ADVENT ZAGREB 2023

Cena 29€ / 2 dana

Zagreb advent

Cena iz Beograda 29€ / po osobi

 • 2 dana / autobusom
 • Ograničena mesta!

POLASCI: 02, 09, 16, i 23. decembar

Advent u Zagrebu 2023: Simfonija svetla i tradicije

 

Kada vazduh postane svež, a ulice Zagreba odjekuju zvucima veselja, to može značiti samo jedno – dolazak Adventa. U 2023. godini, Zagreb je spreman nastaviti svoje nasleđe kao „Adventski glavni grad Evrope“, odišući čarolijom tradicije, svetala i prazničnog veselja koje će očarati domaće stanovnike kao i posetioce.

Čarobna atmosfera Božićnih vašara

Božićni vašari u Zagrebu su pulsirajuće srce grada tokom Adventa. Trg bana Jelačića, Manduševac i park Zrinjevac pretvaraju se u praznična središta, ukrašena treperećim svetlima i mirisom toplih, utešnih poslastica.

Advent zagreb vasar kucice

Tradicionalni hrvatski specijaliteti poput fritula i kuvanog vina mame, stvarajući pozivajuću atmosferu koja odražava toplinu sezone.

Nagrade za dekoracije i svetla

Zagrebački Advent je stekao međunarodno priznanje zbog svojih blistavih dekoracija i svetala. Gradski trgovi, parkovi i istorijske zgrade postaju platno za umetničke svetlosne instalacije, pretvarajući Zagreb u zimsku bajku.

Advent u zagrebu i praznicno osvetljenje

Od ikonične Zagrebačke katedrale do Strossmayerove šetnice, svaki kutak grada sija prazničnim sjajem, pružajući slikovitu pozadinu kako za domaće stanovnike tako i za turiste.

Izvođenja uživo i kulturna slavlja

Advent u Zagrebu nije samo vizuelni sjaj; to je slavlje kulture i kreativnosti. Razne pozornice širom grada domaćini su raznih izvođenja, uključujući koncerte, pozorišne predstave i plesne performanse. Bogata kulturna baština Hrvatske oživljava kroz tradicionalnu narodnu muziku, dodajući jedinstvenu notu svečanostima i podstičući osećaj zajedništva i ponosa.

Ručno rađeni ukrasi na zanatskim tezgama

Jedno od istaknutih mesta Adventa u Zagrebu je prilika za istraživanje zanatskih tezgi koje prikazuju lokalno zanatstvo. Od ručno rađenih ukrasa i tradicionalnih tekstila do komplikovanih drvoreza, posetioci mogu pronaći jedinstvene suvenire koji odražavaju bogat kulturni tepih Hrvatske. Naglasak na podršci lokalnim zanatlijama dodaje značajnu dimenziju doživljaju Adventa.

Advent u prirodi: Park Maksimir

Za mirno bekstvo usred praznične vreve, Park Maksimir pruža mirno okruženje za adventska slavlja.

advent u parku maksimir

Park oživljava svetlima, dekoracijama i prazničnom atmosferom koja poziva posetioce da se opuste i povežu s prirodom. Sukob prirodne lepote sa čarolijom sezone čini Park Maksimir skrivenim draguljem tokom zagrebačkog Adventa.

 

Zaključak

U 2023. godini, Adventska proslava u Zagrebu obećava simfoniju svetla, tradicije i iskrenog veselja. Od čarobnih Božićnih vašara do nagrađivanih dekoracija, grad poziva sve da zagrle duh sezone. Dok svetla trepere iznad, a melodije hrvatskih božićnih pesama ispunjavaju vazduh, Zagreb stoji kao svedok moći zajednice, kulture i neumoljive magije Adventa. Iskusite toplinu, prihvatite tradicije i uživajte u prazničnom duhu koji čini Zagreb nezaobilaznom destinacijom tokom najlepšeg vremena godine.

PROMO CENA IZLETA IZNOSI 29€.

MESTA SU OGRANIČENA, OBEZBEDITE SVOJE ŠTO PRE!

NAREDNI POLASCI:
23. decembar – POPUNJENO

ONLINE PRIJAVA

Svaki putnik popunjava prijavu za sebe. Nakon popunjene prijave, putniku na unetu e-mail adresu stiže ugovor i detalji za uplatu, kao i sve ostale neophodne informacije. Ukoliko nakon popunjene prijave, e-mail ne stigne, proveriti spam folder, nepoželjne ili promocije.

 • Cena je izražena po osobi i uključuje prevoz na relaciji Beograda-Zagreb-Beograd.
 • Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 10€ po sedištu.
 • Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni.
 • O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

CENA UKLJUČUJE:

 • Prevoz autobusima (tv, dvd, audio i video oprema) na relacijama prema programu.
 • Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
 • Usluge pratioca grupe.
 • Organizaciju putovanja u celini.

CENA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji: 2,0€ dnevno (do 65 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
 • Individualne troškove putnika.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Preko računa:
  • 2000rsd prilikom rezervacije,
  • rok za celokupnu uplatu 10 dana pred putovanje.
  • Svi koji se prijave 10 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni da uplate iznos u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

OTKAZIVANJE UGOVORA OD STRANE PUTNIKA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvestiti Organizatora. Datum pismenog otkaza Ugovora predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada Organizatoru, izražene procentualno po skali otkaza u odnosu na ukupnu cenu putovanja, u odnosu na cenu aranžmana, organizator zadržava:
• 20% ako se putovanje otkaže od 240 do 180 dana dana pre početka putovanja,
• 30% ako se otkaže 179 do 120 dana pre početka putovanja,
• 50% ako se otkaže 119 do 60 dana pre početka putovanja,
• 80% ako se otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se otkaže 29 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja.

1.

1. dan: 02/09/16/23. decembar 2023. (subota) Beograd – Hrvatska – Zagreb:

Polazak iz Beograda u dogovoreno vreme (sms sa tačnim detaljima se šalje najkasnije dan pred polazak) sa Beogradske autobuske stanice. Vožnja auto-putem sa usputnim zaustavljanjem radi odmora grupe i regulisanja carinskih formalnosti. Dolazak u Zagreb u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada uz pratnju vodiča: Trg kralja Tomislava, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, park Zrinjevac, trg bana Jelačića, katedrala, pijaca Dolac, kamenita vrata, trg svetog Marka, crkva svetog Marka, Sabor, Banski dvori, skupština grada, kula Lotršćak, Cvjetni trg, pravoslavna saborna crkva, hrvatsko nacionalno pozorište… Slobodno vreme za individualni obilazak grada i uživanje u Zagrebačkom adventu. U večernjim satima polazak za Beograd.

2.

2. dan: 03/10/17/24. decembar 2023. (nedelja) / Beograd:

Dolazak na mesto polaska posle ponoći. Kraj programa.

Želite nešto drugo?
Pošaljite nam upit