Fakultativna poseta – Aušvic

Fakultativna poseta – Aušvic

Dragi putnici, s obzirom da se za posetu Aušvica zbog procedure koja je uvedena, putnici moraju izjasniti pre putovanja, molimo Vas da najkasnije do četvrtka 14. decembra popunite upitnik ispod.

Cena: Cena iznosi 30€ po osobi. 20€ se plaća na račun pre putovanja (na isti način kao što ste uplaćivali vaš aranžman, tj. na broj vašeg ugovora najkasnije do petka 15. decembra), dok se preostalih 10€ uplaćuje na samom putovanju.

Opis: Nakon obilaska samog Krakova i bliže okoline grada, očekuje nas poseta Aušvicu – koncentracionom logoru iz II svetskog rata koji se od 1979. godine nalazi pod zaštitom UNESCO-a i jedan od najposećenijih muzeja u Poljskoj. Prilikom posete imaćete uvid u to kako su obe strane funkcionisale i kakav je bio život u logoru. Moći ćete da pogledate kompletnu postavku muzeja koju između ostalog čine fotografije, dokumenti samog logora, lični podaci o zatvorenicima, pisma i razglednice koje su slali zarobljenici i još mnogo toga.

Ovo će zasigurno biti jedna važna istorijska lekcija koju ne smete propustiti. Na ulazu u glavni deo kompleksa i danas stoji natpis „Rad oslobađa“. Imaćete priliku da pre slobodnog popodneva u gradu otvorite srca i umove i čujete priče o ovom memorijalnom kompleksu.

Cena uključuje povratni autobuski prevoz do memorijalnog centra Auswits Birkenau, ulaznica za tročasovnu turu u pratnji lokalnog kustosa na engleskom ili srpskom jeziku.