smeštanje u hotel. Slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

6.

6. dan: Turska – Kapadokija (Urgup):

Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet pure Kapadokija. Poseta selu Uchisar i istoimenom utvrđenju sa ogromnim kamenim formacijama, odakle se pruža nestvaran pogled na Kapadokiju i planinu Erciyes u daljini. Zatim sledi odlazak do muzeja na otvorenom Goreme koji predstavlja kompleks preko deset srednjovekovnih oslikanih pećinskih crkava, „doline ljubavi“ poznate po spektakularnim vilinskim dimnjacima, grada Avanos, prestonice zemljane keramike. Prolazi se i kroz mesta Pasbag „dolina majmuna“ i Devrent "ružičasta dolina" koju karakteriše mnoštvo stena raznih životinjskog oblika. Povratak u Urgup. Slobodno vreme. Noćenje.

7.

7. dan: Urgup – Kapadokija – Turska:

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do večernjih satili ili mogućnost fakultativnog obilaska podzemnog grada Derinkuju, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa i predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. U večernjim časovima polazak za Izmir. Noćna vožnja.

8.

8. dan: Turska – Kušadasi:

Dolazak u Izmir u prepodnevnim satima. Mogućnost fakultativnog panoramskog razgledanje grada autobusom – Konak (najstariji deo grada), Sahat kula, obala Kordon, poseta Kizlaragasi bazaru. U popodnevnim satima smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovane posete nekom od popularnih barova i diskoteka. Noćenje.

9.

9. dan: Turska – Izmir:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen povratak za Srbiju. Noćna vožnja

10.

10. dan: Turska – Bugarska – Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Elit Palace 3* ili slični

Hotel Elit Palace se nalazi u šarmantnom evropskom delu Istanbula – Aksaray. Nalazi se u blizini Starog grada, na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih lokacija kao što su Grand Bazaar Topkapi Palace, Sultanahmet Trg, Egipatski bazar. Hotel u svom sastavu nudi recepciju, lobi, wi-fi u lobiju,restoran i parking. Sve sobe imaju: fen, mini bar, klima uređaj (uz doplatu), kao i kupatilo sa tušem, fenom za kosu i peškirima. U restoranu hotela se svakog jutra služi doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Tašsarai Urgup 4* ili slični

Hotel Tašsarai Urgup svojom lokacijom predstavlja odličnu polaznu tačku za istraživanje Kapadokije. U svom sastavu hotel ima 189 soba, fitnes centar i saunu (uz doplatu), recepciju, otvoreni bazen, lobi bar i besplatnu internet konekciju u javnim prostorima. Sve sobe u svom sastavu imaju LCD TV, mini-bar (uz doplatu), sef, kupatila sa tuš kabinom i odvojenim toaletom i fenove za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi svakog jutra u restoranu na bazi švedskog stola

Grand Corner Boutique Hotel 4* ili slični

Smešten u centru grada, preko puta železničke stanice Basmaneovaj i udaljen na samo 5 minuta hoda od Međunarodnog sajamskog centra Izmir. Hotel u svom sastavu ima spa centar sa saunom (uz doplatu), recepciju, lobi bar, besplatnu internet konekciju u javnim prostorima i privatni parking. Elegantno uređene sobe butik hotela Grand Corner imaju klima-uređaj, satelitsku televiziju, električni čajnik, sef i mini-bar(uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja  sa doručkom i služi doručak na bazi švedskog stola. Možete uživati u obroku na terasi sa pogledom na grad.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit