VENECIJA karneval 2024 izlet

Ograničen broj mesta

Cena 39€ / 3 dana

KARNEVAL VENECIJA

Cena iz Beograda 39€ / po osobi

 • 3 dana / autobusom
 • Mesta su ograničena!

POLASCI:
26. januar 2024.
02. i 09. februar 2024.

Karneval u Veneciji – uzbudljiv i blistav. Bajna i raskošna, prava Kraljica Jadrana. Neuhvatljiva i mistična, La Dominante, zaista. Sakrivena iza svojih maski, ona srdačno poziva u svoje kanale, vodi zavodljivim ulicama i jasno stavlja do znanja zašto je baš ona mesto gde se održava karneval. Na ovu feštu pozvani su svi, a pravilo je samo jedno – bez maske se nigde ne sme poći.

Karneval u veneciji

Venecijanski karneval, očaravajuće slavlje duboko ukorenjeno u venecijansku istoriju, tradicija je koja pretvara grad u živu umetničku kreaciju. Potičući iz 11. veka, karneval je prvobitno bio period veselja i uživanja pre ozbiljnog korizmenog perioda. Danas se razvio u svetski poznat spektakl, privlačeći posetioce svojom jedinstvenom kombinacijom misterije, umetnosti i kulturnog bogatstva.

 

Venecija karneval 2024

Glavna atrakcija ovog karnevala jesu maske. One su od samog početka deo karnevala, a često su bile i deo života Mlečana van karnevala. Maske su omogućavale skrivenost i tajnovitost. Svako je mogao biti neko i nešto, odnosno niko i ništa. Siromašni su se lako mogli pomešati sa nekim bogatim plemićima i za trenutak se možda osetiti bolje, a bogati su se u javnosti mogli ponašati kako god žele, a da ne postoji mogućnost da ih neko moralno osudi zbog toga. Uprkos ovoj, skoro magičnoj, funkciji maski, njihovo nošenje je ograničeno samo na karneval, jer su često zloupotrebljavane za vršenje krivičnih radnji.

Veličanstvenost Venecijanskog karnevala ne ograničava se samo na ukrasnu odeću; obuhvata niz događaja, uključujući grandiozne maskenbale, šarene parade i performanse na otvorenom. Grad pulsira energijom dok se maskirani veselici i posmatrači postaju deo kolektivnog slavlja koje prevazilazi vreme.

Karneval u veneciji bal pod maskama

Izvan samih proslava, karneval pruža jedinstvenu priliku da se zaroni u venecijansku istoriju i kulturno nasleđe. Uz ikonične znamenitosti poput Trga Svetog Marka i Duždeva palata, posetioci mogu svedočiti susretu tradicije i modernosti, gde prošlost oživljava u vrtlogu boja i proslava.

Dok lutate uskim prolazima i prelazite prepoznatljive mostove, pronaći ćete grad transformisan u živo platno, gde svaki kutak priča svoju priču. Venecijanski karneval nije samo događaj; to je putovanje kroz vreme, slavlje umetnosti i kulture, i iskustvo koje ostavlja neizbrisiv trag na svima koji učestvuju u njegovom čudu.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 39€.

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

NAREDNI POLASCI:
09. februar 2024. popunjeno

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograd-Punta Sabioni-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 10€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,5€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Obilazak Venecije sa uključenom kartom za brod na relaciji Punta Sabbioni – Venecija – Punta Sabbioni – 25€.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 3000 rsd prilikom prijave,
  • ostatak 10 dana pre polaska.

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: (petak) / Beograd – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe u Beogradu na Beogradskoj autobuskoj stanici oko 16-17h (navedeno je očekivano okvirno vreme, tačno vreme polaska putnici dobijaju pred polazak). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti.

2.

2. dan: (subota) / Punta Sabioni – Venecija:

U ranim jutarnjim časovima dolazak u luku Punta Sabioni, fakultativna vožnja brodićem do Venecije i obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Kanal grande, most Uzdaha, Duždeva palata, Trg Svetog Marka, most Rialto samo su neke od znamenitosti koje ćete imati prilike da vidite. Nakon obilaska slobodno vreme za uživanje u nekom od restorana pored kanala Grande ili za uživanje u čarima karnevala na venecijanskim trgovima.  U dogovoreno vreme skup grupe i povratak ka luci Punta Sabione. Polazak ka Srbiji u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

3.

3. dan: (nedelja) / Italija – Slovenija – Hrvatska – Srbija – Beograd:

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit