VENECIJA izlet 2024

Ograničen broj mesta

Cena 39€ / 3 dana

Izlet Venecija

Cena iz Beograda 39€ / po osobi

 • 3 dana / autobusom
 • Ograničena mesta!

NAREDNI POLASCI:
24. maj 2024.

Venecija je grad, pristanište i čuveno turističko mesto u severoistočnoj Italiji, na Jadranskom moru, sa oko 270.000 stanovnika (zajedno sa Mestreom). Venecija je upravno središte pokrajine Veneto i istoimenog okruga Venecija. U središnjem dobu srednjeg veka bila je najvažniji grad na svetu i najveće trgovište Evrope između njenog Zapada i Istoka.

Venecija izlet autobusom

Grad je poznat i kao dugogodišnja prestonica čuvene Mletačke republike. Venecija je jedinstven grad. Izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću neke Brente u Venecijansku lagunu, sa kanalima umesto ulica. Duž kanala nalazi se niz crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji tvore jedinstven urbani sklop. Zbog toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO – a.

Jednodnevni izlet – predlog za slobodno vreme

Krenite na jednodnevno putovanje iz Srbije ka očaravajućem gradu Veneciji, pružajući sebi magični beg ispunjen bogatom istorijom, romantičnim kanalima i zapanjujućom arhitekturom. Ovaj tekst će vas voditi kroz savršen itinerar za jednodnevni izlet, omogućavajući vam da iskoristite najviše tokom kratke posete ovom italijanskom dragulju.

Rano Jutro – Dolazak u Lido di Jesolo:

Započnite svoju avanturu rano autobusom iz Srbije za Veneciju. Dolazak u Lido Di Jesolo je početna tačka ove avanture. Lido je popularna primorska destinacija smeštena na jadranskoj obali, pa je do Venecije potrebno preći trajektom.

trajekt od lido di jezola do venecije

Već prilikom prelaska i pogledom na Veneciju može se osetiti jedinstveni šarm venecijanske arhitekture i umirujući zvukovi laganja vode koji će vas odmah  osvojiti.

Jutro – Trg Svetog Marka i bazilika:

Krenite pravo ka ikoničnom Trgu Svetog Marka, srcu Venecije. Divite se veličanstvu Bazilike Svetog Marka, arhitektonskom remek-delu ukrašenom intricate mozaicima.

trg svetog marka venecija

Prošetajte trgom, ispijajući tradicionalni italijanski espreso u jednom od šarmantnih kafića, upijajući živahnu atmosferu.

Kasno Jutro – Duždeva palata i most uzdaha:

Isražite obližnji Džodžov Dvorac, simbol venecijanske moći i raskoši. Lutajte kroz raskošne prostorije i pređite ikonični Most Uzdaha, uživajući u zadivljujućim pogledima na grad i njegove vodene puteve. Kombinacija istorije i arhitektonske briljantnosti preneseće vas u drugu epohu.

Ručak – specifična kuhinja Venecije:

Uživajte u ukusnom venecijanskom ručku u lokalnoj tratoriji. Probajte klasična jela poput risota al nero di sepia (risoto sa crnilom sipa) ili sarde in saor (slatko-kisela jela sardela). Okusite čari venecijanske kuhinje dok uživate u obedu pored kanala.

Popodne – Vožnja gondolom i istraživanje kanala:

Nijedno putovanje u Veneciju nije potpuno bez tradicionalne vožnje gondolom. Plovite uskim kanalima, prolazeći ispod šarmantnih mostova i slikovitih zgrada. Dozvolite sebi da vas gondolijer zaseni dok upijate romantičnu atmosferu jedinstvenu za Veneciju.

Popodne – Most Rialto i pijaca:

Posetite ikonični most Rialto, jedan od najstarijih i najpoznatijih mostova u Veneciji.

Most rialto u veneciji

Istražite užurbano okruženje okolnih pijaca, gde se lokalci i posetioci okupljaju da dožive živopisne boje i arome svežeg voća, morskih plodova i venecijanskih specijaliteta.

 

Zaključak:

Vaš jednodnevni izlet u Veneciju iz Srbije obećava nezaboravno iskustvo. Od ikoničnih spomenika do skrivenih kutaka, šarm Venecije ostaviće vas očaranim. Kako se oprostite od ovog magičnog grada, nosićete sa sobom uspomene na dan ispunjen umetnošću, istorijom i beskrajnim privlačnostima Venecije.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 39€

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

POLASCI:
24. maj 2024. 

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograd-Punta Sabioni-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (do 65 god.) – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Obilazak Venecije sa uključenom kartom za brod na relaciji Punta Sabbioni – Venecija – Punta Sabbioni – 25€ + taksa za ulazak u Veneciju koja je uvedena od aprila 2024.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 3000 rsd prilikom prijave,
  • ostatak 10 dana pre polaska.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimuma od 70 putnika, a rok za otkazivanje izleta od strane agencije je 3 dana pre početka putovanja.

1.

1. dan: (petak) / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe u Beogradu na Beogradskoj autobuskoj stanici oko 16-17h (navedeno je očekivano okvirno vreme, tačno vreme polaska putnici dobijaju pred polazak). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2.

2. dan: (subota) / Punta Sabioni – Venecija:

U ranim jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabioni, fakultativna vožnja brodićem do Venecije i obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Kanal grande, most Uzdaha, Duždeva palata, Trg Svetog Marka, most Rialto samo su neke od znamenitosti koje ćete imati prilike da vidite. Nakon obilaska slobodno vreme za uživanje u nekom od restorana pored kanala Grande.  U dogovoreno vreme skup grupe i povratak ka luci Punta Sabione. Polazak ka Srbiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

3.

3. dan: (nedelja) / Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – Beograd:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit