USKRS NA KRFU 2024

6 dana / 3 noćenja

od 179€ / 6 dana

Uskrs na Krfu – Prvi maj 2024.

Cena od 179€ / po osobi

 • 6 dana
 • Mesta su ograničena!

02 – 07. MAJ 2024.

6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS

Nudimo Vam savršenu priliku da otkrijete zašto je bog mora Posejdon doveo svoju ženu prelepu nimfu, Kerkiru baš na ovo ostrvo, koje danas sa ponosom nosi njeno ime i zašto je Odisej posle svih lutanja svoj konačni mir pronašao baš ovde. Krf krije mnoge tajne, ali jedno sigurno više nije tajna – Krf je jedno od najpopularnijih ostrva u Jonskom arhipelagu u kombinaciji sa dobrom hranom i još boljom zabavom pravi je izbor.

Ostrvo Krf (Kérkyra / Kerkira) se nalazi na krajnjem severozapadu Grčke u Jonskom moru i drugo je po veličini od sedam jonskih ostrva. Ostrvo u pravcu u smeru sever – jug je dugačko oko 64 km, a širine do 20 km. Danas je Krf treća po naseljenosti regija u Grčkoj posle Atine i Soluna. Celo ostrvo ima oko 112 000 stanovnika. Glavni grad ostrva je Krf, jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača.

1.

1. dan – Beograd – Severna Makedonija – Grčka:

Beograd je polazna tačka našeg putovanja (Beogradska autobuska stanica), nakon čega sledi ulazak u autobus u popodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke, uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2.

2. dan – Igumenica – Krf:

Dolazak u prepodnevnim satima u grčku luku Igumenica i prelazak trajektom do ostrva Krf, odnosno luke Lefkimi. Sledi odlazak do malenog seoca Agios Mateos u kojem se nalazi spomen obeležje Drinskoj diviziji. Nastavak putovanja do grada Krfa. Obilazak grada uz razgledanje stare venecijanske tvrđave, prelepog šetališta trga Spianada, hotela Venecija u kojem je zasedala naša Vlada tokom oporavka srpske vojske na Krfu,… Poseta Srpskoj kući, jedinstvenom spomeniku koji podseća na boravak naše vojske na ostrvu Krfu tokom Velikog rata. Slobodno vreme. Odlazak do hotela u Guviji. Smeštaj. Odmor. U zakazano vreme odlazak u šetnju Guvijom do starog venecijanskog brodogradilišta i luke u kojoj se iskrcala srpska vojska sa lađa koje su je spasile sa obala Albanije. Obilazak memorijala posvećenom tom događaju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.

3. dan – Krf:

Doručak. Odlazak do grada Krfa i crkve Sv. Spiridona odakle kreće svečana litija praćena muzikom filharmonije. Videćemo iznošenje plaštanice i moštiju Sv. Spiridona čudotvorca. U 11 časova počinje ceremonija bacanja ćupova sa prozora kuća u centru grada. Ovo je stari običaj koji je isključivo vezan za tradiciju Krfljana. Na hiljade ćupova uz ovaciju i neverovatnu buku se izbacuje kroz prozore krfskih kuća. Nakon ceremonije, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 16h. Slobodno vreme za odmor. Uveče odlazimo po u grad Krf na fantastični događaj kojim se najavljuje Hristovo vaskrsenje. Na veličanstvenom trgu Spianada se okuplja veliki broj ljudi koji čekaju dolazak Blagodatnog ognja. Na desetine hiljada sveća potom obasja ceo prostor. Tačno u ponoć i nebo biva obasjano veličanstvenim vatrometom. Neponovljiv doživljaj! Povratak u hotel. Noćenje.

4.

4. dan – Krf:

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, i odlazak na jutarnju vaskršnju svečanu liturgiju u lokalnu divnu crkvu posvećenu silasku Sv. Duha – Hipapante. U 12h polazak na fakultativni izlet na kojem ćemo posetiti Ahileon, prelepi letnjikovac – palatu koja je izgrađena za austrijsku caricu Elizabetu – Sisi. Obilazak palate i prelepih vrtova. Potom sledi odlazak do malenog seoca Kato Korokiana gde ćemo obići lokalnu crkvu Sv. Nikole u čijem dvorištu se nalazi spomenik Gvozdenom puku. Povratak u hotel. Odmor. Noćenje.

5.

5. dan – Krf – Igumenica:

Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Odlazak do grada Krfa i do ostrva Vido gde ćemo se pokloniti našim junacima iz Velikog rata. Posetićemo Mauzolej na Vidu i potom se vratiti brodićem u grad Krf. Sledi slobodno vreme i polazak ka Srbiji. Prelazak trajektnom do Igumenice i potom vožnja preko Soluna i Severne Makedonije. Noćna vožnja.

6.

6. dan – Grčka – Severna Makedonija – Srbija – Beograd:

Nastavak putovanja preko Makedonije i Srbije i dolazak u Beograd u prepodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). Kraj putovanja.

PROMO CENA JE IZRAŽENA SA POLASKOM IZ BEOGRADA:

Smeštaj Usluga 1/2 1/3
SEA BIRD 3* BB 219€
189€
209€
179€

BB – noćenje sa doručkom.

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
 • U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Novog Sada. Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10 € i KRAGUJEVCA cena se umanjuje za 5€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
 • Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 RSD po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

 

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Vanlinijski prevoz autobusom na navedenim relacijama prema programu (visokopodni ili dabldeker, ac, tv, dvd, prosečne udobnosti).
 • Prevoz trajektom na relaciji Igumenica – Lefkimi – Igumenica,
 • 3 noćenja u izabranom smeštaju sa uslugom po izboru,
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
  • 2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Obaveznu boravišnu taksu  (cena nije poznata u momentu objavljivanja cenovnika). Plaćanje boravišnih taksi je na licu mesta agencijskom predstavniku ili vlasniku smeštajnog objekta.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja
  predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Uplate preko računa:
  • 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
  • 50% od cene aranžmana 15 dana nakon prijave,
  • ostatak 30 dana pre početka aranžmana.
 • Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

NAPOMENA: U slučaju promene cene goriva u periodu realizacije putovanja u odnosu na datum objavljivanja programa, agencija Go2 Event ima pravo korekture cene aranžmana.

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
– 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
– 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
– 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
– 85% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
– 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Krf smeštaj

Hotel Sea Bird 3*

Hotel se nalazi u Moraitici, na istočnoj obali ostrva Krf. Od centra mesta, gde se nalaze brojni restorani, barovi i prodavnice hotel je udaljen oko 350 metara. Autobusko stajalište, sa koga saobraća lokalni autobus do svih aktraktivinih lokacija na ostrvu, je od hotela udaljeno 300 metra. Glavni grad ostrva od hotela su udaljeni oko 20 km. Hotel u svom sastavu ima: recepciju, restoran, bar, snek bar, bazen za decu i odrasel sa ležaljkama i suncobranima, dečije igralište.U svom sastavu ima 71 sobu. Standardne sobe, mogu smestiti dve odrasle osobe i jedno dete ili tri odrase osobe. Treći ležaj je pomoćni, na rasklapanje. Sve sobe u svom sastavu imaju kupatilo (fen za kosu), TV, telefon, Wi-Fi internet, mini frižider, klimu (uz doplatu 6 evra po danu), sef (uz doplatu) i balkon. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom, doručak se služi na bazi švedskog stola. DETALJNIJE

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit